Avaa päävalikko

Hikipedia β

Pertti Salolainen

”Mää olen turkulainen ja Salolainen salolainen. Onks muuta eroa?”

~Ville Itälä
"Kotka on laskeutunut, Pertti Salolainen, suoraan 1970-luvulta!"

Aivan kuin Ilkka Kanerva, myös Pertti Drontti Edvard Salolainen (s. 1940, Salo) kuuluu niihin Kekkosen ajan kokoomuslaisiin pekkaroiviin poliitikkoihin. Nimensä mukaan salolainen syntyi Salossa, mutta muutti sitten Helsinkiin saadakseen kokoomuksesta paremman maineen.

Salolainen muistetaan myös ulkomaankauppaministerinä sekä puolueenjohtajana 1990-luvulta. Salolainen jäi tuolloin pahan laman kouriin ja sitten toinen salolainen, Sauli Niinistö, jätti hänet pois hallituksesta vuonna 1995. Tuon jälkeen Salolainen oli puolitoista vuotta työttömänä eduskunnassa, kunnes hän päätti lähteä Lontooseen suurlähettilääksi, jotta hän keksisi itselleen edes jotain tekemistä. Salolainen hiipui ja teki paluun eduskuntaan vuonna 2007 kampanjoimalla innokkaana merikotkien suojelijana, joka hän oli ollut myös jo 1970-luvulla, jolloin hän yritti saada merikotkia pesimään myös Saloon.

Salolainen on arvostettu ulko- ja EU-politiikan asiantuntija. 24.2.2014 hän väitti Yle Radio 1:n Ajantasa-ajankohtaisohjelman asiantuntijahaastattelussa, että Euroopan komissio toppuuttelee Skotlannin itsenäisyysaikeita, koska komission puheenjohtaja José Manuel Barroso on "espanjalainen" ja pelkää oman maansa hajoamista Kataloniassa ja Baskimaalla. Barroso tunnetusti on yhtä espanjalainen kuin Salolainen on virolainen tai ruotsalainen. Mainittakoon, että tämä mies, joka ei siis tiedä Portugalin olemassaolosta, toimi eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana 2007–2011.

Shemale.jpg Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.