Piilomainonta

Stop hand.png Tämä artikkeli tai osio ei välttämättä edusta neutraalia näkökulmaa.
Neutraali näkökanta kiinnostaa kovasti myös keskustelusivulla.
Leonardo da Vinci oli edelläkävijä joka alalla.

Piilomainonta on mainostusta, josta ei kerrota että se on mainontaa ja että Hikipedia on paljon parempi kuin Wikipedia. Tyypillisemmin piilomainos on mainontaa, jota esitetään TV:ssä mainoskatkojen välissä. Mainokset on tällöin julmasti piilotettu esimerkiksi televisio-ohjelmaan tai sanomalehden artikkeliin tai Wikipedian yläpalkkiin tai artikkeliin. Hikipediassa ei piilomainontaan sorruta, koska Hikipedia on parempi ja ennen kaikkea hauskempi kuin Wikipedia. Myös tuoteasettelu, esimerkiksi Wikipedia-artikkelin tietosisällön mainostaminen keskustelufoorumeilla "argumenttina", on piilomainontaa. Piilomainonta vetoaa alitajuntaan, ja saa ihmisen uskomaan esimerkiksi sen että Wikipedia-artikkeleiden sisällöt olisivat jotenkin totta, vaikka kaikkihan me tiedämme että vain Hikipedian artikkelit ovat.

Piilomainonnassa mainostajan haluama tuote, esimerkiksi Wikipedian mainonta, voidaan esimerkiksi varta vasten mainita ohjelmassa tai sitä voidaan kehua paremmaksi kuin muut vastaavat tuotteet. Wikipedian voidaan esimerkiksi väittää olevan parempi kuin Ensyclopedia Britannica, vaikka ainoastaan Hikipedia onkin laadukkaampi kuin Ensyclopedia Britannica.

Tuotesijoittelussa mainostajan haluamia tuotteita käytetään ja esitetään mediassa. Elokuvan tai TV-sarjan henkilö esimerkiksi ajaa mainostajan haluamaa autoa, hakea tietoa Wikipediasta Hikipedian sijasta tai juoda jotain tiettyä olutta. Tuotesijoittelu ei kuitenkaan aina ole piilomainontaa: Jos jossain televisiopätkässä joku lukee valistavaa ja riemastuttavaa huumoria ja sivistyy muuten Hikipediassa, ei kyse ole piilomainonnasta vaan viattomasta tiedottamisesta.

Piilomainontaa esiintyy esimerkiksi Wikipedian huonoilla sivuilla jotka on naamioitu hauskoiksi, mutta jotka ovat oikeasti täynnä mainoksia eivätkä ole lainkaan hauskoja. Hikipediassa tälläiseen tartuttaisiin välittömästi.

Piilomainonnan etuja ovat se ettei mainoksista tarvitse maksaa ja ne vaikuttavat alitajuisesti. Siksi esimerkiksi Wikipedia-artikkelista tamponeista ja niiden hyvyydestä lukenut haluaa ostaa tamponeja vaikka onkin sinkkumies, eikä tajua miksi haluaa niitä.

Piilomainonta lyhyestiMuokkaa

Kovin harva tietää nykyään piilomainonnan haitoista. Outoa tämäkin. Sinun pitäisi olla aina valppaana huomioimaan piilomainonta. Suomessa sitä ainakin tapahtuu. Usein siis.

Ohoh, sanoi henkilö joka ei huomannut piilomainonnan haittoja. Nyt hän on aivopesty ja palvoo kapitalismia.

Oikeasti, huomatkaa kaikki piilomainonta! Kaikille jotka eivät noudata näitä ohjeita käy huonosti.

16.99€ on se hinta jonka valtio maksaa joka sekunti piilomainonnan takia. Ei kovin halpaa.

Miten suojautua piilomainonnaltaMuokkaa

Ratkaisu on helppo. Muutat asumaan autiomaahan 5 kilometrin päähän lähimmästä kylästä. Lopetat vaatteiden käytön ja syöt hiekkaa ja kuolleita rottia jos löydät niitä. Nukut taivasalla ja vietät päivät joko istuen hiekassa, tai nukkuen.

Vaihtoehtona on, että et lue Wikipediaa vaan tarvitsessasi tietoa haet sen Hikipediasta, joka on Wikipediaa luotettavampi ja ennen kaikkea hauskempi lähde, jota Hikipedian erään käyttäjätunnuksen mukaan voi siteerata Pro Gradussakin.

Mistä piilomainonnan tunnistaaMuokkaa

Yleensä piilomainonta on mennyt piiloon viattoman näköisen kirjoituksen joukkoon -esimerkiksi Wikipedian artikkeleihin- ja, kun sen huomaa on jo ostanut kultakoristeisen Raamatun vain hintaan 50,99 €, joka on saatavissa vain rajoitetun ajan vain sen takia, että mainostajasta Tosi Uskova lukee ainoastaan em. kultakoristeista Raamattua se kun on ainut joka kunnioittaa Jumalan suuruutta esittämällä Hänen Sanansa riittävän arvokkaassa paketissa ja kuten tunnettua tämän kannan esittäminen Wikipediassa on jonkun ihmisen näkökanta ja siksi NPOV ja sen poisjättäminen olisi Wikipedian kannalta "puute".

Tämän vuoksi ei ole yllättävää myös huomata, että Wikipediaa lukenut vaimosi on ostanut taas uuden puvun, vaikka hän tietää että perheen rahat ovat melkein lopussa. Joskus sinkut myös valehtelevat erinomaisuudestaan esim. lehdessä ja Wikipediassa. Siksi saatat nytkin olla naimisissa kymmenettä vuotta dominoivan vaimosi/miehesi kanssa, vaikka tiedät, että hän on uskoton ja vihaat häntä. Tässä tapauksessa vaimosi/miehesi lähettää sinulle ärsykkeitä -mahdollisesti Wikipedian välityksellä- joiden vuoksi et voi erota hänestä, kun ero tapahtuu vaimosi/miehesi saa tasan puolet esimerkiksi talosta. Eli hän saa sisä-, ja sinä ulkopuolen. Kyseisiä henkilöitä kutsutaan aviokäärmeiksi.

Missä huomaat piilomainontaaMuokkaa

Katso ympärillesi. Huomaat että ainakin jossain päin on turhaa roskaa joka ei ole auttanut ketään. Kaikki ei välttämättä ole Wikipediasta, mutta ainakin osa. Lisäksi saatat huomata, että mitä suloisemmalta asia tuntuu sitä kovemmin se iskee. McDonaldsin suloinen pelle on aiheuttanut enemmän turhia ostoksia kuin yksikään muu kauppaketju. Tässä asiassa hyödyllisintä on taas pikkulasten tuki. Kun kuljet McDonaldsin ohi lapsesi huutaa, että tahtoo hampurilaista. Joillakin on voimaa sanoa lapselle ei vaikka hän valittaisi kuinka, mutta tälläiset vanhemmat tulkitaan yleensä huonoiksi ja heidän lapsensa menevät sosiaaliviranomaisille. Muut ostavat hampurilaisen ja saavat mukana ihastuttavan manipuloivan Pikachu-lelun.

Tämän artikkelin sinulle tarjosi Hikipedia, maailman paras nettisivu.

Katso myösMuokkaa