Avaa päävalikko

Hikipedia β

Pirkanmaa

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Pirkanmaa.


Pirkanmaa on perin koomainen eli perikadon kohdannut keskimaalainen hämäläinen maakunta. Pirkanmaan pääpaikka on Tampere. Siellä vaikuttaa syvimmiten aito hämäläisyyshuumori sekä tamperelaisjäynä. Tampere on varsin tunnettu yliopistostaan. Sen vähempiasteiset koulukunnaat (kuten kansanopistot) ovat jääneet pienemmälle asteelle. Juice Leskinen teki yhden näistä varsin tunnetuksi laulussaan: "Hauho".

Pirkanmaasta on olemassa paljolti vitsejä sekä sanaleikkejä. Päänsä menettämisen pelossa, ei niitä usein olla uskallettu mainita. Lähinnä niitä ovat esittäneet savolaiset. Hekään eivät niitä tuollaisia esitä, yleisimmin jääkiekkopelien ja muiden vastaavien urheilutapahtumien yhteydessä. Rock-konsertit ovat näistä poisluetut, sillä niitä pidetään paljon Savoa yleisiimmin. Ja juurikin Tansperella. (aka. Tampere).

Jotkut pirkanmaalaisista ovat jo kovinkin K-ryhmään kyllästyneitä. He halajaisivatkin vaihtaa tämän muu-kunnan uudeksi nimeksi Sirkanmaan. Aiheesta pidettäneen maakuntaäänestys vuonna 2018?

Pirkanmaan maakuntaikonejaMuokkaa

Pirkanmaan maakuntaeläin on delfiini, maakuntamusiikki Manserokki: maakuntamuusikko Pate Mustajärvi sekä -yhtye on Popeda (tosin useankin mielestä Eppu Normaali). Maakuntakirjailija on Kirsi Kunnas. Mitä luultavimmin tulee seuraavana maakuntaeläimenä olemaan lohikäärme, sillä Särkänniemen kolme (3) delfiiniä siirretään veropakolaisina Kreikkaan. Maakuntakasvin asemesta on kiistelty, vahvimmilla kaikista lienee tulipunaruusu. Pirkanmaalla on (m)urheilulajeista yksi aivan ehdottomasti ylitse muiden: se on jääkiekko!

LähteetMuokkaa

  • Särkänniemen delfiinit sanovat pian hyvästit Suomelle - delfinaario torjui satojen tuhansien ostotarjouksen

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016040721381280_uu.shtml Iltalehti.fi. Haettu 28.6.2016

  • IL-selvitys: Särkänniemen delfiinien siirtolupa perustuu kreikkalaisten lupauksiin - kukaan ei tarkastanut paikan päällä

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016062821809662_uu.shtml Iltalehti.fi Haetattu 28.6.2016.


  Tämä paikka ja sitä käsittelevä artikkeli ovat tynkiä.
Estä väkivaltaiset alueliitokset laajentamalla artikkelia
.