Avaa päävalikko

Hikipedia β

Pjongjangin sydämestä löytyvä patsas, jonka sisällä on ohjus sykkii Suuren johtajamme suuri sydän. Paikalla on myös paikallisia ala-astelaisia (huomaa, ei jonneja)

Pjongjang [pyon'gʔyan'g] on maailman paras paikka. Ihmiset ovat iloisia, sillä heillä on hyvä syy iloita. Heidän maansa päämies on viisas toveri Kim Jong Il.

Kim Jong Il on rakennuttanut (yksin) Pjongjangin kaupungin täyteen mitä ihastuttavampia puuhamaita. Mm. 450 hehtaarin laajuisen uimapuiston. Joka viikkoiset ilotulitukset ovat pjongjangilaisten lauantai-iltojen vakiohuvi. Pjongjang on kauneimmillaan keväisin, kun tuhannet kirsikkapuut puhkeavat kukkaan ja naispuoliset liikennepoliisit vaihtavat kesäiset minihameet päälle.

Pjongjangin vappukulkue on maailmankuulu tapahtuma, jonne tuhannet länsieurooppalaisen ja yhdysvaltalaisen nuorison tiedostavimmasta eliitistä suuntaavat. Useille länsimaisen elämän veltostuttamille tämä on ensimmäinen kosketus sotilasparaateihin ja kurinalaiseen järjestykseen. Kuukausia kestävän perusteellisen viisumimenettelyn takia kiinnostuneiden on varattava paikkansa noin 15 kuukautta ennen festivaalia.

Kun Pjongjangin kaupunki perustettiin 2334 eKr., tapahtui monia samanaikaisia yliluonnollisia asioita. Tavattiin puhuvia ankkaparvia. Vilja kasvoi pelloilla kyntämättä ja kylvämättä. Ei ollut sotia, maanjäristyksiä eikä muitakaan ihmismieltä masentavia asioita.

Katso myösMuokkaa