Avaa päävalikko

Hikipedia β

Plasma

Plasma, aine ja olomuoto...

Plasma on aineen olomuoto, jossa aineen atomit ovat asettautuneet epävarmaan, katastrofia edeltävän mielentilan kaltaiseen tunnelmaan, jossa atomien keskuudessa vallitsee jännittynyt, epäilyksen täyttämä ja pakotetun oloinen hiljaisuus. Tämä aiheutuu siitä, että plasmamuodossa atomien elektronit, atomien rakkaimmat lapset, ovat jättäneet atomiydinperheen perustaakseen omia perheitä, mitä he kuitenkaan eivät pysty tekemään johtuen heidän kaikkien samanlaisesta negatiivisesta luonteesta, jonka takia elektronit hylkivät toisiaan. On huomautettava, että tarvitaan hyvin vaikeat olosuhteet, että elektronit lähtisivät perheistään, ja siksi plasmaa tavataankin lähinnä Auringossa ja ydinräjähdyksissä. Kun olosuhteet palautuvat normaaleiksi, plasman elektronit juoksevat heti takaisin vanhempiensa, protonien ja neutronien luokse ja pyytävät anteeksi tekojaan.

Plasmalla on nykyajan ydinsosiologiassa merkittävä osa, sillä sen olemassaolo osoittaa todeksi teorian alkeishiukkasten ryhmä- ja perhedynamiikasta.

P physics.60px.png Tämä tiedettä käsittelevä artikkeli on turhan mikroskooppinen. Hydrolysoimalla liuoksen saat mahdollisesti sen laajenemaan.