Avaa päävalikko

Hikipedia β

Amerikan manner

(Ohjattu sivulta Pohjois-Amerikka)

”Aina ei ollut itsestään selvää, että Yhdysvalloilla ja Amerikalla olisi läheiset suhteet.”

~George W. Bush

Amerikan mantereella sijaitsee Israelin satelliittivaltio Yhdysvallat, sekä sellaisia mitättömiä kärpäsenlikoja kuin Kanada, Meksiko tai Brasilia. Loppuja taas kukaan ei muista, mutta puolet niistäkin kuuluu edellämainittuihin. Amerikan manner on mamumaja mettäs jossa neekerit asuu yhtä edistynyt kuin Eurooppa.

Itse asiassa Pohjois- ja Etelä -Amerikka ovat eri mantereita, sillä Panaman kanavahan erotti ne toisistaan. Mutta, kuten tiedämme, tieteilijät eivät koskaan jaksa korjata muistiinpanojaan. Kaiken lisäksi kulttuurierot ovat valtavat: Etelä on kuin valkoisten ihmisten kansoittama Afrikka pohjoisen ollessa Maapallon suurin pikaruokala.

Amerikka nimettiin toisen siellä olleen tärkeän henkilön, Amerigo Vecpuccin mukaan. Ei siis ensimmäisenä käyneen Kristofer Kolumbuksen, sillä hänhän luuli olevansa Intiassa. Aika idiootti. Eikä Kolumbusia sitä paitsi mitenkään iskevältä kuulostaisi.

Sisällysluettelo

HistoriaMuokkaa

SyntyMuokkaa

Mantereen synnystä oli pitkään erimielisyyttä, mutta amerikkalaisten raamattuliteralistitiedemiesten mukaan Amerikan manner syntyi vedenpaisumuksen yhteydessä. Vedenpaisumuksen aikaan Nooan arkissa oli jokaista eläintä kaksin kappalein.

Nämä eläimet luonnollisesti muodostivat paljon paskaa ja lopulta Nooa päätti kipata kaiken paskan mereen, kun haju oli käynyt sietämättömäksi ja vapaa tila vähiin. Monta päivää Nooa ja hänen vaimonsa kippasivat lantaa mereen ja lopulta saivat tyhjennettyä koko laivan. Aikojen myötä Nooan ja hänen vaimonsa työ unohtui eikä kukaan muistanut tuota suunnatonta paskakasaa aikoihin. Sitten eräänä päivänä Kolumbus löysi sen.

EsihistoriaMuokkaa

Amerikan asuttaminen alkoi noin vuonna 20,000eKr, kun Beringinsalmi oli paksussa jäässä ja Kommarivenäjältä alkoi ensimmäinen muuttoaalto. Se kuitenkin loppui lyhyeen, kiitos maan sellaisen johtajan Adur Hitlurin pystyttämän Beringin muurin. Joka tapauksessa osa väestöstä ehti pakoon perustaen inuiitit tms. kanadalaiset heimot. Näitä ei kuitenkaan tule sekoittamaan intiaaneihin, jotka saapuivat Amerikkaan purjehtien pois Intiasta, koska kyllästyivät kuumuuteen (ja onnistuivatkin siinä, koska pian tuli jääkausi.)

Ja niin amerikkalaiset elivät harmonisessa sovussa ilman sotia tuhansia vuosia keskellä rauhallista kulttuuriaan.

LöytäminenMuokkaa

Mutta mikään ilo ei kestä ikuisesti: se loppui kuin seinään vuonna 1492 Kristofer Kolumbuksen löytäessä mantereen (mikä oli maailman toiseksi pahin virhe; pahin oli luominen). Kolumbus oli rauhallinen kahdella ensimmäisellä matkallaan, mutta kolmannella matkalla onni kääntyi. Hän sai sydänkohtauksen ollessaan pusikossa hätäpaskalla, ja luonnollisesti saattajat luulivat intiaanien tappaneen hänet. Tuli taistelu, ja eloonjääneet purjehtivat takaisin Eurooppaan. He kertoivat itku kurkussa pomollensa, joka aloitti sodan. Myöhemmin tulivat britit, jotka valloittivat palan Amerikkaa.

Pian kuitenkin siirtokunnat alkoivat valittaa 90% veroprosentista, ja veeeerisen sodan ansiosta Yhdysvallat itsenäistyi vuonna 1801. On se jännä. Mutta he olivat omaksuneet hieman brittien piirteitä ja laajentuivat länteen tappaen jokaisen eteensä tulleen intiaanin. Intiaaneista tuli uhanalaisia. Ja tällä välin Etelä-Amerikassakin kai tapahtui jotakin, kuten sisällissotaa ja itsenäistymistä. Kanada itsenäistyi vuonna 1997.

NykyaikaMuokkaa

Nykyään Amerikka tunnetaan lähinnä terrorisminvastaisesta sodasta ja pikaruuasta. Tämä ilmeni mm. Yhdysvaltain vallatessa Irakin ja tehdessä siitä 51. osavaltionsa vuonna 2003. Brasilia puolestaan niitti mainetta urheilussa - eli täysin päinvastoin kuin lihoava USA.

KulttuuriMuokkaa

 
Älyvapauden patsas on yksi Amerikan tunnetuimmista maamerkeistä.
 
Amerikan ruokakulttuuri on todella sivistynyttä.

Amerikan kulttuuri on rappeutuvaa. Uskonnollisesti koko manner on täynnä hihhuleita, etenkin Brasilia ja USA. Amerikassa on myös hinduvaltio nimeltä Suriname. Uusia levittäytyjiä ovat ateismi, islam ja pastafarianismi.

Amerikan tunnettuja maanmerkkejä:

Amerikka on myös kiihkokapitalistinen (vain siksi, että Venäjä ei ole).

Eurooppa versus AmerikkaMuokkaa

Katso myösMuokkaa