Avaa päävalikko

Hikipedia β

Posio

Posiolaisessa metsämaisemassa koet vapauden tunteen

Posio on kunta Lapissa. Nimensä tämä Rovaniemen, Kuusamon ja Ranuan välimaastoon jäänyt kylä sai 80-luvulla bronxilaisilta rap-taiteilijoilta. Heidän antamansa nimi "Po´ Zion" tarkoittaa suomeksi Siion-parkaa.

Posio on käytännössä sport-avomallin versio itäisestä naapurikunnastaan Kuusamosta. Posiolta löytyvät samat palvelut kuin naapurista, mutta 60 - 95% pienemmässä mittakaavassa: hiihtoladut, hotellit, hyppyrimäki, hiihtohissi, hiihtokeskus, uima-allas.

Perinteisen posiolaisen pienuuden rinnalla kaksi asiaa näyttää sitten sitäkin suuremmalta. Siitä lähtien kun Anu Pentikäinen päätti päästää paikkakuntalaiset kahvikuppien ja kippojen puutteesta, on Pentik-mäelle rakennettu halleja hallien viereen häkellyttävään tahtiin. Tällä menolla ei mene pitkään, kun Pentikin konserni on se kolmas paikka, joka erottuu avaruudessa Kiinan muurin ja Kontiolahden jouluvalojen ohella. Posiolla myös kuvattiin Suuri seikkailu -nimistä TV-ohjelmaa, joka kuvasi suomalaista elämänmenoa juurevimmillaan: kaksi joukkuetta teki luonnossa erilaisia askareita saadakseen paremman yösijan seuraavaksi yöksi. Amerikkalaiset ottivat oppia tästä TV-kisailusta ja alkoivat filmata Selviytyjiä. Vertailun vuoksi: Kuusamossa ei ole toistaiseksi tapahtunut keskikokoista seikkailua eikä edes pienempääkään versiota sellaisesta. Posiolla ihmiset ovat masentuneita ja alkoholisteja.

Posion lukioMuokkaa

Päätös Posion lukion rakentamisesta tehtiin Koillismaan kunnanjohtajien salaisessa kokouksessa Ahvenanmaalla. Lukiosta oli tarkoitus rakentaa Pohjois-Euroopan suurin yhtenäinen betonikompleksi, mutta budjettisyistä näitä suunnitelmia piti "hieman" karsia. Posion kunta hankki isolla rahalla ja vaivalla rakennusinsinöörejä Itä-Saksasta ja Neuvostoliitosta, olivathan nämä tunnetusti asiantuntijoita betonin ja asbestin osalta. Mikä tärkeintä: mukana oli myös ikääntyneitä rakennusinsinöörejä, jotka olivat suunnitelleet "leirejä" suurille ihmismassoille Saksassa ja Neuvostoliitossa 1930-1940-luvuilla. Posion lukion rakentaminen vaati lähes 30 vuotta ja miljardien ruplien lisäpanostusta (Arvellaan että Posion lukion rakennustyöllä oli osansa Neuvostoliiton romahtamisessa). Sen lisäksi rakennustöissä kuoli lähes 5 000 venäläistä rakennustyömiestä, pääasiassa räjähdysonnettomuuksissa ja alkoholismiin. Heille kaivettiin yhteinen sankarihauta lukion vieressä olevalle mäelle (Jonka päälle rakennettiin jäähalli 2013).

Nykyisin Posion lukio on noin 30 oppilaan keskitysleiri, jossa opettajat pitävät ankaraa kuria väkivallan avulla. Tämä on synnyttänyt vastatoimia ja lukion sisällä toimiikin oppilaista koostuva PRY-järjestö, joka käy ankaraa sissisotaa lukion sisällä opettajia vastaan. Opettajat ovatkin leimanneet tämän terrorijärjestöksi ja pyrkivät tuhoamaan sen viimeisiä piilopaikkoja raskaalla kalustolla (mm. tykistöllä ja taisteluhelikoptereilla). PRY-järjestö taas järjestää attentaatteja ja pommi-iskuja parkkipaikalla olevia opettajien mersuja vastaan. Viimeisin kuuluisin isku tapahtui kevätjuhlassa 2018, jonka seurauksena oli mellakka jossa kuoli satoja ihmisiä. Tilanne saatiin rauhoitettua vasta sitten kun puolutusministeri julisti Posion sotatoimialueeksi ja lähetti armeijan paikalle. Posion kunnan tavoite on laskea Posion lukion murhaluvut Venezuelan-tasolle vuoteen 2050 mennessä.


  Tämä paikka ei näy tutkassa, koska sitä käsittelevä artikkeli on tynkä.
Käynnistä satelliittiyhteys laajentamalla artikkelia
.