Avaa päävalikko

Hikipedia β

Pudasjärvi

EnumList.svg Tämä "artikkeli" on pelkkä luettelo.
Mikäli todella välität tästä sivusta, pelasta se tekemällä sisällöstä artikkeli. Listan osaa raapustaa apinakin.
Muussa tapauksessa kapteeni Roskakori seuraajineen saattaa osua visiitille.
Tai sitten pistät sivun toimimaan rehellisenä luettelona. Nimenkin vaihdat ”luettelo perunafestivaaleista” -muotoon. Ota mallia näistä.
Pudasjärvi
Vaakunapudis.JPG Susirajan tuolla puolen.
vaakuna sijainti
Pudasjärven kotisivut
Lääni Oulun lääni
Maakunta Pohjois-Pohjanmaa
Seutukunta Paskasuon seutukunta
Kihlakunta [[{{{kihlakunta}}}]]
Perustamisvuosi 2000eaa.
Kuntaliitokset {{{kuntaliitokset}}}
Pinta-ala
- maa
90000000 km²
1 km²
Väkiluku
- väestötiheys

0,002 as/km² 
Työttömyysaste {{{työttömyys}}} % 
Kunnallisvero 200% % 
Kunnanjohtaja Kuningatar von Hochglänzend
Kunnanvaltuusto
{{{valtuusto-puolueet}}}
{{{valtuusto-koko}}} paikkaa
{{{valtuusto-paikat}}}

Pudasjärvi on suomalainen suo(kaupunki), joka sijaitsee jossain hiton kaukana suolla susirajan takana. Puolet kaupungin asukkaista on naapuriaurinkokunnista tulleita humanoidipakolaisia tai muita ulkoavaruuden otuksia, loput ovat poroeläimiä tai niiden lähisukulaisia.

Sisällysluettelo

Kuntamuodon muutoksetMuokkaa

Vuonna 1997 Pudasjärven kunnanhallitus makasi kolmatta päivää alasti kaatokännissä kunnantalon soisella katolla ja mietti, kuinka saada yhteys Alfa Centauriin, josta kolmasosan kunnan asukkaista on peräisin. Monimutkaisen byrokratian vuoksi yhteyshakemus muuttui kuntamuodon muutoshakemukseksi, jonka kunnansihteeri käytti kuitenkin takapuolensa pyyhkimiseen, kun vessapaperi oli loppunut eikä äitikään tullut pyyhkimään. "Ku oli nii hikiki", selitti kunnansihteeri myöhemmin abduktion aikana.

Pudasjärven kunta muuttui viimein kaupungiksi juhannusyönä 2001 klo 3.42.32, kun kunnanjohtaja Jurmu Pintamo söi suolta keräämiään sieniä ja sai yhteyden esi-isiinsä, jotka vaativat kuntamuodon muutosta. Kaksi minuuttia myöhemmin (nyt jo kaupunginjohtajaksi itseään tituleerannut) Pintamo sai uuden näyn, oksensi verta ja muutti kuntamuodon Maailmankaikkeuden Suo-pääkaupungiksi.

Seuraavana päivänä naapurikuntien johtajat tulivat nauramaan krapulaiselle kaupunginjohtaja Pintamolle ja osoittamaan häntä sormellaan.

SuonosatMuokkaa

 • Hetekylä on ainoa kaupunginsuo, jossa hetekat natisevat edes vähän öisin.
 • Hetekylän kaupunginsuonosassa sijaitsee myös ainoa keidas koko Pudasjärvellä. Se on nimeltään Monaco. Tämä on salaiseksi luokiteltavaa tietoa, ja ei siis julkista. Tarut kertovat, että Monacon kohdalla IlmanNuoria-nimisessä joessa virtaa ambraa ja mammonaa sataa taivaalta. Tähän yltäkylläisyyden maahan päässeistä vain harva on tullut takaisin. Vielä harvempi on suostunut kertomaan paikasta mitään. Monet hihhulit pitävätkin paikkaa Mekkana tai Taivaana. Ilmeisesti Monacon salainen palvelu pitää tarkkaa kirjaa kaikista sinne astuneista, ja vaatii heiltä ehdotonta vaikenemista asiasta, sillä jos tieto leviäisi, kaikki haluaisivat Monacoon. Urbaani legenda kertoo, että paikkaa suojelisi Chuck Norris.
 • Hirvisuo-suo edustaa avantgardista postmodernia intellektualismia - kaupunginsuon ainoa rakennus on pysähdyspaikan puusee. Asukkaita: neljän poron tokka.
 • Ii-Nakkijärvi on maailman ainoa nakkisoppajärvi.
 • Kuren-alusastia on kaupungin keskusta. Kaupunginosassa on soiden seassa jopa kaksi rakennusta: Texaretto-ravintola ja tien toisella puolella sijaitseva poliisien pontikkatehdas. Sen lähettyvillä sijaitsee Rimminkangas-niminen lähiöpahanen, jossa asuu paljon maahanmuuttajia ja kaupungin kovimmat ängst-teinit. Alueella on ihan oma ylä-aste, koska kaupungin määräyksestä kovimpia ängst-teinejä ei päästetä keskustan koulun puolelle.
 • Lakari on tunnettu ylipainoisista keski-ikäisistä humanoideista.
 • Mursunsaaressa on esihistoriallisten mursujen linnoitus joka on ilmeisesti 1700-luvulta peräisin, paikallisen tarun mukaan vuonna 1991 mursujen valta kaadettiin paikallisten teinien voimalla ja nykyään paikka toimikiin lähinnä pontikankeitto tai juonti paikkana, mursut lymyilevät kuitenkin tarun mukaan edelleen Mursunlammessa.
 • Ankkalinna on Pudasjärven vapaamuurareiden salainen kokoontumispaikka, jonka he kuitenkin päättivät polttaa hikipediassa tapahtuneen tietovuodon ja kunnanjohtajalta saatujen lahjuksien vuoksi.
 • Livonia eli Liivi on neuvostoliittolaisen pysähtyneisyyden viimeinen tyyssija. Täällä jopa joki on niin vastaanhangoittelija, että se virtaa ylöspäin Liivo-suolle.
 • Suur-Syömäri-tunturin seudun asukkaat eivät muista koskaan mitään, sillä heidät abduktoidaan "Tsätti" Arkelan lentävään lautaseen joka yö, minkä jälkeen heidän muistinsa pyyhitään.
 • Tanakylässä nyt ei asu pirukaan.
 • Uusi Alfa Centauri tunnetaan juuri rakennetusta Sirius–Pudasjärvi -pikavuorosta.
 • Panoma (paikallisesti Panuma), tunnetaan laajasta suosilmäkkeestään, nykyisellään jopa kahden eri porolauman asumaalue. Panumalaisista on maailmalla liikkeellä sanonta ”Muut naivat vertaisiaan mutta panomalaiset toisiaan”.
 • Susikoskikirjailija Mauri Sariola pääsi aikoinaan Pisteen kylän kansakoulun opettajaksi (1954–1955) väärentämällä YO-todistuksensa kaikki arvosanat ala-arvoisiksi. Aikansa siellä hän vietti saumattomassa umpitunnelissa, kunnes poliisi laittoi hänen viralleen siellä myöskin pisteen.
 • Jonkulaiset luulevat olevansa jonkulaisia, vaikka eivät ole kyllä minkäänlaisia. Viimeinenkin yhdysside sivistykseen katkesi, kun vuonna miekka ja kilpi katkesi viimeinenkin soutuveneyhteys jus-Teeriniemen ja Karvasen välillä.
 • Saarakylässä asu ennen ihan hitosti väkeä, mutta nykyään siellä ei asuisi edes Erkkikään.

Triviaalia faktaaMuokkaa

 • Pudasjärvelle hankittiin ensimmäinen televisio vuonna 2002, kun Fortum sai viimein vedettyä sähkökaapelin soiden yli kaupungin keskustaan. Sitä ennen oli käytössä pelkästään nestekaasu televisio, jossa ohjelmat tulivat viisi vuotta myöhässä. Digi-tv tulee Pudasjärvelle kaupunginhallituksen päätöksellä vuonna 2077, silloinkin 75 vuoden siirtymäajalla.
 • Pudasjärvi tunnetaan siitä, että vaikka kaupungin rajan ylittää mistä suunnasta tahansa, saa ajaa sata kilometriä, ennen kuin näkee ensimmäisen talon. Jos sittenkään. Suota kyllä riittää.
 • Pudasjärven ainoa näkemisen arvoinen paikka on Suomen matalin tunturi, Suur-Syömäri. Suur-Syömärissä sijaitsee laskettelu- ja abduktiokeskus, jota johtaa Galaktisen Liiton Ylipäällikkö Rauni-Juhan af Luukanen-Grann.
 • Pudasjärven humanoidinuoriso viettää aikaansa Illuminatin peitejärjestön, Rauhan Yhdistyksen, tiloissa. Kukaan ei tiedä, kuka tämä Rauha oikein on. Kai se asuu suolla.
 • Pudasjärven pinta-alasta 98,9 prosenttia on suota. Lopulla 1,1 prosentilla ei taida olla vitunkaa väliäkään - pitkospuita lienee.
 • Pudasjärvellä on 5 karhua jokaista ihmisasukasta kohti ja kaupunkilaisten jääkaapeissa noin 3 240 koria Karhua jokaista karhua kohti.
 • Pudasjärvellä järjestetään joka toinen karkausvuosi Umpihumalaisten Humanoidien Suonaarauksen Pohjoismaiset Kisat.
 • Pudasjärvi on myös tunnettu taiteestaan, kuten kuuluisista "A was here" ja "Homot was here" -graffiteista. Tunnettu on myös Pudasjärven liikuntahallin kyltissä lukeva Polkupyörien, mopojen ja homojen säilyttäminen katoksen alla kielletty. Uusimpana taiteen ilmauksena on "pudis to be control" -graffiti. Ilmeisesti Pudasjärven poliisien pontikkatehtaan (graffititaiteilijoiden mielestä ehdottoman homoseksuaali!) yksilö on nämä Pudasjärven taiteen merkkiteokset käynyt pesemässä pois ja niinpä nämä kauniit teokset elävät enää Pudasjärveläisten sotaveteraanien härskeimmissä jutuissa.
 • Pudasjärvi on myös Suomen virallinen hamppukaupunki. Sitä voi hankkia esimerkiksi poliisien pontikkatehtaasta, joka sijaitsee Texarettoa vastapäätä. Paitsi Texaretosta ei saa enää mitään, edes rieskaa, koska se lakkasi olemasta. Kaupungin ainoa juottola on Koiranperse, josta saa pontikkaa, jos saa.
 • Pudasjärvelle valittiin uusi kaupunginjohtaja daavitintähdistöstä, henkilö, jolla on salainen sauva, jota heilauttamalla saadaan kokonaiset kunnat katoamaan olemattomiin. Edellisessä kunnassa se toimi todella hyvin ja nyt kyseisen kunnan on ilmeisesti musta aukko nielaissut. Toivottavasti sauva joskus häviää muuton yhteydessä.
 • Pudasjärveläisessä pikkukylässä, Siriuksessa, asuu yksi kylähullu, joka hakkaa itseään sanomalehdellä huutaen "Minä en anna periksi".
 • Pudasjärvellä perustettiin aikoinaan kaksi metallialan yritystä, Eetos ja Kalmahi, molemmat älysivät lähteä maailmalle.
 • Pudasjärveläiset ovat tunnettuja puppelilajin, lentopallon harrastajia. Tunnetuinpia heistä ovat Sammalvyön-klaanin jäsenet. He ovat edustaneet myös Pudasjärven Murheilijoita, joskus.
 • Pudasjärvellä järjestettiin joskus Pohjois-Suomen suurimmat juhannustanhut Niina Äkkijyrkkäkoskella, isolla ryypiskely- ja sammumislaidunalueella. Ei järjestetty enää nuijasotien jälkeen.

Aiheesta muuallaMuokkaa