Puhelinmyyjät

Puhelinmyyjät ovat ihmisten kiusaksi asennettuja kaupparobotteja. Ne vaivaavat aina, kun niitä vähiten kaipaa, tai käytännössä katsoen ihan millä helvetin hetkellä hyvänsä. Yleensä puhelinmyyjät iskevät krapula-aamuna, jolloin ihmisen puolustautumismatriisi on alhaalla. Puhelinmyyjät ovat alitajuisesti yhteydessä toisiinsa, joten kun yksi saa kontaktin krapulaisen uhriin, myyjiä on pian jonona asti linjan toisessa päässä.

TavatMuokkaa

Puhelinmyyjärobotti aloittaa yleensä asiansa näin: "Päivää, meillä olisi täällä sinulle loistava tarjous, josta et voi kieltäytyä."

 
Hän tilasi tietämättään puhelinmyyjältä kasetin missä on Raamattu kaikilla maailman kielillä. Kaupan päälle hän sai mouruavan kissalauman sekä tusinan alushousuja.

tai "Hyvää päivää olisitteko kiinnostunut uudesta tuotteestamme: koodausvahvistustilauslippukkeiden vaihtoautomaatin kojelaudan näppäinkiillotinsarjasta?" tai "Meillä on teille tilaajalahja.... joka edellyttää Näsinneulan korkuisen Teletappi-dvd-kasan ja lehmälauman tilaamisen"

Jos annat robotin keskustella kanssasi yli 10 sekuntia aivojesi ali-yli-sivu-kapasiteettirajoitin saattaa räjähtää. Sen seurauksena menetät lyhytaikaisesti muistisi ja ihmettelet viikon päästä, kuka ihme tilasi kaikki nämä lehdet ja rekka-autollisen voimisteluvälineitä kotiovellesi.

Tyypillinen puhelinmyyntiMuokkaa

Juuri kun olet lukemassa, puhelin soi. Vastaat puhelimeen huutaen vahingossa "[aseta nimesi tähän]", koska ajattelit Hikipedian tunnustasi.

Kuluu pieni hiljainen hetki, jonka jälkeen puhelimesta kuuluu ääni: "Päevöötä, olisi uskomaton tarjous teille! Toivottavasti en soita pahaan hetkeen."

Olet jo vastaamaisillasi: "Itse asiassa..." ja painamaisillasi luuria kiinni, kun kuulet puhelimesta kerrottavan että "Äläs paina luuria kiinni vaan odota, olin juuri kertomassa oikein mukavaa lahja -asiaa koska tiedän, että te olette tosi hyvä asiakas. Olemme itse asiassa yrittäneet monestakin numerosta teitä tavoittaa ja vaikeaa on ollut. Eli ehkä ihan sattumalta tässä jutellaan. Ainahan teillä pieni hetki on jutella kun ei tämä maksa mitään." Tässä vaiheessa mielenkiintosi herää. "Ilmaista". Kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta!

Puhelinmyyjä jatkaa: "Meillä on hieno vain tänään tarjous, jota et saa mistään muualta. Paitsi jos arvomme teidät huomenna jälleen soittolistallemme! Eli nyt olisi luvassa kolme Seiskan vuosikertaa yllätyshintaan, jonka kerromme vasta tehtyänne peruuttamattoman tilauksen!

Ja kaupan päälle laitetaan tulemaan vielä Jallun näytenumero! Lisäksi on mahdollisuus (pienestä lisämaksusta) osallistua arvontaan jossa voit voittaa puolet rahoista, joilla maksoit tämän tarjouksen, tai sanotaan neljänneksen ja tietenkin: Sadalle nopeimmalle tilaajalle käytännössä ilmaiseksi upouusi kännykkä. Niin, että kannattaa ostaa kun nyt kerran on niin luotettava tämä firma.

Tämän jälkeen huudat luuriin: "Ei käy!" ja suljet puhelimen.


 
Tavallinen puhelinmyyjä soittaa aina pahaan aikaan.

VarotoimetMuokkaa

Jos epäilet puhelinmyyjän soittavan sinulle, toimi näin:

  1. Vastaa puhelimeen teleskooppivastaimella turvallisen välimatkan päästä.
  2. Varmista että puhelinmyyjä-robotilla ei ole sala-antenni-äänimuunnoskojetta päällä.
  3. Jos tilanne tuntuu olevan jokseenkin hallinnassa, voit aloittaa vastatoimet. Ks. kohta 4.
  4. Heitä puhelinta sohvan takaa kaukosäätimellä. Jos mitään ei tapahdu, voit siirtyä kohtaan 5.
  5. Nyt täytyy olla nopea: laita puhelimesi mikroon TASAN 500W asetukselle ja pidä sitä siellä TASAN 5 sekuntia. Tämä on tärkeää kalibroidaksesi robotin maksimaalismullistus-flatööriin hämäyksen.
  6. NYT on tomittava vielä nopeammin, hämäys antaa sinulle tasan 10 sekuntia aikaa räjäyttää puhelin ja muuttaa paikkakuntaa.
  7. Jos epäonnistut tehdessäsi näitä varotoimia, kuolet.

SeurauksetMuokkaa

Pohjalaisen sanonnan mukaan puhelinmyyjällä on paskaanen loppu. Huonosti voi käydä myös heidän uhreilleen. Aihetta on sivunnut esim. suomalaisen urheilun grand old man Juha Mieto, joka loukkaantui vakavasti törkeässä puhelinmyyntitapauksessa Jukolan viestin kisastudiovierailun alla kesällä 2015.1 http://yle.fi/urheilu/juha_mieto_loukkaantui_vastatessaan_puhelimeen/8073738 "Minut laitettiin aina ensimmäiseksi lähtijäksi tuulenhalkojaksi, mistä tuleekin mieleeni kuinka olin halkomassa puita ja loukkaannuin sydänjuuria myöten, kun puhelinmyyjä kilautti ja kirves meni ohi. Annoin soittajan kuulla kunniansa ennenkuin iskin luurin korvaan. Kaveri linkutti puhelimiensa kanssa korva verta valuen autolleen. Että siksi tämä linkutus", Mieto kommentoi.

Yhdysvalloissa puhelinmyynti oli viidenneksi yleisin kuolinsyy vuonna 2014.

Katso myösMuokkaa