Information.gif Voi olla, että tämä artikkeli ei ole syvältä, mutta ainakaan siinä ei ole kuvia.
Tee päivän hyvä työ ja kuvita artikkeli mielellään aiheeseen liittyvillä kuvilla.
Tarkempia tietoja saattaa löytyä keskustelusivulta.
Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Putki on yleisimmin valmistettu pitkästä reiästä, joka on ympäröity metalli-, muovi-, tai pahvikuorella, jollaista esiintyy yleisimmin vessapaperirullan ytimessä. Putki on lähes poikkeuksetta ontto koko matkalta ja se on yleisimmin valmistettu samanpituista reikää sekä kuorta käyttäen. Erityispiirteenä putkella voidaan pitää sille luontaisinta rakennetta, jossa sisähalkaisijan on pienempi kuin ulkohalkaisija, joka on erityisen tärkeä ominaisuus reijän pitämiseksi putken sisäpuolella.

Yleisimmin kuluttajien käyttöön tarkoitetut putket ovat täytetty ilmalla, jolloin kullekin yksilölle jää vastuukseen huolehtia itse putken täyttämisestä eri aineilla kuten vesi, höyry tai bensiini, riippuen siitä mihin käyttöön kyseinen putki on hankittu.

Putket toimitetaan pituudestaan huolimatta ilman ruostetta, ja yleisimmin ruoste on asennettava putken varsinaisessa käyttökohteessa, tosin jotkut toimittajat nykyään asentavat putkeen ruosteen jo varastossa, jolloin säästetään aikaa työmaalla. Esim K-Rauta on siirtynyt edellä kuvattuun liiketaktiikkaan.

Tärkeää huomioitavaa putkea hankittaessaMuokkaa

  1. Varmista että putki on juuri sinun tarpeisiisi sopiva, eikä esim liian pitkä tai paksu, (älä lankea myyntimiesten kataliin puheisiin, kuten "kyllä tosi miehellä pitää olla kunnon jööti eikä mitään pikku pilliä!") Tärkeintä on että olet itse siihen tyytyväinen ja tunnet sen omaksesi.
  2. Varmista että putken kuori on valmistettu kauttaaltaan samasta materiaalista, esim: muovista, eikä kuoren sisälle ole piilotettu muuta materiaalia kuten kuparia, joskus vedellä täytettäviin putkiin on yritetty halpamaisesti piilottaa tätä halpa-materiaalia.
  3. Varmista että putken sisus, eli reikä, on varmaisti taytetty ilmalla eikä jollain muulla näkymättömällä aineella, joka voi vaikeuttaa putken täyttämistä myöhemmässä vaiheessa.
  4. Mikäli olet hankkimassa laipallista putkea tarkista että putken laipoissa on pultinreiät. Näiden reikien on oltava erillään keskellä olevasta pitkästä reiästä eikä sisällä reijän keskellä.
  5. Jos olet hankkimassa kulmallista putkea, muista kertoa myyjälle selkeästi, haluatko oikea- vai vasenkätisen kulman. Muutoin putki asennetaan väärään suuntaan.
  6. Muista esittää tarpeesi selkeästi että haluatko tasaisen maan, ylämäen vai alamäen putkea. Jos alamäessä käyttää ylämäen putkea, tällöin esimerksi putkeen asennettu vesi virtaa putkessa väärään suuntaan.

Mikäli et ole aikeissa vihkiä putkea käyttöön lähitulevaisuudessa kannattaa ottaa muutama seikka huomioon.

  • Yli 153 m pituisen putken molempiin olisi hyvä kirjoittaa sanat "pitkä putki", jotta tiedät, että se on pitkä putki.
  • Yli 3,2 km pituiseen putkeen on kirjoitettava sanat "pitkä putki" tai "tosi pitkä putki" myös keskelle, jotta ei tarvitse kävellä putken päähän asti tarkistaakseen, onko putki pitkä.
  • Halkaisijaltaan yli 15 cm olevaan putkeen on kirjoitettava sanat "suuri putki", jottei sitä erehtyisi luulemaan pieneksi.

Naiset etenevät hitaasti uraputkessa, suurimpana syynä tähän pidetään naisten heikkoa fyysistä mieskuntoa, jota oikea-oppinen putken käsittely vaatii.