Avaa päävalikko

Hikipedia β

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Vai tarkoititko sittenkin Pete Buttigiegiä?
Puuha-Pete työpäivän jälkeen

Puuha-Pete on yleisnimitys rakennusmiehestä eli työtä tekevästä ihmisrodusta. Nimitystä käytetään eri puolella maailmaa joskin paikalliselle kielelle käännettynä.

Sisällysluettelo

Historia

Puuha-Pete-nimitystä alettiin käyttää Helsingin linja-autoaseman rakennusurakan aikana vuonna 1984, kun Annamaria Heppälä sanoi televisiossa: "Kyllä se minun Peteni on varsinainen Puuha-Pete tuolla bussiaseman rakennushommissa." Seuraavalla viikolla juttu oli Seiskassa, minkä seurauksena kansa ja lopulta koko maailma alkoi käyttää nimitystä Puuha-Pete.

Tuntomerkit

Puuha-Pete on helposti tunnistettavissa jo kaukaa. Tärkeimpiä tuntomerkkejä ovat siniset haalarit, rasvaiset hiukset ja sotkuinen parta, vaatteiden päällä pölyä, ärtynyt puhetapa, jossa esiintyy usein sana perkele. Kun puuhapete huutaa perkele lyödessään vasaralla sormeen, sen kuulee jo pitkien matkojen päähän. Puuhapeten yleisimmät kulkuneuvot ovat kaivinkone ja Toyota Hiace, jossa soi aina Radio Suomi (nuoremmilla saattaa olla ruosteinen Corolla ja Radio Suomen tilalla saattaa soida ns. amispoppi tai vaihtoehtoisesti Radio Suomipop). Myös tupakointi ja kohtalaisen hyvä palkka ovat olennainen osa puuhapeten elämäntapaa. Puuha-Petet ovat yleensä kovin kyrpiintyneitä raskaan työpäivän jälkeen, jolloin heille ei kannata sanoa juuri mitään poikkeavaa ellei halua työkalupakkia päähänsä.

Kokeeneemman Puuha-Peten tunnistaa keltaisen paskaisesta takista, jonka selkämyksessä lukee orjuuttavan (yleensä) maanrakennusyrityksen nimi. Tätä vaatekappaletta pete kantaa suurella ylpeydellä häissä, ristiäisissä ja hautajaisissa. Kokeneemman peten ihanneörähdys on saatana, näitä hommia on tehty 30 vuotta, perrrk ei tartte neuvoa! Huutelee toisille samaan heimoon kuuluville äänekkäästi kiroillen kaivurin tai Hiacen ikkunasta. Yleensä pahasti alkoholisoitunut tai luonnevikainen, tai molempia yhdessä, 35-65 vuotias 3 askia LM:ää/vrk polttava mieshenkilö.

Huuhapete

 
Huuhapete.

Puuha-Pete sekoitetaan yleensä Huuhapeteen. Huuhapete on lastenohjelma, jonka päähenkilö Huuhapete on rakennusmies ja hänelle homma maistuu ja rahaakin riittää. Huuhapete antaa lasten ymmärtää, että rakennusmiehen homma on helppoa, hauskaa ja hyväpalkkaista ja että samalla voi tutkia huuhaata Myytinmurtajien tapaan, toisin kuin oikeassa elämässä. Tämä jo pienenä opittu luulo ajaa lapset koulun jälkeen ammattikoululinjalle. Huuhapeteä on vaadittu poistumaan TV-ohjelmistosta tai ainakin asetettavan sille ikärajan mutta mitään ei ole tapahtunut. Kiitos poliitikkojen. Jos haluat kuitenkin katsoa tätä vaarallista ohjelmaa, se tulee Neloselta keskiviikkoisin klo 7.50.

Eloonjääneet työkoneet sarjassa

  • Kaivuri

Kaivuri on keltainen ja ainoa joka on lähes aina hyvällä tuulella. Kaivuri päätyi Huuhapeten käsiin, kun Huuhapete oli rakentamassa Turkissa hiekkalinnoja Puskun kanssa. Hänet on itseasiassa koottu kaatopaikan metalliydinjätteestä. Alunperin Kaivuri oli valkoinen ja hänellä oli pinkkejä raitoja, mutta hänen todelliseen väriinsä on selitys: Kaivuri ihailee kiinalaisia ja hän haluaa näyttää itsekin yhtä "syötävän näköiseltä". Kaivurin yleinen polttoaine on Viru Valge.

  • Pusku

Pusku on pahaenteisen verenpunainen ja sairaalloisen ylipainoinen puskutraktori. Hän on tunnetusti eläinten suuuuri ystävä, joka jahtaa lakkaamatta maailman kalpeinta kattia, Kisua. Puskun poikaystävänä toimii aina iloinen Rolle. Kun Pusku ei ole Intiassa mellakoimassa Peten ja muiden kanssa, Pusku on saattanut syödä iltapalaksi koko Huuhalan ja valittelee: "Sehän oli vasta maistiainen!" Suuren mahansa ansiosta Pusku on koko työkonejoukon välkyin. Omasta mielestään. Aina kun hän kuvittelee olevansa tietoinen jostain, kuuluu sama sönkötys: "Muistan sen kuin eilisen, vaikka se tapahtui tänään".

  • Nosse

Nosse on sininen, lahnaa muistuttava anorektikko, joka yrittää joka rakennuskeikalla itsemurhaa. Nosse kuolee joka jaksossa South Parkin Kennyn tapaan. Vapaalla Nosse pelaa lentopalloa Norjan nelosdivarissa naisten sarjassa. Nosse on mieleltään varsin epävakaa. Hänellä on lukematon lista erilaisista fobioistaan (jotka kohdistuvat lähinnä pieneläimiin ja lastenohjelmien hahmoihin) ja Teletappi-hallusinaatioistaan, joiden turvin hän hakee sairauspäivärahaa. Nosse löydettiin läntisen Grönlannin napajäätiköltä kylmän sodan aikaan.

Ulkoiset linkit