Avaa päävalikko

Hikipedia β

Pyhäjärvi

DramaticQuestionMark.png
Tiesitkö, että...
 • Antti Huovila soittaa toisinaan Pyhäjärvellä Vaskikelloja?
 • Pyhäjärvi on myös järvi Tampereella
Pyhäjärvi sijaitsee sudeettialueella.

Pyhäjärvi (Pyhäjärven itsenäinen tasavalta, vertaa Vatikaani, Puolanka) on pääosin ahdistavaa ja pelottavaa suoseutua Keski-Pohjanmaan, Keski-Suomen ja Pohjois-Savon kolminaatiopisteessä. Pyhäjärvi tunnetaan paremmin nimillä Pyllymäki sekä Pyhis. Pyhäjärven tasavallan pääkaupunki on Pyhäjärvi KK. Yhtäkaikki koko suuren Pyhäjärven maisemat valloittavat autiudellaan ja tyhjyydellään, sillä nykyihmisen vaatimia mukavuuksia on rajallisesti tarjolla. Koska malminetsintä on julistettu paikallishyveeksi ja palkkionalaiseksi asiaksi, kansa luotaa maita, metsiä ja rinteitä emäkallion toivossa - emäkallion, joka järjestäisi lopultakin huolettomat ja rennot kissanpäivät pitäjän olevaisuudelle ja tulevaisuudelle.

Epämääräisen sijaintinsa takia Pyhäjärven asukkailla on paljon mielenterveydellisiä ongelmia. Pitäjän halkaisee valtakunnallinen Valtatie 4 (E75) etelästä pohjoiseen tai päinvastoin, mutta tästä huolimatta turismirahoja Pyhäjärvelle jää kiusallisen vähän. Pyhäjärven tasavallan välittömässä läheisyydessä avautuu aavaselkäinen järvi nimeltä Pyhäjärvi. Järvelle on helppo eksyä varsinkin kesäisin lumimyrskyjen aikaan.Poliisit pistäytyvät Pyhäjärvellä kerran vuodessa aina juhannuspäivisin. He laskevat Buster-veneensä Pyhäjärven aalloille tarkoituksenaan jahdata mahdollisesti kiinnijääviä ruorijuoppoja.

Sisällysluettelo

Pyhä sotaMuokkaa

Pyhäjärvi ja Kärsämäki käyvät edelleen vuonna 25 eaa (ennen Aku Ankkaa) alkanutta sotaa. Sodan perimmäistä syytä ei enää kukaan muista, mutta syyksi on esitetty kahta luotettavan oloista teoriaa: 1. Pyhäjärviset ovat vain jotenkin parempia 2. Kärsämäen katajainen kansa on pelkkiä pahanhajuisia ja epärehellisiä persläpiä

Suomen tilastotietokeskuksen teettämän maailmanlaajuisen kyselyn tuloksen mukaan 87,9% vastanneista väittää pyhäjärvisten itse olevan pelkkiä pahanhajuisia ja epärehellisiä persläpiä. Väitteen kieltäneet 12,1% ovatkin Pyhäjärven asukkaita, eikä heidän vastaukseensa voida todellakaan luottaa. Pyhäjärvisiä lohduttanee samassa kyselyssä todistettu fakta, jonka mukaan savolaiset ovat heitä 92 kertaa epärehellisempiä, oululaiset 99 kertaa pahanhajuisempia ja Ilkka Kanerva 100 kertaa enemmän persläpi.

AsukkaatMuokkaa

Pyhäjärven mieskantaa väitetään usein komeaksi ja salskeaksi, mikä on aiheuttanut poikkinaintitarvetta naapurikunta Kiuruveden naisväestöstä käsin, jossa maskuliinisuus edustaa henkisesti että fyysisesti aitopohjoissavolaisuutta, kaljupäisyyttä ja lenkosäärisyyttä. Pyhäjärven egoa nimenomaan Kiuruveden suuntaan on merkittävästi pönkittänyt Erkki Ruotasen tekemä kaivoslöytö 1950-1960-lukujen taitteessa. Sittemmin tuo kaivos on ollut suoranainen elämänlanka koko Pyhäjärven laajassa valtapiirissä.

Pyhäjärvi on kaikkien raivotautisten, juoppojen ja vaarallisten psykopaattien loppusijoituspaikka, mistä johtuen väestö on häiriintynyttä ja huonoina rabies- ja kiuruveteläisvuosina tavallista sisäsiittoisempaa. Juopot ja muut puliveivarit kokoontuvat yhteen S-Market Rillantorin takaiseen metsään. Tämä metsä tunnetaan paremmin nimellä Sherwoodin metsä. Suurin osa pyhäjärvisistä ei tiedä nimen alkuperää, ja ne jotka tietävät, vaikenevat visusti.

SuoMuokkaa

 
Pyhäjärven vaakunassa vuorottelevat ristiretket ja kaivostorni.

Pyhäjärven pinta-alasta 97% on vaikeakulkuista suoaluetta. Tämä on helposti todettavissa pitäjää pohjois-eteläsuuntaisesti halkovalta Valtatie 4:ltä käsin. Suo on paikkakuntaa suojeleva elementti, koska se estää tehokkaasti muuttoliikkeen suuntautumista paikkakunnalle. Suunnattomat suoalueet saavat aikaan myös sen, että ilmansuunnat menevät Pyhäjärven salomailla vaeltavilla tämän tästä sekaisin. Suon alla lepäävä peruskallio tiedetään malmipitoiseksi. Tämä aiheuttaa sen, että kaikki kompassit sekoavat ja paikalliset partiolaiset eksyvät metsiin, sekä sen saa vaeltajat eksyvät helposti aina Nivalaan saakka. Jotkut rinkkavaeltajat ovat kompassia seuraamalla erehtyneet myös kaivokseen, jossa heille on osoitettu rangaistukseksi pakkotyötä.

KoululaitosMuokkaa

Pyhäjärven tasavallassa toteutetaan jonkinlaista ikärasismia. Kaikki yläasteikäiset, lukiolaiset, amikset ja muut samansortin hiihtelijät ynnä muut edes jonkinlaisesta koulutuksesta haaveilevat on kerätty ja vangittu Salmen kouluun. Salmen koulu on vanhaa Pyhäjärven juoppojen taitamaa kieltä, ja tarkoittaa suomeksi "Kidutuslaitosta". Kyseessä on auttamattoman fasistinen aivopesulaitos, jossa "ihanteikkalle" ja "ylväälle" nuorisolle on ajan saatossa kehittynyt on monimutkainen hierarkia, joka siirtyy perintönä sukupolvelta toiselle. Hierarkian huipulla ovat suositut oppilaat, joita ympäröi joukko hännystelijöitä. Hierarkiassa edetään sopeutumalla massaan mahdollisimman tehokkaasti ja tekemällä perässä mitä suosituimmat tekevät. Pisteitä saa mm. kusipäisyydestä, ajasta jota viettää suosituimman perässä roikkumisella ja epäsuosiossa olevien hylkijöiden kiusaamisella. Jokainen vähänkään teinimassasta poikkeava suljetaan yhteisön ulkopuolelle, ja häntä vastaan aloitetaan systemaattinen syrjiminen. Tämä on laitoksen kannalta tarkoituksennukaista, ja sitä rohkaistaan, sillä hyljeksityt viattomat nuoret sielut myydään Saatanalle ja jäljellejääneestä sieluttomasta teinimassasta 70% passitetaan Pyhäjärven ja Kärsämäen sotatantereelle (loput 30% käytetään pizzaan jauhelihana paikallisessa Lähin Pizzassa). Sodassa Kärsämäkeä vastaan tarvitaan paljon sotilaita, sillä yksikään taistelija ei ole pysynyt rintamalla kahta minuuttia kauempaa. Rintamakarkuruutta on perusteltu syillä "tuli äitiä ikävä", "piti mennä kylille", sekä "mun auto hajos ja Perpakka olis joutunu työntään sen yksin jos en olis menny apuun". Kärsämäen taistelijat käyttävät melkein samoja syitä karkaamiselleen, muutamaa yksityiskohtaa muunneltuaan. Näinollen sodassa ei ole kuollut vielä yhtään ihmistä. Sammakoita sen sijaan kyllä.

Majoitus ja ruokailu sekä huvitMuokkaa

Pyhäjärvellä sijaitsevan hotellin tanssiravintolassa harjoittelevat ja tapailevat instrumenteillaan säännöllisesti sekä aloittelevat että lopettelevat tanssiorkesterit. Erityistä sinänsä, mutta tämä tapahtuu useimmiten samanaikaisesti. Pyhjärven itsenäisen tasavallan kansan huvituksiin kuuluu myös railakas viinanjuonti. Lapset opetetaan jo pienestä pitäen kerjäämään ja varastamaan ohikulkijoilta rahaa vanhempiensa viinapullon maksamiseksi. Viinaa saa ostaa paikallisesta Alkosta, joka on kätevästi sijoitettu linja-autoaseman ja Matkahuollon sekä taksiaseman kanssa samaan rakennukseen. Pyhäjärven Alko on koko Pyhäjärven tasavallan suosituin kauppa ja tämä aiheuttaa silloin tällöin ruuhkan keskustan liikenneympyröissä. Paikalliset ovat autoillaan menossa Alkoon viattomasti tarkoituksenaan ostaa illan punkku- tai viinapullo, ja jäävät kiertämään kehää liikenneympyrässä.

Tilastot kertovat kaikenMuokkaa

Valtakunnan negatiivisissa tilastoissa Pyhäjärvi keikkuu kärkipaikoilla, olipa kyse huumeista, tappeluksista, itsemurhista, lapsiin tai suuriin eläimiin sekaantumisista. Luonnollisesti hurskastelevat pers'lävet kieltävät tilastojen faktat ja tieteen saavutukset, varsinkin evoluution.

Pyhiksen kivoja paikkojaMuokkaa

 • Sherwoodin metsä
 • Hotellin ranta
 • Emolahden ranta
 • VR:n koppi
 • Ruotasen koppi
 • Matkahuolto
 • Lastauslaituri
 • Maitokoppi
 • prsereikä
 • Pumppuranta
 • Paloallas
 • Pönkkylä
 • Lepikko
 • Pitäjänmäen talviurheilukeskus
 • Ruuskasen risteys
 • Maijan Grilli
 • Muuri (varsinkin nuorison suosiossa)
Tiesitkö, että...
 • Pyhäjärvellä on kokonaiset kaksi ihkaoikeaa liikenneympyrää?
 • Pyhäjärveltä on tiettävästi löydetty vain kaksi alikulkutunnelia (kaivoksen tunneleita ei lasketa)?
Tiesitkö, että...
 • Pyhäsalmen suurlavalla vietetään täydenkuun tansseja kuuvarauksella?
 • Pyhäjärvellä sekä Eskolla että Vesalla on oma peränsä?


  Tämä paikka ei näy tutkassa, koska sitä käsittelevä artikkeli on tynkä.
Käynnistä satelliittiyhteys laajentamalla artikkelia
.