Avaa päävalikko

Hikipedia β

Radio Suomipop

Stop hand.png Tämä artikkeli on psykiatrisen hoidon tarpeessa.
Voit auttaa Hikipediaa antamalla sille terapiaa.
Aamulypsyn logo.

Radio Suomipop[1] on pelkästään suomipoppia toistava radiokanava. Kuuntelijakunta koostuu lähinnä työttömistä ja 80-lukua haikailevista alkoholisteista[2]. Ehkä juuri tämän takia Suomipop ei ole nuorten suosiossa, ellei 55-vuotiaita itseään ikinuorina pitäviä kalkkiksia lasketa.


Sisällysluettelo

Kanavan perusteetMuokkaa

Kanavan taajuus riippuu paikkakunnasta. (D'ah!) Parhaiten kanavan kuuntelu onnistuu, kun sammuttaa medialaitteensa ja tekee jotakin muuta ja parempaa. (Tässä tilanteessa pätee matemaattinen vakio: ”Mikä tahansa muu kuin Radio Suomi-pop = parempaa”)

Kanavan historia on surullinen poukkoileva sekamelska, jossa kanavaa ei haluaisi kukaan omistaa ja tunnustaa nimeltä mutta jota ei saada jostakin syystä vain hengiltäkään.

Henkilökunta[3]Muokkaa

Aamulypsy

 • Jaajo Linnonmaa
 • Juha Perälä
 • Anni Hautala
 • Juha Vuorinen

(Tarkemman kuvauksen löytää alempaa)

Poppia Keskellä päivää

 • Kimmo Sainio

Popstudio

 • Sami Kuronen
 • Jenni Alexandrova

POP TOP-10

 • Kimmo Sainio (Koska kanavan kuuntelijamäärä ei ilmeisesti riittänyt pitämään budjetissa jotakuta muuta tähän kohtaan.)

Popin viikonloput

 • Milla Mattila

Surullinen tosiasia on, että jos näistä kaikista sankareista onnistuisikin välttelemällä pääsemään eroon, niin kanava soittaa tauottomana kierteenä samaa ”shittiä” kuin juontojenkin välissä, jos mitään muuta korvia tuhoavaa toimintaa ei muuten olisi menossa.


Kultaisia raitojaMuokkaa

 
Kanavasta kootun tutkimustiedon valossa algoritmeilla luotu synteettinen logo Radio Suomi-pop-kanavalle.

Suomipopilla on biisilista, joka varmistaa, ettei kanavalla vahingossakaan soitettaisi mitään uutta ja nykyaikaista, vaan aina niitä samoja ja kuluneita suomirokkiyhtyeiden kännissä tehtyjä ikivanhoja biisejä uudelleen ja uudelleen.

Sinänsä tähän menettelyyn on olemassa selkeä taloudellinen peruste; tekijänoikeusmaksut eilispäivän esiintyjien kappaleita toistettaessa ovat usein alennusmyynnissä. Tästä syystä kuolleet laulajat soivat kaikkein eniten. Erityisesti viinaan kuolleet. Siksi Juicen biisit soivatkin lakkaamatta.


AamulypsyMuokkaa

Suomipopin Aamulypsy-ohjelmassa juontajana toimii Jaajo, joka on saanut napattua jonkun Annin mukaansa juontamaan. Kukaan ei tiedä, miten Jaajo sen teki. Ehkä Annilla on todella huono miesmaku tai sitten hän on liian pilvessä tajutakseen mistään mitään. Söpösti suhahtava naisellinen s-kirjain paljastaa paljon.

Aamulypsy lienee saanut nimensä Jaajon ikävistä lapsuuden aamuista, jolloin hänen piti mennä lypsämään lehmät. Todennäköisesti lehmät nauroivat Jaajon typerälle nimelle ja nörttimäiselle ulkomuodolle ja pienelle Jaajolle tuli paha mieli. Vanhemmiten hän ilmeisesti päätti kostaa tekemällä siitä radio-ohjelman, jossa mollaa näitä lehmiä, jos siis ehtii omasta mielestään hauskojen juttujen kertomiseltaan. Myöhemmin lehmät haastoivat Jaajon oikeuteen, mutta haastettu voitti oikeudenkäynnin.

Monet epäilevät, että aamuohjelman huonous johtuu joko siitä, että Jaajolla on vielä Wikipedistejäkin huonompi huumorintaju tai sitten siitä, että Jaajolla on vain se yksi juttu mielessä.

KuuntelijaluvutMuokkaa

Aamulypsyn suosiota kansan parissa on yritetty selittää niin hyvin kuin se ohjelman laadun huomioon ottaen on mahdollista.

Eräät perustavanlaatuiset tutkimuslinjat nojaavat siihen, että ohjelma puristaa neljän tunnin aikana esiin niin paljon ihmiseritteitä kuin on mahdollista, mukaan lukien muttei näihin rajoittuen:

 • Siittiösoluja
 • Ulostetta
 • Virtsa-aineita
 • Vatsan sisältöä
 • Sappea
 • Katkeruutta
 • Korvavaikkua
 • Hilsettä
 • Kihomatoja
 • Täitä


Eräät päätelmät taas tuovat esiin sen, että kanavan sisältö koostuu lähinnä ”naisien alentavasta keskustelusta”, ”niistä rasittavista lapsitarinoista” sekä ”alimittaisista sukupuolielimistä”[4].

 
Koehenkilö kuunneltuaan Radio Suomi-poppia yli puoli minuuttia. Terveysviranomaiset ovat jo alkaneet vaatia kanavan sulkemista.

Aamulypsyn suosion pääperusteluiksi onkin oletettu kahta yhtä vahvaa ehdokasta. Joko kanavan ilmoittamat suosiolukemat ovat yhtä päästä temmattuja kuin kaikki muukin aamuohjelman sisällön logiikan taso, tai sitten kanava hyödyntää samaa taktiikkaa kuin mikä tahansa radion aamuohjelma ja luottaa siihen, että kohmeessa ennen kuutta töihin raahautuvat kuhnurit eivät yksinkertaisesti jaksa käyttää henkisien kapasiteettiensa rippeitäkään todella keskittyäkseen siihen, mitä muutama alapäätään ajatteluun käyttävä tee-se-itse-juontaja jaksaa rahaa vastaan antaa ylen mikrofoniin[5]. Kanavan kuuntelijat voikin havaita työpaikalta ja liikenteestä siitä, miten he jäävät ajoittain punaisen rasittuneet silmät tyhjään tuijottaen naureskelemaan tyhmä hymy naamallaan ennen kuin jatkavat merkityksetöntä olemassaoloaan.

ViitteetMuokkaa

 1. Artikkelin väkivaltainen asenne kanavaa kohtaan on osittain huumoria. Älkää alkako tukkia Hikipedian postilaatikkoa vihakirjoituksilla!
 2. Tämä kansanryhmä kattaa tämänhetkisen tiedon valossa ainakin noin kahdeksankymmentä prosenttia suomalaisista, mikä selittänee osittain kanavan muuten selittämätöntä suosiota
 3. Lähde: Tuo kaikkitietävä sanakirja Katso myös- osiosta
 4. Koska tämä sisältöjakauma kuitenkin kattaa ison osan nykyaikaisen keskimääräisen suomalaisen asukkaan arjesta, saattaa tämä puute olla taktikoitua. EU onkin alkanut vaatia kirjallista selvitystä siitä, miten se voisi nostaa kannatustaan kansalaisten keskuudessa saman kaltaisten, jollei samojen, yhdistävien teemojen käsittelemisellä
 5. Tämän selityksen jälkeen on totta kai tärkeää painottaa, ettei artikkelin kirjoittaja missään nimessä kuuntele kyseistä aamuohjelmaa. ...tällä hetkellä kun se ei ole menossa

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa