Avaa päävalikko

Hikipedia β

Zeichen 101.png VAROITUS!! Tämä sivu kertoo hevi- tai metallibändistä!
Tälläisiä sivuja on Hikipediassa jo muutenkin aivan liikaa. Ynnä tämä sivu on kaiken lisäksi aivan turha ja tylsä. Tämä sivu ei tee täällä muuta kuin rasittaa serveriä ja Hikipedian lukijoita. Mikäli sinulla on sanottavaa tästä turhasta artikkelista, sano se keskustelusivulla.
Thor.jpg
VAROITUS! – tämä artikkeli on metallimusiikin jumalan, Jurpan suojeluksessa, joten älä vandalisoi sitä, tai hän tulee kännissä riehumaan kotiisi ja pistää paikat tasaisiksi!!!
Rammstein

Rammstein-Sehnsucht.jpg
Erään albumin kansikuva

Toiminnassa kyllä
Laulukieli saksa
Tyylilaji Humppa
Levy-yhtiö Universal Music Group, Megamania
Jäsenet Till Lindemann & kumppanit

Rammstein on saksalainen, tyylisuunnaltaan hieman omituinen yhtye. Kyseisen tyylisuunnan virallinen nimi on humppa. Rammstein tunnetaan sadomasokistisista esityksistään sekä musiikkikriittisistä ja soittajavastaisista sanoituksistaan.

Rammstein-nimi on annettu Saksassa perustetun Ramstein-bändin mukaan. Ramsteinin laulajan ohjaama keikkalentokone törmäsi vuonna 1988 poroon Utsjojen lentokentällä lähtiessään kiertueen seuraavaan maahan Itävalta-Unkariin. Saksan kielen verbi kommen tarkoittaa tulemista, minkä takia Rammsteinin laulaja Till Lindemann joskus kertookin tulevansa: "Ooh Tatjana, jetzt komme ich!" .

Sisällysluettelo

SanoituksetMuokkaa

”Ich versteh euch nicht.”

~Fani

”Ich will nichts mehr von ihnen zu hören!”

~Iäkäs saksalaispappa berliiniläisellä makkarakioskilla

”Tuu, Tu Hast, Tu Hast Mist.”

~Suomalainen Fani

”Ne kyl ajaa neekerit ja ählämit vi**uu suomesta!”

~Teppo 16.v Mäntsälästä


Rammsteinin sanoitukset ovat usein provosoivia ja moraalisesti arveluttavia. Niihin yhdistyvät usein sanaleikit. Kappaleissa kerrotaan sairaina pidetyistä seksuaalisista suuntauksista. Fasismi on myös tärkeä elementti sanoituksissa, varsinkin sen jälkeen kun Adolf Hitler liittyi bändin riveihin.

EsiintyminenMuokkaa

 
Tyypillinen Rammsteinin keikka.

Yhtyeen lavaesiintyminen on monien mielestä raakaa. Keulahahmo Till Lindemann hakkaa usein itseään mikrofonilla päähän tai keittää kosketinsoittajaa padassa. Esitykset tunnetaan sadomasokistisista tempauksistaan, joissa Lindemann alistaa bändin jäseniä jättimäisellä tekopeniksellä. Myös kitaroiden ja juutalaisten kirjoittamien kirjojen polttamiset esityksen aika ovat yleisiä, tämän osan hoitelee usein bändin hanurinsoittaja Adolf Hitler.

Eräässä esityksessä Rammstein tiputti tähtisädetikun yleisön sekaan, ja useat eturivissä olleet katsojat saivat palovammoja. Yhtye pahoitteli "erehdystään" ja lupasi suhtautua jatkossa "vakavammin" pyrotekniikkaan. Hitler onnistui kerran Ruotsissa murtamaan Till Lindemannin jalan ajettuuaan tämän päälle kuplavolkkarilla, joka kuului osaksi showta. Ajoittain hanuristi A.Hitler myös räjäyttää päänsä irti, jonka kiinnittämiseen tarvittavat sairaalamaksut laulaja Till Lindemann yleensä maksaa kirurgivaimolleen luonnonoloissa. (Tämä on myös kerran otettu videolle rammsteinin musiikkivideoksi kappaleelle Pussy)

Live aus Berlin -dvd:n haastattelussa Hitler on kertonut olleensa jo kauan pitkästynyt hanurin soittamiseen ja on sopinut bändin jäsenten kanssa, että tekevät rajun kappaleen tämän pitämästä puheesta Nürnbergin valtiopäivillä, jonka Hitler tietysti laulaa. On kaavailtu, että Hitler seuraavalla Moskovan keikalla tämän laulun lopussa ajaisi Volkswagenilla lavalta alas väkijoukon päälle.

Rammstein-triviaaMuokkaa

 
Hitler kertoo kokemuksistaan Live aus Weltkriegs -DVD:llä.
 • Rammstein teki ensimmäisen Suomen kiertueensa 1940-luvulla viihdyttääkseen suomalaisia sotilaita ja Mannerheimia, mutta kiertue päättyi, kun bändin pyrotekniikka aiheutti suuren tulipalon Rovaniemen kaupungintalolla, joka sitten levisi siitä nopeasti muualle Lappiin.
 • Huhutaan, että Hitler olisi yrittänyt saada Hermann Göringiä liittymään bändiin, mutta tämä oli niin lihava, että ei olisi mahtunut heidän keikkabussiin, lisäksi Göringin bratwurstit ja kaljat olisivat tulleet liian kalliiksi. Göring olisi soittanut trumpettia.
 • Toinen maailmansota alkoi siitä, kun Rammstein meni pitämään ensimmäisen keikkansa Puolassa ja Till Lindeman potki Puolan rajapuomin paskaksi Hitlerin yllyttämänä: "ei oo pokkaa!".
 • Rammstein on todistetusti ensimmäinen ryhmä ihmisiä, joka on käynyt kuussa. Siitä todisteeksi tehtiin "Amerika" -musavideo, jossa panostettiin urakalla Amerikkalaisille vittuiluun. Till Lindemann jätti kuuhun suuren Saksanlipun, tyhjiä olut-tölkkejä ja läjäpäin vanhoja pornolehtiä. Myöhemmin Yhdysvaltalainen astronautti Neil Armstrong sai tyytyä kuussa vain makkaranjämiin.
 • Bändin kappale "Benzin" sai alkunsa, kun Rammsteinin keikkapanzerwagenista loppui löpö juuri kun he olivat ylittämässä Viron rajaa tallinnan keikalle mennessään. Benzinin musiikkivideo sai alkunsa kun Hitler luki Roope Ankka -tarinan "Ihmebensiini".
 • "Sonne" -kappaleen esittivät alunperin kaksi saksanpaimenkoiraa ja yksi dobermann, mutta tätä versiota ei julkaistu koskaan.

Rammsteinin fanejaMuokkaa

 
Till Lindemann ja Ruotsalainen kriitikkohippi käymässä rankkaa tuijotuskilpailua ravintolan pöydässä.

Rammsteinin vihollisiaMuokkaa

 • Astrid Thors, halveksii bändiä koko sydämestään ja yrittää saada tätä hajoamaan keinolla millä hyvänsä.
 • Ben Zyskowicz, on juutalainen.
 • Ruben Stiller, on juutalainen.
 • Venäläiset, olisivat tuhonneet koko bändin vuonna 1945, mutta epäonnistuivat sillä bändi lähtikin yllättäen Etelä-Amerikkaan kiertueelle.
 • Liittoutuneet, yrittivät sabotoida keikkoja WW II:sen aikana jatkuvasti.

Rammsteinin julkaisutMuokkaa

 • Herzelaid (Sydän****) (1995)
 • Senhsucka (Sensukka) (1997)
 • Mutteri (2001)
 • Keine reise (Ei nouse, hemmetti, EI NOUSE!!!) (2004)
 • Hottentot (2005)
 • Bieber ist fur alla da (Bieber on meille kaikille) (2009)
 • nicht namen (Tulitikku) (2019)