Avaa päävalikko

Hikipedia β

Saatoit yrittää hakea myös termiä raiskaus. Mikäli näin on, opettele oikeinkirjoitus, tulet tarvitsemaan sitä.
Odottava äiti saattaa tuntea olonsa turvonneeksi ja kömpelöksi.

Raskaus, eli siunattu tila, on ihmisen luontaisen lemmenvietin, eli parittelutarpeen ja rakasteluhimon täydentymisen jatkumo, tila jossa naaras kantaa tarkoitusta varten varatuissa sisäelimissään ihmistainta, vaavia, eli sikiötä. Jos pariutumisen pienet osaset on suoritettu soveltuvilla välineillä ja oikeassa järjestyksessä, koirasihmisen pruiskautettua, eli ejakuloitua lemmennesteensä naaraasihmisen kaikkein pyhimpään, tapahtuu hedelmöittyminen, ihmeiden ihme jossa pienenpieni nuijapää, siittiö ahtautuu munasolun sisään. Yhdessä nämä pikkuruiset soluset aloittavat lähes kymmenen kuukauden urakan, jonka seurauksena päivänvaloon putkahtaa uusi inehmo, pikkuinen, avuton käärö, voi hellanlettas, vauva.

Sisällysluettelo

RaskaustyypitMuokkaa

Ihmisnaaraiden, eli naisten keskuudessa on yleisesti vakiintuneita termejä kuvaamaan erityyppisiä raskauksia.

Ensimmäinen raskausMuokkaa

Ensimmäinen raskaus on nimensä veroisesti potilaan ensimmäinen raskaus, eli kantaja ei ole aiemmin moista kokenut. Ensimmäistä lastaan kantava, tuleva äitiliini herättää synnytyssalien konkareissa, jo jälkipolven edustajia maailmaan saattaneissa naisissa äidillisen neuvonta- ja pelotteluvaiston. Ensimmäinen raskaus on ihanaa, jännittävää aikaa.

 
Raskauden suunnittelusta on erotiikka kaukana.

Ei toivottu raskausMuokkaa

Ei toivottu raskaus iskee yleensä kun vähiten sitä odotat. Ehkäisystä on huolehdittu, ehkä jopa miehisten genitaalien penetroimista naaraan vastaaviin on vältelty ja silti ne on myöhässä jo kolme kuukautta. Aamupahoinvointi on mennyt jatkuvan viinan kanssa läträämisen tai stressin piikkiin ja isäehdokkaita riittää. Ei toivottuja raskauksia esiintyy yleisimmin alle 20-vuotiailla ja yli 40-vuotiailla naisilla.

Suunniteltu raskausMuokkaa

Suunniteltu raskaus on raskaus, joka sopii mukavasti elämäntilanteeseen. Koulut on käyty, opintolainat maksettu, työsopimus on voimassa toistaiseksi, häät on pidetty ja talo alkaa olla valmis. Tässä vaiheessa suku ja tuttavat odottelevat jo iloisia perheuutisia. Suunniteltu raskaus vaatii yleensä kuukausien odottelun ja tuntien äheltämisen makuukammarissa. Kun suunniteltua raskautta aletaan toteuttaa käytännön tasolla, pariskunta luopuu rakastelusta ja aloittaa tieteellisen tarkan, suunnitelmallisen paritteluohjelman. Tämä on ainoa vaihe ihmisnaaraan elämässä, jolloin hän voi käsi sydämellä ja toinen raamatulla vannoa, että koolla, kestolla ja esileikillä ei ole mitään väliä. Huolimatta hyvästä suunnittelusta, kellontarkasta ovulaation ja ejakulaation yhtäaikaisuudesta ja kovasta halusta, toivotun raskauden alulle saattaminen voi kestää jopa parikin vuotta ja vaatia pitkiä, kalliita hedelmöityshoitoja.[1]

Raskauden kulkuMuokkaa

Vaikka raskaus oikeasti kestää 40 viikkoa, eli kymmenen kuukautta, on vanhan perinteen mukaisesti raskausaika jaettu kolmeen kolmen kuukauden mittaiseen jaksoon, joista kustakin käytetään nimitystä kolmannes. Yhden paradoksaaliselta vaikuttavan kuukauden olemassaolosta vaietaan tiukasti. Kyseisen kuukauden luontainen tarkoitus on antaa lasta kantavalle tyttöpololle aikaa selvitellä mahdolliset isyysepäselvyydet ja järjestää asianmukaiset hääjuhlat ennen raskauden paljastumista.

1. kolmannesMuokkaa

Ensimmäiseen kolmannekseen kuuluu voimakas aamupahoinvointi.[2] Raskautta ei vielä huomaa päälle päin. Jatkuvan oksentelun takia [3] uhrin paino ei juurikaan nouse, vaikka hän naposteleekin koko hereilläoloaikansa esimerkiksi nakkeja, keksejä, lakritsia, maksalaatikkoa, vadelmasorbettia, liituja, papatteja tai riisikakkuja. Onnellinen isä on vielä autuaan tietämätön tulevasta perheenlisäyksestä, ellei onnellinen äiti sitä ole erikseen kertonut.

2. kolmannesMuokkaa

Toinen kolmannes, eli keskikolmannes on maailman parasta aikaa. Vatsakumpu alkaa hiljalleen pyöristyä ja aamupahoinvointivaihe on jo ohi. Kantava naaras tuntee olonsa pirteäksi ja terveeksi. Hiukset kiiltävät ja elämä hymyilee. Odottavan isän kannalta toinen kolmannes on mitä rattoisinta aikaa, sillä puolison rinnat alkavat näyttää täyteläisemmiltä kuin ennen. Äidin pesänrakennusvietti alkaa näkyä jatkuvana siivoamisena ja sisustusintoiluna. Tässä vaiheessa moni odottava äiti saa houkuteltua puolisonsa pieneen kodin pintaremonttiin. Onnellinen isä on vieläkin autuaan tietämätön tulevasta perheenlisäyksestä, ellei onnellinen äiti sitä ole erikseen kertonut.

 
Raskauden viimeisellä kolmanneksella monilla ilmenee turvotusta.

3. kolmannesMuokkaa

Kolmas, eli viimeinen kolmannes on se raskauden jakso, jolloin homman todellinen luonne alkaa selvitä tulevalle äidille. Vyötärön ympärysmitta kasvaa kymmenen senttimetriä vuorokaudessa ja raajoihin iskee turvotus josta Michelin-mieskin olisi kateellinen. Mitkään vanhat vaatteet eivät mahdu enää päälle, kenkien sitominen muuttuu mahdottomaksi ja erilaiset verenkierto- ja hermostohäiriöt estävät seisomisen, kävelemisen, istumisen ja makaamisen. Tieto tulevasta synnytyksestä iskee tajuntaan salaman lailla ja aiheuttaa lamaannuttavaa kauhua ja kuolemanpelkoa. Syöminen on pakko lopettaa, koska vatsaonteloon ei yksinkertaisesti mahdu rantapallon kokoiseksi painsuneen kohdun ja muiden, kokoonpuristuneiden sisäelimien lisäksi yhtään mitään. Vessassa on käytävä 15 minuutin välein ja edestakainen matka sohvalta vessaan kestää noin 15 minuuttia. Onnellinen isä saattaa jo epäillä jotakin, vaikka onnellinen äiti ei olisi asiasta erikseen kertonutkaan. Toisen tai myöhempien raskauksien kohdalla viimeisen kolmanneksen oireet alkavat yleensä heti hedelmöittymishetkellä.

Raskauden tarjoamat mahdollisuudetMuokkaa

Kaduilla kököttävät raskausvatsat kiinnostavat erityisesti pedofiilejä; onhan uusi lapsi tulossa maailmaan. Tervetuloa! Pedofiilit, nuo lastenystävät, ovat haistaneet raskauksissa myös hyvän mahdollisuuden kiertää hieman seksuaalilainsäädäntöä. Kun lapsi on vatsassa, sitä saakin nussia! Toki tämä periaatteessa vaatisi vauvaa panttivankina pitävän naarashenkilön luvan, mutta voihan tämän kampittaa puiston siimeksessä ja tunkeutua yllätyksellisesti "sisään". Tällaisten pedofiilien rinnalle on havaittu hyvissä perheissä muotoutuvan omanlaistaan wannabe-lapsirakkaus -toimintaa. Jopa itse lapsen siittäjä saattaa tunkeutua lapsen läheisyyteen peniksellään ja perustella asian epäilyttävyyttä sillä, että hei, olen samalla naisen sisällä.

Katso myösMuokkaa

AlaviitteetMuokkaa

  1. Luultavasti kyse on miehen itsesuojeluvaiston laukaisemasta mekanismista, joka alentaa siittiöiden määrää huomattavasti.
  2. Kyllä, kyseessä on aamupahoinvointi, tulipa se mihin vuorokaudenaikaan tahansa. Näin on säädetty.
  3. Tai ansiosta...
edeltäjä:
Yhdyntä
Raskaus seuraaja:
Synnytys