Avaa päävalikko

Hikipedia β

Rocco Lampone


Brando.JPG
HUOMIO! – Tämä artikkeli on Corleonen mafiaperheen suojeluksessa! Vandalisointi ja muu idioottimaisuus palkitaan erittäin kivualiaalla tavalla...

Rocco "Vinonenä" Lampone (s. 11. heinäkuuta 191129. joulukuuta 1959) oli Yhdysvaltalainen gangsteri, joka oli viattoman näköinen, mutta silti gangsteri. Lampone toimi Corleonen rikollisperheessä caporegime Pete Clemenzan ja myöhemmin Don Michael Corleonen alaisuudessa. Lampone tuli tunnetuksi Yhdysvaltain rikollispiireissä vuonna 1944 varsin erikoisesti; baaritappelussa eräs poliisisetä löi Lamponea pampulla nenään, jonka takia se alkoi kasvaa sivulle. Seuraavana viikkona nenä oli jo umpeutunut mikä tarkoitti sitä, että Lampone pystyi enää hengittämään suun kautta. Lisäksi hänen äänensä kuulosti tämän jälkeen jumalattoman typerältä.

Lampone alkoi luoda uraa Corleonen mafiaperheessä 1943 paikkeilla, jolloin hän toimi Pete Clemenzan oikeana kätenä. Lampone olisi mielellään toki toiminut jalkanakin, mutta Clemenza halusi käden, mikä verotti hieman Lamponen aikaa punttisaleilla.

Lampone teki ensimmäisen murhansa vuonna 1945 jolloin hän ampui Corleoneita pettäneen miehen Paulie Gatton ampumalla tätä yhdeksän kertaa päähän revolverillä. Murhatyöstä hurmaantuneena Lampone tajusi saavansa mielihyvää tappamisesta ja väen vängällä kinusi Clemenzalta ja joskus myös perheenjohtajalta Vito Corleonelta tappotehtäviä.

Vuonna 1955 jolloin Viton poika Michael oli noussut uudeksi Doniksi, päättä tämä järjestää verilöylyn, eli tappaa muiden mafiaperheiden johtajat. Lampone kuolasi ja aneli Michaelilta lupaa päästä tappamaan, ja varpaiden nuoleskelu palkittiin ja niin Lampone pääsi tikkaamaan konepistoolilla seksiä harrastaneen vihollisdonin Philip Taggatlian.

Vuonna 1956 Lampone osti Michael Corleonelle paketin suklaakeksejä, jonka innoittamana Lampone pääsi tämän henkivartijaksi ja luottomieheksi.

Vuosi 1959 oli epäonnen vuosi Lamponelle. Corleonen mafian pettänyt liikemies Hyman Rothin salamurha jätettiin Lamponen hommaksi. Tästähän hän oli niin innoissaan, että ei varautunut kunnolla vaikka Don Michael toisin neuvoikin. Lamponen taktiikka oli hyökätä Napolin lentokentälle ja paikan päällä vain yksinkertaisesti käveli Hyman Rothin eteen ja ampui tätä 53 kertaa vatsaan ja henkihän siinä lähti. Lampone ei kyllä pakoon päässyt, kun poliisit käristivät Lamponen liekinheittimellä tämän yrittäessä paeta.