Avaa päävalikko

Hikipedia β

Rokkaava numero

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole syvältä, mutta aihe on todella neverheard.
Artikkelin laadussa ei ehkä ole moittimista mutta kukaan ei ole kuullut aiheesta.
Tuo artikkeli tähän maahan (Maapallo, Tellus) tästä

Rokkaava numero 9Muokkaa

Nykynuoret, jotka ovat erittäin aktiivisia sosiaalisessa mediassa, ovat tarpeidensa vuoksi luoneet niin sanotun rokkaavan numeron, jonka voi lisätä paikkoihin joihin tarvitsee numeron, jolla ei ole niinkään mitään merkitystä, mutta on silti rokkaava. Tälläisiä tilanteita tulee vastaan esimerkiksi kun luodaan käyttäjänimiä ja tunnuksia (esimerkiksi Facebookkiin, Instagramiin, Twitteriin ynnä muihin vastaaviin), ja pitäsisi käyttää numeroa, ja valtaosa ei halua laittaa omaa syntymävuottaan, esimerkiksi -96, -97 ja niin edelleen, vaan voi käyttää tätä rokkaavaa numeroa, joka on siis numero yhdeksän.

Rokkaavan numeron syntyMuokkaa

Se mistä rokkaava numero on saanut alkunsa, on kiistanalaista tietoa, koska kukapa ei haluaisi kunniaa moisesta netti-ilmiöstä.

Miksi numero 9?Muokkaa

Moni tyhmä, joka kyseenalaistaa rokkaavan numero yhdeksikön, varmaankin kysyy että miksi juuri numero yhdeksän? Miksei joku muu numero?

Juurikin siksi, että numero yhdeksän on kaikista numeroista rokkaavin. Miten sitten vaikka joku kakkonen tai seiska? Eiväthän ne ole mitään numeroihin yhdeksäisiin verrattuna. Ja numero 9 esiintyy myös luvuissa 69 ja The 69 eyes -bändin nimessä ynnä muissa. Sanotaan että 69 on kaikkein rokkaaviin numero, mutta yhdeksikkö voittaa sen yksinkertaisuudellaan, eikä sitä ole leimattu seksiasentoon liittyväksi, joten numero yhdeksikkö voittaa edeltäjänsä. Se soveltuu täten myös paljon paremmin lukuisiin eri käyttötarkoituksiin, koska sen voi listätä mainiosti oman nimen perään esimerkiksi "Pekka9" tai "Maija9", mikä herättää rokkaavan vaikutelman, kun taas "Pekka69" ja "Maija69" herättäisi käyttäjänimenä täysin erilaisen vaikutelman henkilöstä.