Ryssät

(Ohjattu sivulta Ryssä)
Mikäli tarkoitit venäläisiä, sinun on syytä siivota suusi tai FSB myrkyttää sinut, senkin tyhmä tsuhna!

”Rossija (Venäjä) säilyy Rossijana vaikka kermassa paistaisi!”

~Tsaarien isänmaallinen tunnuslause, Venäjän vaakunateksti 1800-luvulla

”Ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi!”

~Edellisestä kehittynyt suomalainen sanonta
Hyssyttelylautakunnan toimesta tämä kuva ei liity mitenkään tähän artikkeliin.

Ryssät ovat matemaattisia suureita, joiden avulla voidaan suhteuttaa eri maiden sotilaallisia asemia mahdollisessa konfrontaatiotilanteessa. Ryssä toimii tällöin hieman samalla tavalla kuin Yhdysvaltain dollari, jota vastaan muita valuuttoja verrataan.

KäyttöMuokkaa

Ryssällä on matemaattisena suurena oma vakioarvonsa (joskin tästä on erimielisyyttä). Tunnetun muistisäännön mukaan ”yksi suomalainen vastaa kymmentä ryssää”. Tämä on kuitenkin hieman yksinkertaistettu näkemys, sillä oikea suhde olisi 1:9,86. Tämä on johtanut usein mainittuun, ns. yhdennentoista ryssän paradoksiin, joka kuuluu seuraavasti: ”entäs sitten kun tulee se yhdestoista?” Ryssä oletettiin pitkään olevan vakio ja vastaavan osapuilleen yhtä jenkkiä, mutta tilanne näyttää oudosti muuttuneen 1980-luvun loppupuoliskolla, jolloin ryssä–jenkki -suhdeluvuksi mitattiin 3:1. Mittaustulos on yhä erittäin kiistelty. Toisaalta afgaanimujaheddin vastaa noin 15 ryssää.

Ryssän kiistanalainen asema suureena on johtanut siihen, että modernissa matematiikassa on siirrytty käytäntöön mitata suhteita akselilla vainaa–terroristi. Empiiristen kokeiden perusteella on näyttöä siitä, että tämä suhde voisi olla jopa 3000:1.

TulkinnatMuokkaa

Ryssiminen eli ryssintä on puolestaan vakioitujen suureiden muuntamista muiden matemaattis-melankolisten järjestelmien ulottuvuuksiin. Jos esimerkiksi tapahtuu ns. ryssintä eli ryssiminen, se viittaa jo vakioitujen ja strukturoitujen järjestelmien ja tapahtumaketjujen tulkitsemiseen uuden tilanteen vaatimusten mukaisesti.

Tätä voidaan kuvata vanhalla sanonnalla "johan nyt pomppas", ja vielä täsmällisemmin kuvattuna tilanteessa, jossa valmiiksi suunniteltu kuvio sekoaa väliintulevan muuttujan vaikutuksesta täysin, ja aiheuttaa jopa täysin päinvastaisen lopputuloksen kuin mitä odotettiin.

Kuinka välttää ryssääMuokkaa

Kuten sana neekeri, ei ole suvaitsevaa ryssitellä venäläisiä. Tässä muutamia vaihtoehtoja korvata tuo sana, ennen kuin mafia iskee ovestasi sisään:

  • Russkije
  • Putin
  • Siperialainen
  • Idän naapuri
  • Itä-eurooppalainen
  • Slaavi
  • Zangief
  • Veli venäläinen
  • Uraaa
  • Pensasneuvostoliittolainen (vanh.)

Katso myösMuokkaa

  Tämä matematiikkaan liittyvä tynkäartikkeli kaipaa eksponentiaalista kasvua.
Laventamalla artikkelia saat yhtäsuurusmerkin taakse mukavammat potenssit.