Salo on maantieteellinen persereikä Suomen kartalla, ja paikkakunta on tullut tutuksi lähinnä siitä, että kaikki itseensä suuttuneet hylkiöt ovat valinneet Salon asuinpaikakseen.

Ulkoisesti Salo muistuttaa paljolti toista pientä ja rumaa kaupunkia Kemiä, mutta Salon kohdalla asiaa aivan erityisesti pahentaa sen sijainti Turun lähellä. Historialliset kaivaukset Salon sedimenttikerroksista ovatkin paljastaneet, että kysymyksessä on alkuun ollut turkulaisten rangaistussiirtola. Asia on herättänyt maailmanlaajuista huomiota sikäli, että rangaistussiirtolalle on pitänyt vielä erikseen tehdä rangaistussiirtola. Tähän tosiasiaan nojautuen Saloa pidetäänkin yleisesti täysin toivottamana tapauksena.

Salossa ei sijaitse vesivaroja, koska seutua ei alun pitäen olla tarkoitettu asumiseen. Salossa juodaan pullotettua vettä, mutta peseytyminen ja peseminen kaupungissa on katsottu täysin turhaksi, joten se on kiellettyä.

Sauli Niinistö tuntee olevansa kotonaan Salossa, eikä ihme.

Elämälle vihamielisenä alueena Salo on vetänyt paljon puoleensa ankeista oloista lähtöisin olevia siirtolaisia, koska Salo tuntuu heistä kotoisalta. Erityisesti venäläiset kokevat Salon kotoisaksi kaupungiksi.

Suomen hengellinen johtaja Sauli Niinistö on yllättäen kotoisin Salosta. Hän on vakuuttunut siitä, että seudullinen ilme on yhtenäisen kansan aikaansaattamiseksi järjestettävä kaikkialle Suomeen. Niinistö voi pelottavaa kyllä onnistuakin tässä.

Mikä surkeinta, Oulun läänissä joku on aikoinaan innostunut Salosta niin paljon, että koetti kopioida kaupungin perustamalla Oulunsalon.

Salonruhtinaskunnan rajat ovat erittäin hyvin vartioitu salon ruhtinas kunnalla on käytössään venäläis veteraaneja vartioimassa salon rajoja.

Salossa elää myös yllättävän paljon jonneja ja dorkia,jonnet ovat yleistyneet Salossa suuresti Tupurin alueela jota kutsutaan muualla Salossa perseenreiäksi.Salon hieno jokiranta kerää kesällä paljon juoppoja ja pedofiilejä.


Salon ystävyyskaupunkeja ovat mm. Katrineholm (Ruotsi), Bochum (Saksa/Nokia) sekä Rzhev (Venäjä). Lisäksi Salo harrastaa Pietarin (Venäjä) kanssa katulapsien vastaanottotoimintaa, minkä varmasti ovat panneet merkille Plaza-kauppakeskusten nurkilla kulkemaan joutuvat kansalaiset.

Vieras merkitsee vihollistaMuokkaa

Salon läpi virtaa vähäinen laskuoja, jossa on toisinaan virrannut lastuja. Tästä Salon asukkaat ovat tehneet päätelmiä, että sivistys ja suvaitsevaisuus uhkaisi heidän kotikontujaan. Tästä syystä vähäisen laskuojan yläjuoksulla on käyty kiivaita välienselvittelyjä ja tappeluita, jotta vesireittiä pitkin Saloon pyrkivät muukalaiset on onnistuttu käännyttämään takaisin. Muita reittejä pitkin tulleet ja seutukunnalle asettuneet siirtolaiset on tarkoin reservoitu omille alueilleen, jotta alkuperäinen väestö ja siirtolaiset eivät sekoittuisi keskenään.

On myös olemassa poikkeustapauksia, joissa vieras merkitsee kaupunginjohtajaa. Vuoden 2008 loppuun mennessä kaupunkia johtaa Matti Rasila, 2009 alussa syntyvän kymmenen kunnan liitoksen eli "Suur-Salon" tulee ottamaan hallintaansa Antti Rantakokko. Ensinmainittu on kotoisin Jokelasta, jälkimmäinen Kauhajoelta.

Salon valtuusto on ylimääräisessä kokouksessa päättänyt pidemmän aikavälin tavoitteista. Niihin kuuluu mm. mahdollisimman kylmän elinkeino- ja talousmiehen löytäminen Salon kaupunginjohtajaksi kymmenen vuoden sisällä Yhdysvalloista, Columbinen kaupungista. Hätätilassa hän saa olla myös nainen, kunhan ajattelee johdettavan kunnan olevan firma, ja sen asukkaiden asiakkaita.

Elin ja keinotMuokkaa

Tunnetuimman salolaisen kapulavalmistajan Nokian päätös lopettaa matkapuhelintehdas ja muut pienet sivubisnekset Salosta vuonna 2012 teki pientä hallaa Suomen piilaaksolle. Kolmisentuhatta ihmistä potkittiin pihalle ja vuodessa kaupungissa on käynnistynyt joukkopako muualle Suomeen. Tästä kivasta pikku tempusta Salolle on kertynyt 40 miljoonaa Brysselin ruplaa alijäämää vuodessa, jota yritetään paikata kalakeitolla, opettajien pakkolomilla, ohuilla pullansiivuilla ja kirjastojen sulkemisella. Edellämainituista keinoista säätöä kertyy noin kolme euroa eli kyllä se kannattaa! Kolme euroa lisää "Me uskomme Saloon" -propagandakampanjan tukemiseen, joka maksoi noin 29 000 euroa. Onneksi sitä rahaa tulee joka ovesta ja ikkunasta.

KulttuurielämäMuokkaa

Salon asukkaiden kulttuurielämä on viime kädessä täysin riippuvainen kumisaapasvalmistaja Nokiasta. Ns. Farmoksen tontille kaavailtiin ihan oikeaa kongressi- ja kulttuurikeskusta, mutta ahneeseen musiikki- ja teatteriväkeen suivaantuneet päättäjät rakennuttivatkin puolivittuukseltaan paikalle suuren, mustan betonimöhkäleen, ns. Farmoksen Möhkäleen, jonka katolla toimii McDonald's -pikaruokapaikka. Jäljelle jääneillä euroilla ostettiin Salon naislentopallojoukkueen pelaajille kaksi numeroa tämänhetkistä pienemmät pelishortsit, tarkoituksena kasvattaa Salon Seudun Sanomien levikkiä ja sen tietyn lukijakunnan seisokkia.

Salolaisen kulttuurin (kts. oksymoroni) keskukseksi kilpistyi entinen ravintola, disko ja luksusbordelli nimeltään KIVA-sali. Suojellun rakennuksen perinteikästä historiaa kunnioitetaan mm. ulkoistetussa kahden euron narikkapalvelussa, jonka tulot menevät entisille prostituoiduille. Salin vesivahinkoja ja takahuonetilaa lempinimeltään "rectum" on tultu ihmettelemään kauempaakin, mm. Pariisi- ja Imatra -nimisistä kulttuurikaupungeista. Vuoden 2008 lopussa saliin hankittiin mahdollisimman kallis flyygeli, missä kaupunki maksoi noin 20-30 000 euroa ylimääräistä. Syy tähän oli soitinhankinnan kilpailutus Post-It -lapulla kulttuuritoimen kauimmaisen ilmoitustaulun kauimmaisessa nurkassa viiden minuutin ajan.

Salolaisten kulttuuriajattelu perustuu laaja-alaisen tarjonnan asemesta siihen, että jokaisen kulttuuritilaisuuden täytyy olla vähintään loppuunmyyty. Mikäli jossain tapahtumassa on yksikin tuoli tyhjänä, mitään kulttuuria ei vastaisuudessa saisi tukea. Ainoastaan kirkkokonserteissa joustetaan hieman, mutta vastaavasti tällöin ohjelmisto ei saa olla liian maallista. Tuoreessa muistissa salolaisilla on yhä Katri-Helenan julkinen kivittäminen.

Keskikokoisten kaupunkipahasten vuosisataisten traditioiden mukaisesti myös Salon kulttuuri-ihmiset jakautuvat klikkeihin, joista mainittakoon mm. Musiikkiopiston Porukka, Harmonikkaväki sekä Puhallinorkestereiden Posse. Ensinmainitut tunnistaa kaduilla punaisista huiveista, hanuristit sinisistä hotpantseista, ja puhaltajat magentoista pipoista. Turistin kannattaa vältellä viikonloppuisin Horninkadun ja Helsingintien risteystä, koska se on näiden kolmen suurimman jengin reviirien risteyspaikka. Kaupungin avustuksista verissä päin taistelevien soitinryhmien keskinäinen kauna huipentui lokakuussa 2007, kun nahistelun yhteydessä heitetyt polttopullot tuhosivat Helsingintien ja Rummunlyöjänkadun kulmassa sijaitsevan ns. Kastun talon korttelin kulman.

Salon kulttuurielämässä hitleröi kulttuuritoimenjohtaja, Kyöpelinvuorella asuva diletantti Mirjam Martevo, joka on ottanut pyhäksi tehtäväkseen karkoittaa salonseutulaiset kulttuuriammattilaiset erikseen heitä varten rakennetuille leireille, joissa tapahtuu Salon Kulttuurilautakunnan vuonna 2006 käynnistämä Lopullinen Ratkaisu. Se on määrä toteuttaa vuonna 2009 syntyvässä 50 000 asukkaan Salossa, jolle saa luvan riittää talkoopohjainen harrastelijavetoisuus.

LaajeneminenMuokkaa

Salo - siis perseenreikä - teki goatset. 2009 tapahtuneen reiän laajenemisessa reikä nielaisi itseensä pienet raukat lähikunnat: Halikon, Perniön, Särkisalon, Kuusjoen, Suomusjärven, Kiskon, Kiikalan, Perttelin ja Muurlan. Rauha heidän muistoilleen.

Rocket Science and Universe Physics -lehden numerossa 11/08 kuuluisa fyysikko Stephen Hawking ottaa kantaa asiaan kehottamalla etenkin Perniön ja Perttelin asukkaita evakuoitumaan niin pian kuin mahdollista. Hawking lanseeraa termin "kuntatyhjiö", jossa sekä paikka että aika menettävät merkityksensä. Peruspalveluiden kaikkoamisen myötä syntyy ns. ruskea aukko, johon joutuminen kestää miljoonasosasekunnin, mutta siellä oleminen äärettömyyden. Lisätietoja saa myös hänen kirjastaan "Kuntaliitosten lyhyt historia".

NähtävyyksiäMuokkaa

Allimamma, vanha kylähullu, joka vihasi eritoten lapsia ja mopoja. Huhun mukaan tuli hulluksi, kun Allin entinen aviomies hyppäsi parvekkeelta. Kuollut jo vuosia sitten.

Ollikkala, maahanmuuttajien, romaneitten, narkkareiden ja hikipedian käyttäjien kaupunginosa, jossa sinäkin todennäköisesti asut

Plazan kauppakeskus, Suomen naurettavin kauppakeskus,joka on yhtä pieni kuin... no, jätän sanomatta

•Kusinurkka(et edes halua tietää)

Salon uimahalli, jonnejen ja kukkahattutätien valtaama virkistyskeskus, jossa voit käydä vain henkesi uhalla

Salon tori suuri paikka,jonne kaikki pedofiilit kerääntyvät popittamaan musaa.

alhainen Salossa sijaitseva kaupunginosa lähellä keskustaa.Täällä sijaitsee Salon jonnekeskus,voit nähdä 06 jonneja polttamassa kamaa täällä.

SalolaisiaMuokkaa