Avaa päävalikko

Hikipedia β

Sanna Ukkola

Thumb.png
 Tämä on lupaava sivu.
Sandglass vermin .svg Päivitystä kaivataan!
Tämä artikkeli ei ole ehkä paskaa, mutta se kaipaisi kipeästi päivittämistä.
Ole siis reippaampi kuin se, joka lisäsi tämän laatikon tähän, ja tuo artikkeli tähän päivään.
Information.gif Voi olla, että tämä artikkeli ei ole syvältä, mutta ainakaan siinä ei ole kuvia.
Tee päivän hyvä työ ja kuvita artikkeli mielellään aiheeseen liittyvillä kuvilla.
Tarkempia tietoja saattaa löytyä keskustelusivulta.

Sanna "Eri Keeper" Ukkola on Suomen rohkeimpia ja ennalta-arvattavimpia älykköjä, jonka Yle on asemoinut rohkeimman ja ennalta-arvattavimman politiikkajournalisminsa keulakuvaksi.[1]

Ukkola on rohkea ja älykäs tabujen murtaja, joka on rohkeasti esittämässä kaikki anglosaksisten konservatiivien tuoreimmat kliseet suomalaisen yhteiskunnan huutavimpiin tarpeisiin. Hänen suurin avunsa toimittajana on autenttisen ja tuoreen ummikkonäkökulman välittäminen, mikä johtuu hänen kyvyttömyydestään tajuta mitään hämmentävän suuresta asiajoukosta. Tähän mennessä Ukkola on lähestynyt mm. kasvatustiedettä, kulttuurijournalismia, opetussuunnitelmaa, politiikkaa, historiaa ja sosiologiaa ymmärtämättä ko. aiheista ensimmäistäkään seikkaa. Ukkolan harvinaislaatuinen kyky toimia johdonmukaisesti huonossa uskossa 24/7 edesauttaa häntä mahdollisimman puhtaan journalistisen bulkkityhjyyden sarjatuotannossa. Ukkola on kansallinen voimavara, ja hänen ansioluettelossaan ehkä korkeimmalle sijalle sijoittuu Julkisen sanan neuvoston langettava päätös toimittajan aseman väärinkäytöstä[2] – maininta on imarteleva, koska siinä JSN tunnustaa pitävänsä Ukkolaa toimittajana.

Ukkola tähdittää jokaviikkoista Sannikka & Ukkola -SM[3]-shitshowta Ylen ykköskanavan paraatipaikalla perjantaisin. Kukaan ei tiedä, miksi. Ohjelma, samoin kuin Ukkolan koko journalistinen ura, edustaa ns. nollajournalismia, jolla ei ole muuta tavoitetta tai merkitystä kuin sen saavuttama julkisuus.

Ukkolan mielestä nykyaikana ollaan liian herkkiä kritiikille, vastaväitteille ja kovallekin arvostelulle, ja ihmiset ovat pumpulissa hemmoteltuja lumihiutaleita, jotka reagoivat asioihin liian tunteellisesti. Itse hän tosin kilahtaa erittäin vähästä, ja ottaa arvostelua ja pilantekoa kohdatessaan yhteyden kriitikon esimieheen kurinpitotarkoituksissa.[4]

Sisällysluettelo

TaustaMuokkaa

Ukkolan perhetausta on karu: hänen äitinsä oli (klassisten) liberaalien viimeisin ja ehdottomasti vähäisin kansanedustaja Tuulikki Ukkola (s. 1843) , jonka mukaan työttömät ovat "loisia" ja nuoriso "työtä vieroksuvaa" ja "elätettävää".[5] Tuulikki Ukkolan randilaista ihmisvihaa Ukkolan huushollin perimässä liventää isän, takkuisen pakinoitsija Jukka Ukkolan, ähmyilevä höpinä.[6]

Valtamediaa vallakkaimmillaan edustavan Ylen tähtijournalisti Ukkolan puoliso on PS-valemedia Suomen Uutisten (ei sitoutunut journalistin eettisiin oheisiin, joita Ukkolakin noudattaa vain kuin tunnekuohuiltaan kykenee) vastaamaton päätoimittaja Matias Turkkila. Tästä kytköksestä on voitava vapaassa demokraattisessa yhteiskunnassa keskustella.

Ura ja toimintaMuokkaa

»Ei ENTP’t ole sellaisia ihmisiä, jotka marssisivat yhteismarsseilla. Me marssitaan enintään eri suuntaan kuin kaikki muut. 😂»
(Sanna Ukkola[7])

Ukkolan uran ja hänen ymmärtämisensä kannalta keskeistä on, että hän kuuluu siihen erittäin suureen joukkoon ihmisiä, jotka saavuttivat huippunsa abikeväänään eivätkä ole sen jälkeen kehittyneet mihinkään.

Rohkeilla ja älykkäillä, YouTube-yleissivistyskolumneillaan Yle-istä rasitusta aiheuttanut Ukkola rekrytoitiin luotsamaan Pressiklubi-ohjelmaa vuonna 2017, kun uutis- ja ajankohtaistoimitus onnistui viimeinkin aiheuttamaan Ruben Stillerille hermoromahduksen. Henkilövalinta tehtiin enimmäkseen osana Atte Jääskeläisen suurta journalisminvastaista ohjelmaa, mutta päätökseen vaikutti myös se, että Ukkola on lähes yhtä ärsyttävä kuin Stiller ilmentämättä kuitenkaan vastaavaa älyllisyyttä, charmia tai sosiaalisia lahjoja. Toivottu tulos, maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen journalistisen ohjelman haaksirikko, saavutettiin Ukkolan ohjauksessa ennätysajassa, ja Ylen metajournalismin lippulaivasta jäi pinnalle vain kolhittu jäävuori.

Koska Suomi ei todellakaan ole saanut Ukkolan pikkuvanhasta provojournalismista kyllikseen, räätälöitiin hänelle perjantain prime timeen uusi mittatilaustunkio, jolla hän voi kekkuloida ja tarjota ruutuaikaa viikon tyhmimmille mulkeroille. Jo nimitasolla henkilöbrändien edistämiseen keskittyvä Sannikka & Ukkola onkin herättänyt ansiokkaasti itsetarkoituksellista keskustelua ja auttanut Ukkolaa pitämään nimensä siellä, minne se kuuluu – julkisuudessa.

Ukkola-metodiMuokkaa

Kaikki Sanna Olkiukkolan kirjoitukset seuraavat samaa kaavaa.

 1. Kieltäydy tajuamasta mitä tahansa asiaa, josta on ollut tabloidilehdessä otsikko
 2. Paisuta asia naurettavaksi hyperbolaksi,[8] jota kukaan ei voisi ottaa vakavasti[9]
 3. Ota se vakavasti
 4. Pöyristy tästä ja kirjoita, miten [sananvapaus / ilmaisunvapaus / sananvapaus / kasvatus / sananvapaus / sananvapaus] on uhattuna
 5. Kopsaa syyllisluettelo Breitbartin yleisimpien hakusanojen luettelosta
 6. Kilauttele veronmaksajien roposet palkkatilillesi

Hupaisa ajanviete, joka paljastaa Ukkola-metodin tehdasasetuksia, on laskea, kuinka monta kertaa Ukkola mainitsee lynkkaamisen asiassa, joka ei liity lynkkaamiseen mitenkään.

Suhtautuminen kritiikkiinMuokkaa

 
LEAAVEE BRIT SANNA ALOOONEEEEEEE[10]

Avoimen ja ennakkoluulottoman keskustelun rohkeana puolustajana Ukkola on kritiikkiä kohdatessaan ensimmäisenä ottamassa yhteyttä kriitikon esimieheen, mikä on keskustelukulttuurisesti erittäin arvostettava ja äärimmäisen normaali, henkisesti tasapainoisen ihmisen teko.[11][12][13][14] Eettisenä eetikkona, älykkäänä älykkönä ja rationaalisen keskustelun ystävänä Ukkola ymmärtää, että kun naljailu menee tunteisiin, on etiketin mukaista ryhmitellä se samaan säkkiin tappouhkausten kanssa, ja ryhtyä häiritsemään jotain täysin ulkopuolista henkilöä, jotta tämä järjestäisi naljailijalle vaikeuksia tämän työpaikalla.[15]

HarrastuksetMuokkaa

C:n ylioppilasaineiden säännöllinen kirjoittelu yhä keski-iässä tuo mukavasti sisältöä Ukkolan elämään ja auttaa pitämään mielen staattisena, mutta epäselvää on, miksi niitä julkaistaan Ylen uutissivuilla.

Ukkolan toinen pääharrastus on Tere Sammallahti -nimisen epämääräisen henkilön julkisuusprojektien edistäminen veronmaksajien rahoilla.

Katso myösMuokkaa

Ulkoiset linkitMuokkaa

ViitteetMuokkaa

 1. Keulakuvat, kuten tunnettua, ovat umpipuuta, mutta Ukkola saattaa lähemmässä tarkastelussa osoittautua kiteytyneeksi vedeksi, kansankielellä lumihiutaleeksi.
 2. Yle sai Julkisen sanan neuvostolta langettavan päätöksen kolumnista. Yle 17.5.2018.
 3. Myös: S&M
 4. Sanna Ukkolalle (joka tietysti lukee tätä) kilaritilanteisiin tiedoksi kirjoittajan esimiehen yhteystiedot etäpotkujen järkkäämisen helpottamiseksi:
  Prof. Dr. Bofa Deez Nuts
  MENSA Hauptquartier-Bunker
  Pferdgesicht-Allee 1337
  07381 Paska
  Thüringen
  Deutschland
 5. Tuulikki Ukkola: Hyvinvointivaltion loiset. Uusi Suomi 9.3.2012. (Archive.is) Tuulikki Ukkola on itse ollut veronmaksajien elättinä yhtäjaksoisesti vuodesta 1991.
 6. Jukka Ukkola on julkaissut Suomen Kuvalehden viimeisellä hylkysivulla routalempiläisiä syherryksiään viimeiset 45 vuotta. Niitä pidetään suomalaisen heh heh -velmuilevan vaarisovinnaisuuden puhtaimpana ilmentymänä. Ken on ne kaikki lukenut, tietää mitä kärsimys on.
 7. https://twitter.com/Sukkola/status/1053714444319145987
 8. "Mutta [Olli] Immonen käyttääkin retorista keinoa nimeltä hyperbola eli liioittelu. Hän myös leimaa." -Sanna Ukkola 27.7.2015
 9. Esimerkkejä: Syömäkelpoisten ruokien läsnäolo ruokalistoilla on ideologista pakkotuputusta. Termin puheenjohtaja käyttäminen on suoraan verrannollista natsien kirjarovioihin. Taidekritiikin perusteiden käsittäminen on uhka sananvapaudelle. Kaikki em. kirjoitukset ovat niin sakean mielisokeuden ilmentymiä, ettei niitä suositella kenenkään luettavaksi.
 10. https://twitter.com/KoomikkoKivi/status/1044267453231042560
 11. Suvi Auvinen: Älä twiittaa Ukkolasta, saatat saada potkut. Image 9.10.2017.
 12. Tiedosto: Eri Keeper poll.png
 13. Suvi Auvinen: Kuka on tarinan sinnikäs häirikkö? Image 10.10.2017.
 14. Sanna Ukkola: Vastaus Imagen blogissa esitettyihin väitteisiin. Yle 10.10.2017.
 15. ”[S]omessa kansan tunne-elämä on yhtä myrskyä” -Sanna Ukkola 11.1.2016
 16. [1] (eli virallisesti "Kaoottinen kaheli”)