Avaa päävalikko

Hikipedia β

Saska Saarikoski

MatieresExplosives.svg Varoitus!
Tämä artikkeli käsittelee poikkeuksellisen vakavaa katastrofia. Kaikkia kilometrin säteellä olevia suositellaan suojaamaan kuulonsa.
Saska Saarikosken suosima setälysy-istuma-asento takaa laajan katsannon ympäröivään maailmaan ja Saarikosken kaulalaskoksiin.

Saska Autere Pentinpoika "Miesselitys" Saarikoski (s. 1963) on suomalainen toimittaja, jolla on jopa suomalaiseksi toimittajaksi harvinaislaatuinen kyky ärsyttää aivan kaikkia ikään, sukupuoleen, puoluetaustaan, älykkyysosamäärään tai verotietoihin katsomatta. Tähän on luultavasti syynä se, että Saarikoskessa yhdistyvät Jarkko Tontin omahyväinen kulttuuriseurapiirimyhäily, Tuomas Enbusken pikkunäppärä kaikentietämys ja Saarikoskien sukurasite eli naiivi poliittinen maailmansyleily, joka ilmenee jatkuvana länkyttämisenä asiasta kuin asiasta. Saarikosken massiivinen irrelevanttius suhteessa hänen persoonansa ja mielipiteidensä näkyvyyteen assosioituu puolestaan Mikael Jungneriin. Feministeille Saarikoski on punainen vaate ihan vain olemalla viisikymppinen valkoihoinen mies, jolla on paljon asiaa. Ulkonäkönsä puolesta Saarikoski tuo mieleen urosleijonan, joka on koko ikänsä kulkenut lepopaikan ja ruokakupin väliä, mitä hän onkin. Saarikosken poliittinen kanta on liberaali käännynnäisoikeistolainen lössykkämäisyys, kuten kaikilla viisikymppisillä suomalaisilla setämiehillä.

Saska Saarikoski on itseoppinut kuldduuritoimittaja. Saarikosken mielestä Sanni Kurkisuon Tinder-kuvii – Kinder-munii -lyriikat yltävät kulttuuriselta arvoltaan Vesa-Matti Loirin Eino Leinon "Nocturnen" rinnalle, koska kumpikin lyyrikko kirjoittaa tuotoksensa riimilliseen muotoon.[1] Nykyrunoutta Saarikoski pitää niin vaikeasti lähestyttävänä, etteivät edes hänen tuntemansa kirjallisuuden ammattilaiset uskalla koskea niihin[2]. Saarikoski on luultavasti tyyrännyt kulttuuritoimitukseen ihan vain tehdäkseen mahdollisimman paljon hallaa kaikelle sille, mitä hänen runoilijaisänsä edusti. Jotain Saarikosken suvussa kulkevan Oidipus-kompleksin massiivisuudesta kertoo se, että Saskan isänmurha jatkuu yhä, vaikka Pentti on juonut itsensä pois jo yli kolmekymmentä vuotta sitten.

Kuten aikaansa seuraavan toimittajasedän kuuluu, Saska Saarikoski käyttää aktiivisesti Twitteriä. Hänen ambitionaan on puhdistaa sosiaalinen media anonyymeinä esiintyvistä trollitileistä, jotta omalla nimellään esiintyvät, lähinnä statuksensa vuoksi seuraajia keräävät sedät saisivat trollata rauhassa.[3] Erityisen kipeä paikka Saarikoskelle tuntuu olevan @pyllytar-tili, jonka käyttäjäkuvakkeena on piirretty glitterpylly ja jolla on enemmän vaikutusvaltaa Twitterissä kuin Saarikoskella. Tällaiseen sitä voi käyttää aikaansa, jos on Suomen nimekkäimmän uutismedian toimittaja. Saarikosken Twitter-sisällölleen muotoilema kuvaus "My tweets are often witty, sometimes serious, never boring - and express my own personal views" on päässyt Hikipedian epävirallisessa rankingissa Twitterin kymmenen noloimman profiilitekstin joukkoon.

Saarikosken takamus on levinnyt Helsingin Sanomista aina Yhdysvaltoihin asti, sillä hänen kaltaistensa paikka on suuressa maailmassa.

Sisällysluettelo

NäytteitäMuokkaa

 • ”Eliittivihaa ja rasismia lietsovan Breitbartin johtaja Stephen Bannon on nykyään Donald Trumpin kampanjan vetäjä. – – Breitbart on oikealla laidalla se, mitä Vox, Huffington Post tai Politico vasemmalla. Se on ärhäkkä uutissivusto, joka iskee armotta demokraatteja ja liberaalia mediaa.[4]
Politico on lähinnä sitoutumaton julkaisu, eikä niissä muissakaan ole tavattu vastaavuuksia vaikkapa Breitbartin "Birth Control Makes Women Unattractive and Crazy" -jutuille[5]. Muuten siis ihan hyvin, paitsi ei sinne päinkään. Tämä asiantuntemus ja tyyli on klassisen varma valinta Saska-kampausta käyttäville.
 • ”Viime syksynä kävin ­Washingtonin afrikkalais­amerikkalaisen historian museossa, jossa nuori musta nainen katseli mietteliään näköisenä esittelyä 1700-luvun tanskalaisista orjalaivoista. Pääosin mustan yleisön keskellä tulin tuskallisen tietoiseksi pohjoismaisesta ulkonäöstäni. Käännyin naisen puoleen ja sanoin kuuluvalla äänellä: ’Meillä suomalaisilla ei ollut mitään tekemistä orjakaupan kanssa. Samoihin aikoihin kuin mustia tuotiin orjalaivoilla Afrikasta, suomalaisia vietiin orjiksi Venäjälle.’ Nainen nyökkäsi hämmentyneen näköisenä. Emme puhuneet sen enempää, enkä väitä, että välillemme olisi syntynyt sen suurempaa sorrettujen solidaarisuutta. Saatoin kuitenkin jatkaa museoon tutustumista hiukan kevyemmin askelin.[6]
Ventovieraille amerikkalaisille on tärkeää päästä ulkomaalaisten kulttuuri-ihmisten päähännättömän omantunnon helpottajiksi.
 • ”Aikaisemmin ihmisen tuli koh­data vastoinkäymiset horjumatta, tarkastella asioita monelta puolelta ja esit­tää tuomionsa vasta, kun asia on tutkittu.

  Nyt arvostetaan tunteiden jakamista, asioiden katsomista omasta näkökulmasta ja vaikeiden kokemusten tuomista julkisuuteen silloinkin, kun se vahingoittaa muita.[7]
Saska lauantaiesseessään Läntinen psykohistoria 1968–2018
 • ”Jos ihminen kirjoittaa ilman nimeään, hänen edes pitäisi ymmärtää olla arvostelematta ihmistä, joka kirjoittaa nimellään. Sellainen on raukkamaista puskasta ampumista.[8]
Disclaimer: jos teet Saskan mieleksi, Sanna saattaa hankkia sulle potkut.

Saska Saarikosken kolumnien checklistMuokkaa

Aina lukiessasi Saska Saarikosken kolumnia voit samalla tarkistaa, kuinka monta listan kohtaa täyttyy.

 • Itsevarman selityksen maku
 • Faktat ja argumentit pielessä
 • Heppoinen aasinsilta Yhdysvaltoihin ja Trumpiin
 • Punainen lanka vaikeasti tai mahdottomasti paikannettavissa
 • Järjetön ja potentiaalisesti haitallinen lopputulema.

Saska Saarikoski Hikinewseissä

Katso myösMuokkaa

ViitteetMuokkaa