Sensurointipalkki

Adult neon trans.gif Tämä artikkeli on luokiteltu K18-materiaalia sisältäväksi,
joten jos olet alaikäinen, paina takaisin-painiketta tai tulet sokeaksi!
Star.svg
Tämä artikkeli on kouluesimerkki siitä, miltä hyvä sivu voi näyttää. Tee näin.
Sensurointipalkin yleisimmät sijoituspaikat.

Sensurointipalkki on eräs kätevimmistä tavoista pysytellä tuntemattomana. Sitä ovat käyttäneet paljon mm. rikolliset, vakoojat ja yleensäkin henkilöt, jotka haluavat pysyä julkisuudessa tunnistamattomina. Toisaalta sensurointipalkkia voidaan myös käyttää, kun halutaan varmistaa, ettei kanssaihmisten mielenrauha tai lasten sukupuolinen kehitys järky. Tällöin sensuuripalkki sijoitetaan sukuelinten tai sekundaaristen sukupuolitunnusmerkkien päälle. Digitaalitekniikan yleistyessä pikselöinti on hitaasti syrjäyttämässä sensurointipalkkia, mutta perinteisellä menetelmällä on yhä monia vannoutuneita käyttäjiä.

Sensurointipalkin valmistusMuokkaa

 
Johtavassa asemassa olevat voivat käyttää palkkia vapaa-aikanaan.

Sensurointipalkin valmistaminen on helppoa. Tarvitaan vain seuraavat välineet:

  • mustaa kartonkia
  • kuminauhaa
  • sakset
  • kontaktimuovia (valinnainen)
  1. Leikkaa mustasta kartongista suorakulmion mallinen pala, joka on kyllin suuri peittääkseen silmäsi.
  2. Jos haluat käyttää sensurointipalkkiasi usein, voit halutessasi päällystää sen kontaktimuovilla.
  3. Tee palkin molempiin reunoihin kaksi pientä reikää. Älä puhkaise reikiä liian lähelle reunaa, sillä silloin sensurointipalkkisi saattaa revetä käytettäessä paljastaen identiteettisi.
  4. Pujota kuminauha reikien läpi ja tee solmut molempiin päihin. Säädä kuminauha riittävän kireälle, jotta sensurointipalkkisi ei valahda pois silmiltäsi.

Nyt oma sensurointipalkkisi on valmis ja voit aloittaa sen käytön! Missä tilanteissa sensuuripalkkia sitten voi käyttää?

KäyttötilanteetMuokkaa

Sensurointipalkki on monipuolinen ja mukautuvainen apuväline, joka sopii mitä erilaisimpiin tilanteisiin.

OikeudenkäyntiMuokkaa

Nykyisissä oikeudenkäynneissä syytetty on usein pukeutunut tyylittömään huppariin, jonka hupun alle yrittää kätkeä kasvonsa. Tyylitietoinen syytetty astelee kameroiden salamavalojen välkeessä oikeudenkäyntiin sensurointipalkki silmillään pää pystyssä. Näin hän säilyttää yksityisyytensä ja välttää pelkurimaisen vaikutelman.

RikosMuokkaa

Rikollisille henkilöllisyyden paljastuminen on usein kohtalokasta ja saattaa johtaa tarpeeseen käyttää sensurointipalkkia oikeudessa. Ei ole missään määrätty, että ryöstäjän olisi pakko verhota päänsä hiostavaan kommandopipoon tai naurettaviin sukkahousuihin. Tässäkin tilanteessa sensurointipalkki on tyylikäs ja vaivaton vaihoehto, myös valvontakameroita ajatellen.

HäpeäMuokkaa

 
Esimerkki sensurointipalkin siveellisestä käytöstä. Sensuroimaton versio olisi K-16-kamaa.

Häpeä voi pakottaa pysyttelemään tuntemattomana. Jos riekuit häpeällisesti pikkujouluissa ja valokuvat levisivät, voit ryhtyä käyttämään sensurointipalkkia töissä, ulkona, kaupassa, koulussa tai missä tahansa. Myös sensuuripalkin edellä kuvattu siveellinen käyttö saattaa joissakin häpeään liittyvissä tapauksissa olla tarpeen. Nolostuttavia ruumiinosia peittävät sensurointipalkit valmistetaan yllä kuvatulla tavalla, mutta niiden koon modifiointi voi olla tarpeen.

Julkisuuden pakoiluMuokkaa

Tummien lasien käyttöön kyllästyneille julkkiksille sensurointipalkki tuo mukavaa ja tyylikästä vaihtelua. Julkkis voi soluttautua tuntemattomana suureen massaan vapautuneissa tunnelmissa.


Katso myösMuokkaa