Avaa päävalikko

Hikipedia β

Itsemurhaajat valmiita tappamaan itsensä.

”Poron on vaikea selvitä hengissä käristykseen asti.”

~Erno Paasilinna

”Suokaa anteeksi, myö ammumma ithemme.”

~Ville Laihiala

Sentenced oli suomalainen itsemurhajärjestö, joka järjesti massiivisia itsemurhatapahtumia aluksi vain Suomessa, mutta kun maine kiiri maailmalle, itsemurhatapahtumia alettiin Sentencedin toimesta järjestää myös muunmuassa Saksassa. Sentencedin jäseninä toimivat oululaiset itsemurhaajat Ville Laihiala, Sami Lopakka, Miika Tenkula, Sami Kukkohovi ja Vesa Ranta. Heistä tuli hyvin pian etsintäkuulutettuja rikollisia koko Keski-Euroopassa ja kotikaupungissaan Oulussa.

Sisällysluettelo

Sentenced-tapahtumaMuokkaa

Sentenced-tapahtumat olivat hyvin organisoituja itsemurhatapahtumia. Niiden promoottorina toimi ylikansallinen itsemurhayhtiö Century Selfkiller. Tapahtumia markkinoitiin aina hyvissä ajoin julkaisemalla ns. "kiertueaikataulu", josta kunkin paikkakunnan itsemurhahimoiset saattoivat lukea, milloin karavaani pysähtyisi omalle paikkakunnalleen.

Tapahtumiin saapui paikan koosta riippuen n. 2000-7000 innokasta itsemurhaajaa, tai kuten "piireissä" puhuttiin "Selfkillereitä". Tapahtumissa soitettiin synkkää musiikkia, jota kutsuttiin "piireissä" "heavy metalliksi". Musiikin aikana tai viimeisen kappaleen päätteeksi jokainen paikallaolija teki itsemurhan kukin valitsemallaan tyylillään.

HautajaistapahtumaMuokkaa

"Piirin" kesken "Buried alive". (toim.huom.)

Miehet joukkoitsemurhien takana, Lopakka, Laihiala, Ranta, Kukkohovi ja Tenkula olivat kulkeneet tapahtumasta toiseen vuodesta 1989 saakka ja viimein vuonna 2005 [1] päättivät murhata itse itsensä viimeiseksi jäävässä Sentenced-tapahtumassa. Tapahtuma päätettiin järjestää suuressa tehdashallissa, jossa oli ennen valmistettu kanaruokia. Ennätyspitkässä tapahtumassa oli n. 2800 osallistujaa, ja se kesti kokonaisuudessaan noin kaksi ja puoli tuntia. Lopuksi kaikki pääsylipun maksaneet ja Sentenced-järjestön nokkamiehet poltettiin elävältä. Kun viranomaiset vihdoin huokasivat helpotuksesta, päätti Century Selfkiller julkaista kokonaisuudessaan kyseisen tapahtuman youtube.comissa.

”Onpa hienoa nähdä täällä näin monta elämäänsä kyllästynyttä.”

~Ville Laihiala viimeisen Sentenced-tapahtuman avajaispuheessaan.

”I came from Tokyo to end my days right here with Sentenced.”

~Tokiolainen itsemurhaaja Sushi.

VAROITUS! Poliisin mukaan Sentencedin jälkeen on ilmaantunut uusia vastaavia järjestöjä! Pyri välttämään kaikkea mikä mitenkään viittaa "Poisonblack", "KYPCK" tai "The Black League" -nimisiin järjestöihin, mikäli et koe tappavaa tarvetta päättää päiviäsi!

Hautajaisten jälkeenMuokkaa

Ville Laihiala osallistui vuoden 2006 eduskuntavaaleihin, jossa hänen keskeisimpänä teemana oli vanhusten eutanasian laillistaminen. Laihiala ehdotti sairaanhoitopiirien hankintalistalle komen metrin mittaisia köysiä, joiden avulla kärsivät vanhukset voisivat päättää päivänsä kuunnellen yhtyeen virsikirjaankin päätynyttä Noose -kappaletta.

Miikka Tenkula jatkoi yhtyeen lopettamisen jälkeen uraansa menestyksekkäästi itsemurhabisneksessä. Hänen tiedetään järjestäneen yrityksille, polttariporukoille sekä muille halukkaille itsemurha -teemapäiviä, jotka olivatkin hyvin suosittuja. Yrityksistä mm. Nokian, Fortumin ja Finnairin on tiedetty käyttävän Miikan teemapäiviä henkilöstön yhteishengen nostattamiseksi. Ollilaa, Liliusta ja Hienosta ei ole tavoitettu teemapäivien jälkeen, nykyään myös Tenkula on kadoksissa.

ViitteetMuokkaa

  1. vältyttyään tuhansien eurojen sakoilta ja vuosien linnatuomioilta ja lain kouralta yleensäkin