Avaa päävalikko

Hikipedia β

Seppo Hovi

”Avaa ovi, siellä on Seppo Hovi”


Seppo Hovi on suomalainen saluunapianovirtuoosi (muusikkopiireissä tunnetaan myös tarina yhdennestätoista pianosormesta), jolle MTV3 järjesti paremman puutteessa vakityöpaikan BumtsiBum-ohjelmaansa. Ohjelma pyöri vuosituhannen vaihteen molemmin puolin ja Seppo oli vakivieras Esa Niemisen tapaan. Kilpailua käytiin musiikkitietoudesta, mutta enimmäkseen kilpakumppanukset kilpailivat verbaaleista rimanalituksista, ja Seppo Hovi oli tässä vahvoilla.

Sisällysluettelo

Huolissaan Suomen lapsitähtitilanteesta

 
Seppo Hovi oli Ruotsissa suositumpi kuin Hurriganes, koska ruotsalaiset miehet ihastuivat tähän postikorttiin, jota artisti jakoi nimikirjoituksellaan varustettuna mm. Uppsalassa, Jönköpingissä ja Örebrossa

Seppo Hovin suuria löytöjä musiikin saralla olivat nuotin vierestä laulavat alaikäiset kakarat ja varsinkin heidän nostamisensa kansan suursuosikeiksi. Eräs tällainen traumaattinen lapsitähti oli Leif Lindgren kappaleellaan Mustalaispoika pallit oven välissä. Myöskin Jonna Pervomaa ja Muna Carita olivat Seppo Hovin kieroutuneiden mielleyhtymien suurvoittoja. Lapsitähtiarsenaalin ehtyessä Seppo Hovi joutui kieltämään lasten lähestymisen tykönsä ja siirtymään aikuisten pariin.

 
Hovi -seuran jäseniä.

Suppo Hovin seurassa

Seppo Hovilla oli keskusteluohjelma, jossa hän työnsi suppoja haastateltaviensa peräaukkoihin. Ohjelma oli suosittu ja siinä esiintyi muun muassa tasavallan presidentti puolisoineen. Ohjelmassa esiintyi pitkäkestoisia mainoskatkoja tavan takaa, ja lopulta ohjelma kaatui siihen, ettei tälle nautinnolle haluavia ollut enää riittävästi varsinkin laajentunutta ohjelma-aikaa vasten tarkasteltuna. Ohjelman tuottajat eivät antaneet Hovia soittaa pianoa kuuluisalla yhdennellätoista sormellaan, koska kyseessä oli perheohjelma.

Vuodet Bon Hovissa

80-luvulla Seppo Hovi tutustui rockin maailmaan. Hän oli kuuluisan Bon Hovi -yhtyeen keulahahmo. Yhtye oli tunnettu Sepon kiharoista sekä Sepon pilipianosooloista. Yhtyeestä kovinkaan moni ei muista mitään, koska se esiintyi viikonloppuisin baareissa. Seppo Hovi erosi bändistä suutuspäissään hävittyään bändin xylofonistille kyykässä.

Nykyisyys

Seppo Hovi on kiertänyt kehää ja jälleen on vuorossa jonkinlainen lapsitähtiohjelmiston rehabilitointi televisiossa esitettäväksi. Seppo Hovi on myös harkinnut siirtymistä Marco Bjurströmin klaaniin, mutta huolimatta aikaisemmista omaperäisistä ohjelmasisältövalinnoista homppelius ei ole ollut Seppo Hoville kovinkaan luontainen valinta.

Aiheesta muualla

Levytyksiä

  • Katontekijän arkihuolesi kaikki heitä
  • Älkää ammuko pianistia (puhuville eläimille suunnattu koe-levytys)
  • Niemisen Mörköooppera
  • Lasten mehuretki
  • Lasten mehuretki II. (Tampereen poliisien kuoron avustuksella)
  • Pilipiano I
  • Pilipiano II
  • Pilipiano III
  • Pilipiano IV (Juhlapainos)