Avaa päävalikko

Hikipedia β

Shit FM:n lähetysauto. Kuvassa autonovesta pilkistävän alasimen päällä hakataan kappaleiksi jokainen soittolistalle pyrkivä albumi.

Shit FM on suomalainen kaupallinen radioasema, joka saastuttaa eetteriä valtakunnallisesti. Radioasema toimii sekä hämärän että lain rajoilla; sen toimipaikkaa on virkavallan suorittamien ratsioiden että kotietsintöjen vuoksi jouduttu jatkuvasti siirtämään. Tämä on aiheuttanut henkilökunnan keskuudessa sekä työuupumusta että halua siirtyä muihin tehtäviin. Muun muassa radioaseman loistava radiokasvo Vappu Pimiä on siirtynyt juottamaan Big Brother-ohjelmaa. Tässä ei ole nähtävissä vähäisintäkään laadullista ristiriitaa ohjelmasisällön puitteissa.

Saastuttamisen alkeetMuokkaa

Shit FM alkoi levittää äänisaastetta 1990-luvun lopulla. Koska toiminnan luvanvaraisuus on edelleenkin tulkinnanvaraista, ei radiokanavan toimilupa ole vieläkään täysin yksiselitteinen asia. Radioasema on silti noudattanut toiminta-ajatustaan tinkimättömästi teesillä:

”Vaikka paska valuu pääsääntöisesti aina alaspäin, se voi levitä myös radioaaltojen välityksellä”

~Shit FM-radioaseman toiminta-ajatus

Radioasema on erityisesti tirkistelyviettiään estottomasti noudattavien nuorten ja aikuisten kakaroiden suosiossa. Ohjelmien tuottaminen on äärimmäisen halpaa, koska laatuun ei tarvitse kiinnittää vähäisintäkään huomiota.

Shit FM-radiokanavan taloudellinen menestyminen on aikaansaanut sen, että monet kunnianhimoisemmat radiokanavat ovat tajunneet rimanalitusten taloudelliset hyödyt. Erityisesti Yleisradion perinteinen Yle Radio 1-radiokanava on viime aikoina ruvennut ottamaan tosissaan vaikutteita Shit FM-radioaseman ohjelmasisällöstä.

Radion antimeet

Groove FM - Iskelmä - Järviradio - Radio Helsinki - Radio Kajaus - Radio Nova - Radio Rock - Radio Suomipop - Yle Radio Suomi - Shit FM - The Voice - YleX - NRJ

Katso myösMuokkaa