Avaa päävalikko

Hikipedia β

Silkki

”Sä oot silkkii”

~Jukka Poika kangasmyyjälle

Kiinalaiset ovat keksineet tavan, jolla niveljalkaisten peräerite saadaan kankaan malliseksi. Aluksi he markkinoivat tuotettaan eurooppalaisille ja muille kapitalisteille, ja pitivät kankaan luomistavan salaisuutena. Näin he pääsivät hykertelemään eurooppalaisten selän takana. Myöhemmin kenkku paljastui, mutta kiinalaiset siristivät silmiään ovelasti ja keksivät laittaa silkille suuren hinnan, jolloin eurooppalaiset ottivat silkkiin kietoutumisen ihan kunnia-asiakseen ja tavoitteekseen.

Ja koska kaaosteorian kautta tiedämme,että perhosefektin – jonka mukaan perhosen siiveniskut voivat aikaansaada myrskyjä maapallon toisella puolella – ovat nämä silkkiperhoset tärkeä osa Kiinan sodanjohdossa luomalla hurrikaaneja Yhdysvaltoihin. Siksi Kiinassa on paljon silkkitoukkia ja USA:ssa ns. "tornado alley". Tämän takia amerikkalaiset ovatkin olleet niin vihamielisiä muita maita ja hyökkääviä toisella tavalla ajettelevia, kuten korealaisia ja vietnamilaisia kohtaan, hehän eivät voi hyökätä kiinaan tappamaan silkkitoukkia, sillä siitä suuttuisivat niin luonnonsuojelijahipit kuin silkkiä himoitsevan porvaristonkin jäsenet.

Kiinalaiset ovatkin siis todellisia maailmanvaltiaita, ja eurooppalaiset heidän sätkynukkejaan: eurooppalaisen mieli ihan tuntee syvää ja ylevää kunnioitusta heidän neuvokkuutensa ja oveluutensa edessä. Kiinalainen voi tämän kaiken edessä vain siristää silmiään.