Avaa päävalikko

Hikipedia β

Simo (paikkakunta)

Simo on pikkuruinen paikkakunta Suomi-neijon persiessä. Simolaisten mielestä sentään, hikisessä kainalossa. Simo tuli hylätyksi uuden atomituulimyllyn sikjoituksen paikkakuntana. Karsikko I:sta tulikin Hankihiki I. Hankihiki I tulee olemaan Pyhäjoella.

Tunnetuin Simon kunta lienee bussikuvaajistaan. Nämä ovat munankääntäjäin tyyppisiä outoja häröhemmoja, jotka töikseen (?) AV-kuvaavat Sala-Melan (oik. Liikenne Velj. Sauhula) antiikkisia bussinrämiä. Jostain ihme kumma syystä nämä kehtaavatkin liikkua vielä. Keksimääräisesti n. miljuunan paremman puålen päälle ajetun rattoisan ajokm:n jälkeen.

Toiset kuvaajat pongaavat jäitten lähtöä Simojoesta. Mikko Alatalo esittikin muinoin "piispan aikaan", että Simojoki tulvii.

Kolmannet pongaajat pyörivätten sekuntikelli kourassansa, mjuna-asseman liepeillä. He ilmoittavat etehenpäin VRROOMM:olle, jos mjuna on myöhästynyt. Kuten yleensä lähes aina. Simolaisesti termi VR on sisuunnutettu täten: Vituttaa Rankasti.

Simolais-triviaa

  • paikallinen bussikuski tunnistaa het'oitis pysäkillä olevat simolaiset, he kun ovat suu koko ajan auki
  • pysäkille jäävää simolaista on bussikuskinkin vaikeata tunnistaa, hän ei silmien räpyttelyä lukuun ottamatta, muita elon merkkejä näyttele (eikä paina edes STOP-nappia)
  • elokuvaohjaaja Molle (Rauni Mollberg) ei teittävästi ole ohjannut yhtään simolaisiin, taikka Simon liikenteeseen liittyvää elokuvaa. Voi kuinka hassua!
  • Kansakoulun oppikirjassa Simo on esitelty rakennuskulttuuriltaan varsin luovasti mutta todenperäisesti. Rakennusperinteeseen on pitkiä aikoja liittynyt nollaenergiataloja. "Taloissa on kolminkertaiset ikkunat, kaksinkertaiset ovet sekä yksinkertaiset asukkaat."
  Tämä paikkaa käsittelevä artikkeli on tynkä.
Palauta alue kartalle laajentamalla artikkelia
.