Avaa päävalikko

Hikipedia β

Sinuhe Wallinheimo

Sinuhe "Egyptiläinen" Wallinheimo on varakkaan perheen hemmoteltu kakara Suomen Turusta. Hänen on siitetty vuoden 1971 aikana. Elämässään hän ei ole tehnyt muuta kuin pelannut jääkiekkoa, politikoinut ja öykkäröinyt. Ei siis mitään oikeasti hyödyllistä.

Sisällysluettelo

KoulukiusaajaMuokkaa

Wallinheimot karkotettiin Turusta varsin nopeasti, joten ryhmä asettui ojasta allikkoon-menetelmää noudattaen Jyväskylän maalaiskunnan Vaajakoskelle, jonka vanhatunkkainen porvarillinen osuustoimintamaailma istui hyvin Wallinheimon yksisuuntaiseen "sielun"elämään. Sinuhe muistetaan aikalaispiireissä öykkäröivänä ja varakkaasta kotitaustastaan johtuen ylimielisenä koulukiusaajana ja pikkaajana. Hän oli taitava halveksimaan ja ilkkumaan luokkatovereidensa vaatimattomia pukimia ja urheiluvarusteita. Tämä käyttäytymismalli on kautta aikojen ollut tyypillistä kokoomusnuorille.

Matka AmerikkaanMuokkaa

Koulusta vapauduttuaan edelleen Sinuhe Wallinheimo toimitettiin Yhdysvaltoihin republikaanisessa hengessä ja siunauksessa. Uusi manner vahvisti kusipadot nuoren miehen päässä siksi vankoiksi, ettei ulkonaisestii havaittavia vuotoja enää voitu osoittaa. Kyky toimia kokoomuspolitiikkona oli näin hankittu. Esittämisen vuoksi Wallinheimo pelasi farmeilla jääkiekkoa, oppi ajamaan ylinopeutta sekä valehtelemaan poliiseille. Tuota taitoa hän on sittemmin tarvinnut usein.

Paluu JyväskyläänMuokkaa

Wallinheimoa ei otettu edelleenkään vastaan Turussa, vaan muilutus Jyväskylään toimitettiin jääkiekkoseura TPS:n toimesta. Niinpä Wallinheimo soluttautui Jyväskylään, käytti hyväkseen paikkakunnan hyväntahtoisen hölmöjä kunnallispoliitikkoja ja pääsi valtuustoon puhumaan reikiä päähänsä. Sinuhe Wallinheimo on onnistunut osaltaan tuhoamaan Jyväskylän imagon mukavana asuinpaikkana. Auttavaa kättä on tämän tästä Sinuhelle ojentanut kuntaministeri Henna Virkkunen.

EduskunnassaMuokkaa

Sinuhe Wallinheimo valittiin eduskuntaan vuoden 2011 vaaleissa. Vaalitulos saattoi keskisuomalaiset äänestäjät suunnattoman häpeän alaisiksi. Koko muu Suomi näki nyt tämän lohduttoman takapajuisen maakunnan, joka jälleen suoltaa valtakunnanpolitiikkaan täysin kyvyttömiä hylkiöitä. Eduskunnan bileissä tosin noudatetaan rituaalia, jossa muu väki kokoontuu pyöreän pöydän äädeen syömään ja juomaan ja Sinuhe Wallinheimo sidotaan ja suukaupoidaan siksi aikaa puuhun, jotta hän varmasti olisi hiljaa eikä törttöilisi.