Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Sivistys on filosofien luoma kuvitelma, jonka tarkoituksena on olla olemassa tekosyynä koulun olemassaoloon.

Sivistys on määritelty Maximegalon-suursanakirjassa seuraavasti:

”Joko a) tarpeeksi pitkä pätkä köyttä Santraginus IV:n vedessä liotettuna, b) se, mitä kolmas Yuropin lordi Sanguinus sanoi liukastuttuaan banaaninkuoreen tai c) tietty määrä sisäistettyä tietoa toivottavasti oikeassa muodossa.”


Maximegalon-suursanakirja taas on määritelty Linnunradan käsikirjassa liftareille seuraavasti: "Kuorma-autokaravaanillinen turhuutta." Käsikirjan väitettä auttaa varmaankin todistamaan se, että kukaan ei ole koskaan saanut kerättyä tarpeeksi pitkää köyttä sen puoleen kuin uittanut sitä Santraginus IV:n merivedessä, jotta siitä tulisi sivistys, ja lisäksi kolmas Yuropin lordi Sanguinus ei tiettävästi koskaan liukastunut banaaninkuoreen, koska Yuropissa ei kasva banaaneja. Viimeinen eli c-kohta on esitetty muodossa, jossa filosofit alunperin muotoilivat tämän käsitteen pystyäkseen ajamaan lapset kouluun pelottelemalla heidän vanhempiaan sillä, että heidän lapsensa eivät koskaan saavuttaisi sivistystä.

Itse Linnunradan käsikirjassa liftareille sivistyksestä kerrotaan seuraavaa:

”Saadaksesi sivistystä sinun pitää kuluttaa niin suuri osa elämästäsi sen hankkimiseen, että kun lopulta olet valmis, saat huomata, että hankkimasi sivistys oli vanhentunutta jo puoli vuosisataa sitten. Linnunradan käsikirjan toimitus suositteleekin siirtymistä hakusanaan humala, mikä tarjoaa paljon nopeamman tavan päästä läheiseen yhteyteen universumin todellisen olemuksen ja tiedon ytimen kanssa.”


Yleisesti ottaen Hikipedia on viimeinen paikka, josta löydät sivistystä. Ihan oikeasti, mene kotiin, katso peiliin ja tartu itseäsi niskasta, hanki koulutus, asunto, töitä, vaimo, lapsia ja elä onnellisena elämäsi loppuun saakka jos muulta tekemiseltäsi ehdit, mutta Hikipediaan älä palaa, ellet halua vajota vielä pahempiin kamoihin, kuten RuneScapeen ja WoWiin.

Questionmark.jpg ONKO SIVISTYKSESSÄSI AUKKO?
Tämän sivun vitsi perustuu siihen, että se on kirjoitettu käsittelemänsä henkilön tai aiheen tyylillä parodisin tavoittein. Mikäli et tajua tätä sivua, johtuu se todennäköisesti siitä, että olet sivistymätön barbaari, joka ei tiedä mistään mitään. Ehkäpä sinun kannattaisi lukea enemmän Wikipediaa.