Avaa päävalikko

Hikipedia β

Sonni

Jos etsit arjalaista ihmistyyppiä, katso Härkänen sonni

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.

Sonni on lehmän vastakappale; se puolisko jolla on pippeli. Toisin kuin lehmä sonni ei osaa lentää. Tämän vuoksi sonni on yksi luomakunnan vihaisimmista olennoista, ja usein sen nähdäänkin luonnossa jytistelevän pitkin maankamaraa tilsimässä puluja ja muita siivekkäitä sorkkiensa alle.Oskari Rahkola on sonni ja naisten mies

KäyttöMuokkaa

Sonni on silti hyvin käyttökelpoinen, sillä se on hyvin vahva. Sonnit ovat usein rauhallisia, mutta ärsytettynä hyvinkin petollisia. Kuohinta auttaa, mutta tällöin menetetään voimaa ja lisääntymiskyky, lisäksi härkä alkaa muistuttaa lehmää, muttei lennä. Ja sekös vituttaa. Alentuneen testosteronin vuoksi sonni ei tapa sinua, vaikka se haluaa tappaa sinut entistä kovemmin, sen energia ei vain riitä. Eläinlääkärille saattaa silti käydä huonosti. Kuohiminen on monien käyttämä teurastuskeino, koska härkä painuu vain masennukseen ja kuolee ennenpitkään.

 
Onnettomuus Espanjassa

Espanjassa sonneja käytetään härkätaisteluissa, joissa ne huumataan (huijausta), potkitaan vihaisiksi, päästetään ilkeiden ihmisten kimppuun ja tapetaan. Tosin sonnithan muutenkin kuolevat teurastamolla.

TriviaaMuokkaa

  • Kiinassa on synti syödä sonnia.
  • Espanjassa on kiva jäädä sonnin alle.


  Tämä eläinlaji on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Laajentamalla kantaa saat sen ehkä selviytymään.