Spoileri: Ronald McDonald kuolee.

Spoileri luokitellaan vahvoihin opiaatteihin. Käyttäjässään se aiheuttaa voimakkaan pahan olon tunteen. Spoileria käytetään viihdetarkoitukseen.

Muotoja

Spoileria tavataan usein tv:n käyttäjien, kuin myös kirjojen käyttäjien keskuudessa. Spoileridiilereistä onkin tullut yhteiskunnan vihatuimpia henkilöitä ja internetin yleistymisen takia, spoilereiden saanti on nelinkertaistunut verrattuna 1980-lukuun.

Vaikutukset

Spoileri vaikuttaa stimuloivasti keskushermostoon. Välittömästi aineen ottamisen jälkeen käyttäjä kokee voimakkaan pahan olon tunteen. Nälän ja kivun tunteet katoavat, samoin seksuaalinen halu. Usein aineen ottamiseen liittyy aluksi ja lopuksi pahoinvointia ja rauhattomuutta. Suuremmilla annoksilla käyttäjä tuntee olonsa huijatuksi, hänen raajansa tuntuvat tuhoamisherkiltä, suu kuivuu sekä raivo yltyy.

Yliannostuksen vaara on aina olemassa. Yliannostuksen riskin suuruuteen vaikuttaa spoilerin sekalainen laatu kadulla ja kioskeissa. Erittäin suuret annokset spoilereita voivat aiheuttaa vakavia aivovaurioita katkenneiden verisuonien muodossa.

Käyttäjät

Spoilerin käyttäjät eivät yleensä itse tiedosta käyttävänsä spoileria, ennen kuin on liian myöhäistä. Käyttäjän tunnistaa kiristyneestä ilmeestä, punoittavasta naamasta ja muutenkin aggressiivisesta käyttäytymisestä. Yleensä spoilerin käyttäjä valitsee kohteekseen diilerin.

Lainsäädäntö

Spoilerit on todettu laittomiksi ympäri maailmaa. YK sekä USA ovat voimakkaasti yrittäneet edistää suurempia rangaistuksia spoilereiden jakajille. Disneylandin tiedetään jakaneen jopa kuolemanrangaistuksia spoileridiilereille. Kuitenkin Sveitsi, Suomi ja Alankomaiden pääkaupunki Amsterdam ovat pitäneet oman päänsä, eikä näissä maissa spoilereista ei tule rangaistuksia.

USA:n huumevirasto DEA on merkinnyt aakkosasteikolla spoilerin Å-luokan huumeeksi. Ainoa kovempi aine on lähimmäisenrakkaus.

Katso myös

Aiheesta muualla