Sumu on epämääräisen muotoista, näkyvyyttä haittaavaa vesihöyryä. Sumut on usein yhdistetty onnettomuuksiin sekä siihen, kuinka ilma muuttuu kylmäksi ja kosteaksi. Sumu on yllättävän yleistä aamuisin järvien yllä. Sumu on luonteeltaan mystistä ja rauhoittavaa. Tämä johtuu siitä että sumu haittaa näkemistä ja vaikuttaa täten mieleemme. Myös ajattelu muuttuu vaikeammaksi. Lontoo on erityisen kuuluisa ainaisesta sumusta. Tämä luonnollisesti heijastuu lontoolaisten ajatteluun.

Sumun luonnetta käytetään suuresti hyväksi. Sumussa soutelemaan lähteminen vaikuttaa mukavasti, kuin pieni määrä alkoholia. Mieli hämmentyy, tulee mukava mieli. Sumun hämmentävää luonnetta on käytetty hyväksi myös sotilasoperaatioissa. Erilaiset savupommit simuloivat sumua. Myös ninjasoturit tai sissit voivat hiipiä sumun kätkössä. Vain erilaiset tömähdykset ja aamuisen järven pinnalla kuuluvat epämääräiset äänet viittaavat siihen, että läsnä on muutakin kuin ilmakehäistä kosteutta. Sumussa onkin myös hernerokkaa, ja runsaasti auto-onnettomuuksia. Huhutaan, että pahimman smogin aikana lontoolaiset ihmettelivät onko sumun ulkopuolella mitään, koska kukaan ei ollut nähnyt sinne, eikä kenelläkään ollut voimia ryömiä ulkopuolelle katsomaan, ja ulkopuolisesta maailmasta oli vain hataria muistoja. Niin heidän elämänsä lipui sumun ja kummallisten äänien avaruudessa.
Sillä kuten tiedämme, sumussa elää aina myös lonkerohirviöitä, jotka ovat valmiita ja halukkaita sieppaamaan ihmisiä, kietoutumaan heidän ympärilleen ja tunkeutumaan heihin mitä mielenkiintoisimmista paikoista.

Wiki letter w.png Tämä artikkeli on tynkä. Artikkelin kirjoittajat ovat todennäköisesti myös.
Ole Hikipedian kaveri ja laajenna artikkelia.