Avaa päävalikko

Hikipedia β

Suojelupoliisi

Wiki-deathstar.png
Tosikoille ja heille, joita aihe lähemmin kiinnostaa, on Wikipediassa artikkeli Suojelupoliisi.


Supikarhu tuomassa rosvoa poliiseille.

Suojelupoliisi eli SUPO on poliisin vakoiluvirasto. SUPOa voidaan verrata esim. Gestapoon.

Sisällysluettelo

Kuinka SUPO eroo tavallisesta poliisista?Muokkaa

 
Suposta päivää.

Tärkein ero SUPO:n ja poliisin välillä on palkka. SUPO:n työntekijät ansaitsevat lähes neljä kertaa enemmän kahisevaa kun perinteinen maailmanpahentajaparantaja. SUPO:n poliisia on myöskin mahdotonta havaita massasta. Uniformuttomat poliisit tekevät nimittäin vakoilutyötä sekä salaisia kiinniottoja. Toiminnasta ei paljoa tiedetä. Se tiedetään, että SUPO:lla on olemassa erikoisjoukko nimeltään Supikarhut, joka vastaa amerikoistakin tutuksitullutta S.W.A.T:a.

 
Kaikki eivät pidä suposta...(miksiköhän?)

SUPO:n ystävätMuokkaa

SUPO:lla on myös faniklubi. Sitä johtaa eläintohtori ja lähetyssaarnaaja Alpo Rusi. Faniklubi kerää nimmareita ja julkaisee niitä Suomen Kuvalehdessä. Kuuminta hottia ovat itä-saksalaiset idolit.

TehtävätMuokkaa

Supon tehtäviin kuuluu terrorismi, vakoilu, sisäisen turvallisuuden loukkaukset, kansainvälinen rikollisuus ja teollisuusvakoilu, vaikkakin näitä tehtäviä on jouduttu budjetointiongelmien takia vähentämään, esim. terrorismi ja sisäisen turvallisuuden loukkaukset ovat rajoittuneet 2000-luvulla lähinnä kettutyttöiskuihin, sekä joskus myös niiden estämiseen..

 
SUPO ratsaamassa narkkaripesää.
 
Piirustukset suojelupoliisin maanalaisesta kassakaapista jossa säilytetään salaisiksi julistettuja asiakirjoja.

Muita tehtäviä ovat vastavakoilu sekä vastapalloon antaminen, (vihamielisen) terrorismin torjunta sekä kitkentä ja sadonkorjuu, valtion sisäisen turvallisuuden uhkien torjunta, ennalta estävä turvallisuustyö (mm. höltynyt aseenkäyttö) sekä turvallisuusvartiointi (ns. turvallisuuden turvaus). Suojelupoliisi osallistuu myös kansainvälisen järjestäytyneen rikollisuuden torjuntaan, kuten piratismin kitkentään mariinien ohella. Vasta äskettäin SUPO ratsasi tankkerin Helsingin satamassa, sillä se oli tuonut laittomasti vettä maahan.

Rajoittuneen budjetin vuoksi SUPOlla on vain yksi naama, jonka päällikkö on kaiken lisäksi ominut.

SUPO:n haluamat henkilötMuokkaa

SUPO jahtaa tällä hetkellä:

  • Patrioottitaistelija Mark Parlandia. (syy: Erittäin salaiseksi luokiteltu, SUPO ei myönnä mitään.)
  • Kansankiihottajaa Rainer "Rauski" Molokaista (syy: Käytti humalassa sanaa "neekeri".)
  • Tuhopolttaja Perth Wagneria. (Syy: Heitti papattimaton koulunsa ikkunasta sisään.)

Kaikki havainnot henkilöistä voidaan ilmoittaa suoraan poliisille, tai sitten voit mainita heidät normaalissa tietoliikenteessäsi, mikä kyllä riittää SUPO:lle.

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa