Takapajula

Information.gif Tämä artikkeli ei ehkä ole paskaa, muttei se mikään loistavakaan ole.
Pienellä työllä tästä artikkelista saa sellaisen. Jatkokeskustelua keskustelusivulla.
Takapajula
vaakuna sijainti
[ ]
Lääni Itä-Suomen lääni
Maakunta Pohjois-Savo
Seutukunta Maatila
Kihlakunta [[]]
Perustamisvuosi 1289
Kuntaliitokset
Pinta-ala
- maa
25830 km²
20456 km²
Väkiluku
- väestötiheys
253 asukasta (12.7.1989)
0,0001 as/km² (12.7.1989)
Työttömyysaste 12% % 
Kunnallisvero 12 tuloista % 
Kunnanjohtaja Pertti Peräaho
Kunnanvaltuusto
paikkaa

Takapajula on pieni paikkakunta Pohjois-Savossa. Takapajulassa asuu yhteensä 253 ihmistä, jotka ovat pääasiassa keski-ikäisiä maajusseja. Takapajulan keskusta koostuu rumasta kyläkaupasta, rumasta kunnantalosta ja muutamista muista vielä rumemmista taloista. Takapajula on alueeltaan noin Belgian kokoinen ja sillä on suuret metsävarat, jota kunta myy Venäjälle, tai kenelle tahansa, joka maksaa.

Takapajulan sijaintiMuokkaa

Takapajula ei oikeastaan ole lähellä mitään sen suurempaa paikkaa, eikä lähimmille paikkakunnillekkaan ole lyhyt matka. Takapajulan lähin suurempi kaupunki on Kuopio, joka sijaitsee 258:n kilometrin päässä paikasta. Takapajula sijaitsee Itä-Suomen läänissä.

Takapajulan nähtävyyksiäMuokkaa

  • Väänäsen lato on Takapajulan suurin lato. Latoon mahtuu jopa 68 kuutiometriä heinää.
  • Maalaisväki saattaa kummastella sivistyksestä tulleita turisteja heidän mennessään maantiellä tilansa vierestä. Yleisempiä piirteitä paikallisilla on oudon näköiset katseet turisteja kohti ja vakavat epäilykset väitteistä, joiden mukaan maa ei muka olisi litteä eikä keskusta olisi Suomen ainoa puolue.
  • Vänkäsuo on Takapajulan suurin suo ja siellä käy vuosittain kymmeniä turisteja keräämässä ämpärin täyteen marjoja, katoamassa suonsilmäkkeisiin ja paikallisten eräoppaiden karhunsyötteinä toimimassa.

Lähimmät kunnatMuokkaa

Katso myösMuokkaa