Avaa päävalikko

Hikipedia β

Tapio Suominen

”Nyt loppu juominen, sano Tapsa Suominen”

~Tapio Suominen

Tapio Suominen on kuulapää, joka toimii Ylellä urheilutoimittajana. Hän on asiantuntija jääkiekossa ja siksipä hän onkin istunut kuudetkymmenet MM-kisat peräkkäin Ylen studioisäntänä. Suominen tunnetaan pullonpohjalaseistaan ja viiltävän typeristä kysymyksistään. Suomisen kädet ovat kuin tikut, jotka pilkottavat esiin paidan hihoista. Kerran kun Suominen ihasteli studiossa käsiään hänelle sanottiin "jos ei patti mahdu hihaan, niin ota hihat pois". Suominen on myös oiva kynäilijä. Hän harrastaa kynänpyörittelyä aina kun hän puhuu tai kuuntelee toisia.

Tapio "Tapsa" Suomisen mukaan on nimetty suomalaisten tuntema Tapio-viina

Suominen kävi koulunsa Raisiossa. 1980-luvulla hän aloitti opinnot Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa ja teki viinan huuruisen opiskelunsa ohessa töitä paikallisradiossa ja -televisiossa. Tämä innosti Suomista hakemaan Yleisradiosta kesätöitä ja tätä myötä hän ajautui nykyiseen ammattiinsa.

Suominen tunnetaan monipuolisena selostajana, joka selostaa muun muassa jalkapalloa, koripalloa ja taitoluistelua. Suominen myös usein urheilun tapahtumapaikkojen reunalla suorittaa urheilijoiden haistatteluja tai toimii arvokisojen yhteydessä kisastudion vieraiden juottajana.

Suominen selosti myös Formula 1:siä Ylellä vuonna 1993, kommentaattorina hänen kanssaan toimi Jamppa Tuominen, kun vielä Yleisradio vuorotteli F1-lähetyksistä yhdessä MTV3:n kanssa.

Suomisen käyttämiä selostuksen termejäMuokkaa

  • ”Pallo keskeen...”
  • ”Ja sieltä keskitys koko yli kaluston...”

Katso myösMuokkaa

  Tämä henkilöä käsittelevä artikkeli kaipaa tukevampaa ruokavaliota.
Voit auttaa Hikipediaa syöttämällä artikkelin henkilölle lisäkiloja.