Avaa päävalikko

Hikipedia β

Teodikean ongelma

Lizardsex.jpg Tämä artikkeli sisältää päällekkäistä tietoa ainakin artikkelin Pahan ongelma kanssa, joten artikkelit pitäisi saattaa yhteen mahdollisimman nopeasti.
Keskustelusivulla voit kertoa paritusajatuksistasi tarkemmin.

Teodikean ongelma juontuu siitä, että elämä ei ota kaikista ennakko-odotuksista huolimatta kulkeakseen. Tällöin ihminen keksii helposti tarttua jumalakorttiin ja rukoilee. Mutta, kas kummaa! Rukous ei otakaan toimiakseen, joten ihminen kehtaa kyseenalaistaa Herransa Jumalan olemassaolon sillä perusteella, että rukous maailman parantumisesta, ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä tai muusta hömpästä ei olekaan mennyt oikeaan osoitteeseen. Kekseliäs kun on, ihminen (homo sapiens) on luonnostellut ongelmaan kaksi ratkaisua,

1. ateistisen ja

2. tiedonvälitysongelmiin vetoavan ratkaisun

Ateistinen ongelmanratkaisuMuokkaa

Ateistisen ongelmanratkaisun mukaan Jumalaa (tai jumalaa, kuten alan piirit asian ilmaisevat) ei ole, eikä siksi ole syytä uskoa, että kaikki maailman pahuus johtuisi vain yksinomaan siitä, että taivaan isäukolla on muita kiireitä. Tämä ongelmanratkaisu on nykyään muotia, joten tartu tähän.

Tiedonvälitysongelmiin vetoava ratkaisuMuokkaa

Kuten kaikki tiedämme, kristityistä katolisia on huomattavasti enemmän kuin heitä, joilla ei kattoa päänsä päälle ole siunautunut. Lisäksi, kuten tiedämme, tuppaa katolisissa maissa asuvilla olevan jokseenkin enemmän ongelmia kuin meillä kunnon pohjoismaalaisilla, skandinaavisen verenperinnön perineillä silkohapsilla ja sinisilmillä. Poliittisesti tarpeeksi oikealle nojaava saattaisi tässä kohtaa syyttää katolisissa maissa asuvia heidän huonorotuisuudestaan, mutta kuten tiedämme, moinen on paskaa (siis sitä ukrainalaista leipää, mitä luulit, höh). Niinpä onkin syytä vedota uskontokuntien välisiin eroihin.

Katolisissa maissa Jumalan ja ihmisen välillä on melkoinen tiedonvälitysketju: 1. Jumala 1.1 Poika 1.2 Henki 2. Pyhimykset 3. Paavi 4. Kardinaalit 5. Papisto 6. Paremmat kristityt 7. Sinä

= n. 56 kbit/h

Evankelis-luterilaisen kirkon piirissä ketju on lyhyempi ja byrokratia vähäisempää:

1. Jumala 1.1 Poika 1.2 Henki 2. Papisto 3. Sinä

= n. 8 mbit/s

YhteenvetoMuokkaa

Meillä on kaikki paremmin kuin heillä, koska meillä ei ole paavia. Osasyy rukouksien tehottomuuteen saattaa löytyä myös Italian postin tunnetun hitaasta toiminnasta. Huhutaanhan itsensä Paavalinkin (muinainen roomalainen, huom.) kirjeiden vielä seilailevan ympäri pastan alkuperämaan postibyroita. Niinpä ei olisikaan mitenkään ihmeellistä, että moni maailman menoa koskevista rukouskirjeistä kiertelisi vieläkin ympäri maita ja mantuja ilman, että Jumalalla olisi mitään käryä siitä, miten kehnosti asiat maan päällä ovatkaan. Meillä kunnon pohjoismaalaisilla sen sijaan on jo vuosisatojen ajan ollut toimiva postilaitos. Erityisesti rukousten perillemenoa on viime aikoina vauhdittanut kuitenkin sähköpostin käyttöönotto ja nopeat tietoliikenneyhteydet, joita on vielä vähään aikaan turha kinua esimerkiksi Etelä-Amerikan köyhimmissä kehityspolkunsa alkutaipaleella olevissa maissa (poliittisesti korrekti versio= kehityispotentiaalia omaavissa maissa).


  Tämä uskontoa käsittelevä תנ״ך on kerettiläinen tynkä.
Liity jumalan lapsiin ja levitä sanomaa laajentamalla tätä artikkelia. Aamen. सनातन धर्म.