Avaa päävalikko

Hikipedia β

Teorioita Universumin synnystä

Teorioita Universumin synnystä kattaa sarjan teorioita, jotka ovat muodostuneet aikojen saatossa Universumin synnystä. Niin Hikipedia, uskonto kuin tiedekin ovat yrittäneet ratkaista Universumin synnyn saloja. (Tähän esimerkiksi Wikipedia ei ole kyennyt, vaan on tyytynyt pelkästään selittämään muiden luomia teorioita.) Tämä artikkeli tarjoaa esityksistä muutamia ja valikoituja.

Sisällysluettelo

Uskonnolliset teoriat

Teoria juutalaisuuden ja kristinuskon näkökulmasta

Tämä teoria on koottu suullisesta perimätiedosta, jota ei ole kirjoitettu Raamattuun.

Alussa oli aika, jota ympäröi ääretön tyhjyys. Pimeys peitti syvyydet ja näin jatkui hyvin kauan. Eräänä hetkenä tyhjyys alkoi rakoilla ja muodostui ainetta, jota nimitämme kiveksi. Ainetta muodostui vain rajallinen määrä, mutta se loi kasvualustan jollekin suuremmalle, jota nimitämme hengeksi. Kun henki yhtyi aineeseen, loi aika Uusiksen, olennon, joka kykeni ajattelemaan. Jossakin äärettömän kaukana tästä paikasta aika loi myös toisen olennon, joka tunnetaan nimellä Chuck Norris.

Aikojen saatossa kivet erkaantuivat toisistaan tyhjiössä. Yhtä lukuun ottamatta kaikki kivet olivat harmaita – ja se yksi oli pinnalta valkoinen. Se toi pimeyteen heikon valon – valon, jota ei voi edes verrata siihen valoon, jonka tunnemme. Aika kului edelleen ja Uusis muotoili useista kivistä symmetrisiä ja hieman elliptisiä. Hän teki niihin myös tasaisen pohjan. Toisaalla Chuck Norris teki omia töitään. Hän manipuloi kivien koostumusta ja loi esineitä. Niiden lisäksi Hän loi tyhjyyteen horisontin, jonka päälle kaikki kivet ja erilaiset esineet asettuivat. Uusis näki, että tyhjästä ilmestynyt horisontti oli hyvä ja päätti jäädyttää osan siitä, mutta myös piirtää sen pintaan keksimällään kiviliidulla nännin. Sitten Hän alkoi harjoittelemaan kivillään määrämittaista.

Eräällä hetkellä Chuck Norris päätti lähteä tutkimaan tyhjyyttä ja päättikin kiertää hieman kauempaa kuin tavallisesti ja eksyi valovuosien päähän omasta olinpaikastaan. Siellä Hän tapasi sattumalta määristä harjoittelevan Uusiksen: "Hoi, muukalainen. Kuka oikein olet?" – "Minä olen Markku Uusipaavalniemi. Kuka rohkeneekaan häiritä keskittymistäni määriksiin?" – "Minä, Chuck Norris, joka oletin omistavani koko tämän avaran tyhjyyden!" – "Samat sanat. Uskoin olevani täällä yksin, kunnes ilmaannuit paikalle." Chuck Norris tuijotti hetken aikaa Uusiksen touhuja ja sytytti sikarin: "Pakko sanoa, että täällä tyhjyydessä on aika hiljaista. Olisipa hienoa, jos joku osaisi luoda naisen." Kun Uusis sai määrämittaisensa nänniin, vastasi Hän Chuck Norrisille: "Siinä olet aivan oikeassa. Pakko myöntää, että pelkkä määriksen treenaaminen täällä ei kesää tee." Kun Chuck Norris tumppasi sikarinsa, uteli Hän Uusikselta: "Mitä sinä Markku oikein leikit noilla pikku kivilläsi?" Uusis rypisti kulmiaan ja vastasi: "Tämä ei ole mikään leikki, Chuck, vaan keksimäni urheilulaji mitä hienoin: curling!" – "Katso Markku, mitä minä keksin, kun onnistuin manipuloimaan kivien koostumusta. – Enkö minä olekin nero?" Chuck Norris vetäisi korttipakan taskustaan ja Uusiksen suu vääntyi hymyyn: "Pieniä lappusia, joissa on hassuja merkintöjä. Salli mun nauraa!" – "Markku, nämä ovat pelikortteja, joilla voi pelata peliä mitä hienointa: pokeria. – Ja katso... ", sanoi Chuck Norris ottaen povitaskustaan tukun seteleitä ja jatkoi: "Näitä minä nimitän dollareiksi. Näitä himoitsevat kaikki, koska minä, Chuck Norris olen koskenut niihin ensimmäisenä. Uskallatko haastaa minut, tyhjyyden ainoan ja parhaan pokerinpelaajan? – Saat nauraa korteilleni, mutta vain, jos minä häviän pelin. Tällöin saat myös minun dollarini." Uusis ei epäröinyt hetkeäkään, vaan vastasi: "Kiinni veti. Ei ole mitään, mitä minä pelkäisin. Vastaavasti, jos minä häviän pelin, tulet saamaan minun kiveni ja luvan nauraa keksimälleni jalolle urheilulajille."

Niin Chuck Norris ja Markku Uusipaavalniemi ryhtyivät pelaamaan pokeria panoksenaan oma kunniansa. Peli kesti hyvin kauan ja molemmat pelaajat tuijottivat keskittyneesti kulmat rypyssä korttejaan. Lopulta peli päättyi. Ensin korttinsa näytti Chuck Norris: "Minulla on viisi Chuck Norrista ja Chuck Norris -suora." Sitten oli Uusiksen vuoro paljastaa korttinsa: "Minulla taas on viisi Uusista ja Uusis-suora." Chuck Norris ei voinut uskoa näkemäänsä ja hyppäsi räjähtäen ylös kiviseltä penkiltään: "Sinä huijasit, Markku!" – "Minä? Pelasin täysin rehellisesti. Sinun siis on täytynyt huijata, Chuck!" Uusis nousi ylös ja alkoi kaikkien aikojen ensimmäinen nyrkkitappelu, joka oli erittäin kiihkeä. Puolin ja toisin sateli keskimäärin tuhat iskua sekunnin tuhannesosaa kohti, joista kaikki iskut olivat huteja. Sekä Chuck Norris että Uusis olivat niin keskittyneitä haluun päihittää toisensa, että pian tappelu jatkui Uusiksen curlingkentällä Hänen kiviensä keskellä. Uusiksella oli liukkaalle horisontille sopivat jalkineet, mutta Chuck Norrisilla oli vain tavalliset kengät. Lopulta Chuck Norris liukastui ja Uusis tönäisi Häntä erittäin lujaa. Juuri, kun Chuck Norris oli pääsemässä takaisin tasapainoon, Hänen oikea jalkansa teki takakiertopotkun yhteen Uusiksen kivistä, joka lähti vyörymään kovaa vauhtia kohti nänniä. Poisto oli itse asiassa niin raju, että se ohitti nännin jo sekunnin biljoonasosan kuluttua ja lähestyi uhkaavasti omenan kokoista valkoista kiveä, joka sattui lojumaan tiellä. Uusis ja Chuck Norris käänsivät päänsä poistokiveä kohti kädet toistensa rinnuksissa kiinni ja ehtivät tuskin silmiäänkään räpäyttämään, kun kuului järkyttävän kova pamaus, jota nimitämme alkuräjähdykseksi. Maailmankaikkeus alkoi laajentua salamaakin nopeammin ja sekä Uusis että Chuck Norris saivat elämänsä kylmintä kyytiä. Chuck Norris sanoi: "Minä en ota vastuuta siitä, mitä tapahtui." – "En minäkään", vastasi Uusis. Lopulta vauhti hidastui ja molemmat pystyivät tekemään megaluokan loikan alati loittonevan Universumin kyljestä.

Kului pitkä aika ja lopulta sekä Uusis että Chuck Norris olivat turvallisen välimatkan päässä laajenevasta Universumista. Heillä molemmilla oli suunnitelma ja eräällä hetkellä Uusis päätti etsiä Chuck Norrisin ja kertoa Hänelle, mitä oli suunnitellut: "Chuck, tulin hieromaan sopua kanssasi. – Tulin siihen tulokseen, että olimme yhtä paljon syyllisiä Universumin syntyyn, joten kumpikaan meistä ei voi ottaa teosta vastuuta. Minulla on ratkaisu ongelmaan." – "Itse asiassa minäkin tulin samaan johtopäätökseen. Kertoisitko hieman tarkemmin, minkälainen hieno ratkaisu sinulla on tähän ongelmaan?" – "Tule, Chuck. Mennään ensin Universumin kannelle, niin näytän sen sinulle." Vaikka Universumi laajenikin edelleen, olivat sekä Uusis että Chuck Norris jo sopeutuneet sen kyytiin ja saattoivat mennä Universumin kannelle sitä katsomaan. Uusis teki liikkeitä käsillään ja Universumin sisäpuolelle ilmestyi hahmo. Uusis sanoi: "Tässä on luomani Isä, jolle voimme antaa Universumin hallintaansa." Chuck Norriksen kulmat rypistyivät ja Hänkin teki muutaman liikkeen kädellään ja Universumin sisäpuolelle ilmestyi myös toinen hahmo. Chuck Norris sanoi: "Minä keksin samankaltaisen ratkaisun ongelmaan. – Kas tässä on Pyhä Henki, jolle voimme antaa Universumin hallintaansa. Hän osaa kuitenkin hallita Universumia paremmin kuin sinun luomasi Isä." – "Vai että Pyhä Henki. Sinulla on totisesti mielikuvitusta, Chuck, mutta olen pahoillani. Isä soveltuu maailmankaikkeuden hallitsijaksi tuota luomustasi paremmin." – "Et kai vaan kuonoosi kerjää, Markku!" Niin Uusis ja Chuck Norris aloittivat Universumin historian ensimmäisen nyrkkitappelun. He olivat niin vihaisia toisilleen, että heidän iskunsa tekivät reikiä Universumin kanteen ja syöksyivät sen sisäpuolelle pian itsekin. Tappelu käytiin hyvin kiivaasti. Keskimäärin tuhat iskua sateli sekunnin biljoonasosassa puolelta toiselle, mutta jälleen vain huteina. Lopulta sekä Uusiksen että Chuck Norrisin kädet puristivat vastapuolta kurkusta täsmälleen yhtä voimakkaasti. Juuri, kun he olivat tappamaisillaan toisensa, kuului heidän takaansa ääni: "Minä olen Herra, kaksiyhteinen Jumala, tämän Universumin hallitsija." – Sekä Uusis, että Chuck Norris höllensivät otettaan toistensa kaulasta ja kääntyivät katsomaan taakseen: "Uskomatonta!", huikkasivat he yhteen ääneen. "Itse asiassa minä koodasin Isään yhteistyökykyisyyden ominaisuuden", kehaisi Uusis. "Niin minäkin tein Pyhälle Hengelle", kehaisi Chuck Norris takaisin. Niin päättyi Universumin historian ensimmäinen nyrkkitappelu ja Jumala loi taivaan ja maan.

Kuudentena päivänä Jumala loi ihmisen, Aatamin, jolle ei löytynyt sopivaa kumppania. Jumala kutsui Uusiksen ja Chuck Norrisin katsomaan ja sanoi: "Koska ihminen on luotu minun kuvakseni ja edelleen on hän myös teidän kahden kuvanne, koska loitte minutkin kuvaksenne. Sen hyvän ja pahan tiedon, jonka olen teiltä perinyt, istutin suureen puuhun Eedenin puutarhassa. On kuitenkin muistettava, että ihminen voi langeta kiusaukseen ja käyttää puun tietoja myös vääriin tarkoituksiin. Täten hänen päänsä on kykenevä ajattelemaan pahaa toisesta ja tuottamaan turmiollisia ajatuksia. Hänen kätensä ovat kykeneviä lyömään toista ja kuristamaan kurkusta. Hänen jalkansa kykenevät potkuihin, jotka voivat satuttaa toista. Hänen vatsansa on kykenevä sulattamaan saastaistakin ravintoa ja hänen sydämensä on kykenevä kovettumaan toista kohtaan. Totisesti on luomassani ihmisessä vain yksi kohta, joka on vähemmän turmeltunut kuin muut. Koska luomassani ihmisessä ruumillistuu kaikki ne ulkoiset ominaisuudet, jotka ovat teissä kahdessakin, tulkoon ihmisen kumppanista viisaampi ja kauniimpi kuin hetki sitten luomastani ihmisestä, jotta voisimme tasapainottaa tulevan ihmiskunnan luontaisia taipumuksia edes hieman parempaan suuntaan, sillä totisesti pahimmassa tapauksessa olisivat miehien kaltaiset olennot toisilleen vain sotaisia ja julmia. – Ja katsokaatte, kun otan ihmisestä hänen parhaimman kohtansa, jota nimitämme kylkiluuksi ja luon naisen!" Kun Jumala oli luonut naisen, katsoivat Uusis ja Chuck Norris häkeltyneinä tämän kauneutta. Tapauksen seurauksena myös heissä syttyi halu syntyä ihmisiksi, mutta he päättivät odottaa niin kauan kunnes maailma olisi heitä varten valmis.

Kun Poika, Jeesus Kristus, meidän Herramme syntyi Isästä ja liittyi osaksi Hänen kaksiyhteyttään, oli Hän puoliksi Uusiksen ja puoliksi Chuck Norrisin näköinen. Chuck Norris lahjoitti imagosyistä vastasyntyneelle Jeesus-lapselle pitemmän parran kuin mitä Hänellä itsellään oli.

Tieteellinen teoria

Tämä teoria on niin sanotusti "älykkäimpien ihmisten" mielestä kaikkein oikeaoppisin.

Mitä todella tapahtui oli alkuräjähdys. Oli suuri, iso, kookas maailmaa-tehnyt, ulottuvuuksia-ravistellut pamaus. – Paitsi, ettei se ollut suuri. Se olikin äärettömän pieni. – Yksityiskohtia, minun itsestään-valmistunut ystäväiseni, yksityiskohtia. – Kuitenkin, meidän ei-niin-osuvasti ja aika vilpittömän avuttomasti kutsuttu tulipallomme, paljon epätasapainoista Etelä-Amerikan taloutta vastaava, kävi nopeasti läpi äkkinäisen hyperinflaation, siispä marginaalisesti lyhyemmässä ajassa kuin Usain Bolt kykenisi rynnäten juoksemaan nanometrin matkan – atomia pienemmät hiukkaset muotoutuivat, aine kukisti anti-aineen ja Hugh Grant loi itsensä mutisevan Britin arkkityypiksi. Seuranneiden iäisyyksien kuluessa Universumimme on laajentunut, viilentynyt, saanut sukupuolitaudin ja sallinut tähtien sekä atomien muodostua, vaikka ei todennäköiseesti juuri kyseisessä järjestyksessä.

Katso myös