Avaa päävalikko

Hikipedia β

Thorlauta

Thorlauta-hyväntekeväisyysliikkeen on perustanut laupeudestaan ja rauhantahtoisuudestaan tunnettu jumalolento Thor. Aluksi liike harjoitti lähinnä kasvien myynnin edistämistä ja muuta puutarhatoimintaa. Sittemmin haaraliikkeissä on tarjottu mm. hierontapalvelua sekä lasten hoitoa. Järjestön jäsenet arvostavat suuresti yhteisöllisyyttä ja heidän toimintaansa kuuluukin F2F -tapaamiset liiketoimien yhteydessä. Jäsenet tekevät palveluksia myös toisilleen, jolloin korvaus maksetaan usein rahan sijaan hyödykkeinä, kuten hillopurkkeina tai tuohikoristeina. Näin järjestö tukee vaihdantataloutta ja vastustaa kapitalismia.

Sisällysluettelo

HenkilöryhmätMuokkaa

Thorlaudan ympärillä pyörivät jaotellaan kolmeen ryhmään. Nyymi on satunnainen jäsen, joka toimii ahkerasti ja kunniallisesti ihmiskunnan ja yhteiskunnan parhaaksi.

Jonne on aloitteleva jäsen (ei tule sekoittaa ns. Es-jonneen. Nimien yhdenmukaisuus on silkkaa sattumaa, jokainen Thorlaudan jonne on hyvää tarkoittava, kiltti ja kunniallinen.). Jonneilla ei välttämättä ole tarpeeksi tietoa järjestön toiminnasta, jolloin he esittävät perättömiä väitteitä sekä toimimattomia toimintatapoja järjestön projektien toteuttamiseen. Eräs jonne esimerkiksi kuvitteli, että hieronnan voi toteuttaa kaikille kansanedustajille yhden työrupeaman aikana eduskuntatalolla. Todellisuudessa tässä on monia ongelmia: hierontatarvikkeiden tuominen eduskuntataloon on tehty hankalaksi, kaikki kansanedustajat eivät koskaan ole yhtä aikaa paikalla, ja lisäksi jotkut kansanedustajat kammoavat hierontaa niin että pakenevat heti hierojan nähdessään.

Jonnejen keskuudessa vallitsee usein kansanomainen uskomus, jonka mukaan virkattu hartiahuivi ehkäisee hierojan hartia- ja selkäkipuja ja mahdollistaa vetreän pakenem-... liikkumisen hieronnan jälkeen.

Liikkeen ongelmana on perinteisesti ollut heidän toimintaansa sabotoivat häiriköt, joita kutsutaan yleisnimellä fobba. Joskus häiriköt pyrkivät saamaan nyymien henkilöllisyyden julkiseksi. Tätä varten on lanseerattu termi "kuumotus" joka tarkoittaa sitä vienoa nolouden punaa nyymien siloposkilla heidän hyväntekeväisen laupeutensa paljastuttua kaikelle kansalle. Joskus fobba myös voi soluttautua järjestön toimintaan, ja suorittaa kasvien valeostoja saadakseen myyjän henkilöllisyyden selville. Hikipedia painottaa, että näiden häiriköiden toiminta on erittäin haitallista, ja kehottaa jokaista kunnon kansalaista häiriköimään takaisin.

Lapsi- ja nuorisotyöMuokkaa

Thorlauta harjoittaa lapsi- ja nuorisotyötä nimikkeellä LAsten Parhaaksi Omistautuneet. Koska liikkeen jäsenet ovat perinteisesti olleet hyvin ujoja ja yksityisyyttään varjelevia, ei heistä löydy juurikaan tietoa. Useimmiten esimerkiksi lastenhoitajat tyytyvät harjoittamaan toimintaansa hyvin huomaamatta, ja jopa kaikki toimintaan liittyvä materiaali sijaitsee usein kryptattuna kovalevyillä, ettei kukaan huomaisi heidän palkitsemisen arvoista toimintaansa. Joskus kuitenkin joku heistä nousee julkisuuteen, jolloin hänet yleensä palkitaan ilmaisella asunto-osakkeella sekä suurella mediahuomiolla.

Lapsi- ja nuorisotyöntekijät ovat kauneutta rakastavia, ja liikkeen sivuilla on herttainen perinne laittaa herttaisia kuvia herttaisista pikkutytöistä. Näin kaikille jäsenille tulee herttainen hyvä mieli henkisesti raskaan työn parissa. Kuvat ovat kaikkien nähtävillä, mutta opetusvideot sen sijaan ovat tarkasti varjeltuja liikesalaisuuksia.

Lapsi- ja nuoriso-osasto tekee tiivistä yhteistyötä katolilaisten ja lestadiolaisten kanssa.

Jotkut lapsityöntekijät ovat harrastaneet hyväntekeväisyyttä eläinten parissa, mutta ala on jäänyt vähemmistöön. Toinen vähemmän tunnettu ala on hautajaisten oheistoiminta. Sekä eläin- että hautajaistoiminta on otettu Vihreiden puolueohjelmaan.[1]

Puutarha-alaMuokkaa

Thorlaudan puutarha-alan toimijoista useat ovat hyvin taiteellisia ja kirjallisesti lahjakkaita henkilöitä. Tämä johtuu siitä, että kasvien parissa puuhailu stimuloi aivojen mielihyvähormoneja ja aiheuttaa euforisen olon, mikä puolestaan edistää luovuutta. Thorlaudan jäseniä onkin epäilty dadaismin perustajiksi.

ViitteetMuokkaa