Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

24. kesäkuuta

1 307 merkkiä poistettu, 31. heinäkuuta 2007 kello 22.12
p
Käyttäjän TVETVE (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Pesunöyhtä tekemään versioon.
'''Oleg Grigorjevitš Makarov''' (Олег Григорьевич Макаров), Tänään ei todellakaan ole [[6. tammikuutajoulu]] , vaikka niin saatat luullakkin.<br>Tussienhaistelupäivä (''[[1933Malediivit]] [[Udomlja]]ssa'')<br>Nimipäiviään viettävät ''Johannes, Juhani, Juha, Jukka, Janne, Juho, Jani, Jussi, Juhana, Johan, Jan, Jon, John, Johnny, [[Venäjän sosialistinen federatiivinen neuvostotasavalta|Venäjän SFNT:ssä]]Jens, [[Neuvostoliitto|Neuvostoliitossa]] – [[28. toukokuuta]] [[2003]] [[Moskova]]ssaJohanas, [[Venäjä]]llä) oli neuvostoliittolainen insinööri Juhán'' ja [[kosmonautti]]''Johán''.Onnea!
Oleg Makarov valmistui ===Tapahtumia===*[[insinööri1812]]ksi moskovalaisesta &ndash; [[Moskovan teknillinen valtionyliopisto|Bauman-instituutistaNapoleon]] vuonna 1957. Hän pääsi [[Vostok (avaruusalus)|Vostok]]-[[avaruusalus|avaruusaluksen]] suunnitteluinsinööriksi. Hän osallistui myös [[Saljut]]-[[avaruusasema]]n suunnitteluun. Vuonna 1966 hänet valittiin kosmonauttikoulutukseen. Hän kuuluin niihin kosmonautteihin, jotka koulutettiin Neuvostoliiton suunnittelemaa erehtyi hyökkäämään [[KuuVenäjä]]-lentoa vartenlle "Kun on nyt näin kesäkin kauneimmillaan niin mikäs tässä on meillä sotiessa".
Vuonna 1973 Makarov lensi ensi kerran ===Kuolleita===*[[avaruus|avaruuteen1908]], aluksena oli &ndash; [[Sojuz 12Grover Cleveland]]. Vuonna 1975 hän oli valmis [[Sojuz 18-1]] -lennolle, jonka laukaisu jäi ballistiseksi lennoksi. Vuonna 1978 Makarov lensi [[Saljut 6]] -avaruusasemalle [[Sojuz 27]] -aluksella palaten [[Sojuz 26]] -aluksella. Viimeisen avaruuslennon hän teki vuonna 1980, kun hän oli osa Saljut 6:n yhdeksättä miehistöä, avaruusalus oli [[Sojuz T-3]]. Kaikkiaan hän oli avaruudessa 21 vuorokautta. 4. huhtikuuta 1986 Makarov erosi kosmonauttijoukoista. Hänestä tuli NPO Energijan (nykyinen [[Energija (avaruusteknologiayhtiö)USA|EnergijaYhdysvaltojen]]) tekninen johtaja22. Hän osallistui [[Mir]]-avaruusaseman ja 24. [[Buran]]-[[avaruussukkulapresidentti]]n suunnitteluunkuoli sydänkohtaukseen.
Makarov kuoli vuonna 2003 sydänkohtaukseen. Hän oli naimisissa ja perheessä on kaksi lasta.
Oleg Makarov sai kahdesti [[Neuvostoliiton sankari]] -mitalin ja neljä kertaa [[Leninin kunniamerkki|Leninin kunniamerkin]].----{{päivämalline}}
'''Katso myös:''' ~ [[Luokka: Neuvostoliittolaiset kosmonautit|Makarov23. kesäkuuta]], Oleg[[25. kesäkuuta]]
[[deLuokka:Oleg Grigorjewitsch MakarowKalenteri|K]] [[en:Oleg Makarov]][[fr:Oleg Makarov (cosmonaute)]][[pl:Oleg Makarow]][[pt:Oleg Makarov]][[ru:Макаров, Олег ГригорьевичJune 24]]
14 326
muokkausta