Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Heikki Turunen

32 merkkiä lisätty, 30. syyskuuta 2007 kello 18.21
p
ei muokkausyhteenvetoa
{{quote3|Hojo hojo!}}
Heikki ”Ilmari Turja” Turunen (s. [[1973]], [[Turku]]) kirjoitti heti synnyttyään teoksen Simpauttaja, joka oli erinomainen myynti –ja arvostelumenestys kaikissa Pohjoismaissa sekä Neuvostoliitossa. Simpauttajassa ilmeni jo selkeästi Turusen mieltymys takapajuisen maaseudun kyyniseen ja säälivään arvostelemiseen. Turusen kirjan myötä hänelle on langetettu elinikäinen porttikielto mm. [[Joensuuhun]], [[Lieksaan]], [[Juukaan]], [[Nurmekseen ]] ja [[Rääkkylään]]. Kiellon valvonta on tosin viime vuosina osoittaunut vaikeaksi, sillä kiellon langettajia on varsin vähän enää jäljellä, eikä nuorempi polvi koe julistuksen valvontaa tärkeäksi.
== Turkukeskeisyys ==
Heikki Turunen on ansioitunut vaatimuksissaan Turun palauttamiseksi sille kuuluvaan arvoon eli takaisin Suomen pääkaupungiksi. Tehdäkseen asiassa voitavansa Turunen on suunnannut rienaavia mielipidekolumneja Helsingin Sanomiin ja esiintynyt televisiossa (Tampereella), jossa kävi kiivasta sanaharkkaa Jörn Donnerin kanssa. Turunen vei dialogia luvuin 6-0 ja totesi loppuun lakonisesti, että ”helsinkiläiset hukkuvat vielä omaan paskaansa”. Helsinkiläisten ruokahuoltoon hän myös totesi, että ”olisi kaikille parempi, mikäli elättäisivät itsensä vesiheinällä”. Mikäli Turun palauttaminen pääkaupungiksi edellyttäisi eroamista Euroopan Unionista, Turunen olisi valmis osaltaan tähän järjestelyyn.
== Heikki Turunen [[Matin ja Tepon ]] sanoittajana ==
Kotiseutuintoilijana tunnettu Heikki Turunen on aina ollut valmis tukemaan oman kylän poikia. Matti ja Teppo Ruohosen menestystarinaa Heikki Turunen on avustanut lukuisilla sanoituksilla, jotka ovat olleet usein suurmenetyksiä. Tällaisia sanoituksia ovat mm. olleet:
1 445
muokkausta