Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Heikki Turunen

316 merkkiä lisätty, 30. syyskuuta 2007 kello 18.27
p
linkkiä
:''Jos etsit tietoa [[Nightwish]]in potkut saaneesta "vokalistista" [[Tarja Turunen|Tarja Turusesta]], menes äkkiä hoilottamaan jonnekkin muualle.''
{{quote3|Hojo hojo!}}
Heikki ”Ilmari Turja” Turunen (s. [[1973]], [[Turku]]) kirjoitti heti synnyttyään teoksen Simpauttaja, joka oli erinomainen myynti –ja arvostelumenestys kaikissa [[Pohjoismaat|Pohjoismaissa ]] sekä [[Neuvostoliitto|Neuvostoliitossa]]. Simpauttajassa ilmeni jo selkeästi Turusen mieltymys takapajuisen maaseudun kyyniseen ja säälivään arvostelemiseen. Turusen kirjan [[kirja]]n myötä hänelle on langetettu elinikäinen porttikielto [[mm. ]] [[JoensuuhunJoensuu]]hun, [[LieksaanLieksa]]an, [[JuukaanJuuka]]an, [[Nurmes|Nurmekseen]] ja [[RääkkyläänRääkkylä]]än. Kiellon valvonta on tosin viime vuosina osoittaunut vaikeaksi, sillä kiellon langettajia on varsin vähän enää jäljellä, eikä nuorempi polvi koe julistuksen valvontaa tärkeäksi.
== Turkukeskeisyys ==
Kirjallisuuskriitikot ovat usein kovin sanoin arvostelleet Turusta tämän Turku-keskeisyydestä omassa tuotannossaan. Turunen haluaa [[Piilomainonta|piilomainostaa ]] Turkua vähän kaikessa kirjallisessa esiintymisessään. [[Turun Sanomat ]] luovuttaa Turuselle runsaasti palstatilaa ja liikkuupa huhuja, joiden mukaan lehti tulisi Turuselle ilmaiseksi kotiin [[koti]]in kannettuna tämän loppuelämän ajan. Arvioita Turusen maaseutuvastaisuudesta on esitetty useilla foorumeilla, mutta yleisesti keskeisimpänä syynä pidetään sitä, että Turunen on äärimmäisen harvoin edes vieraillut maaseudulla. Hurjimmat huhut väittävät, että esimerkiksi [[Karjala|Pohjois-Karjalaa ]] Turunen on päässyt tarkastelemaan vain [[kuva|kuvina ]] ja laatinut sen pohjalta kirjalliset sepityksensä.
== Vaatimukset Turun pääkaupunkioikeuksien palauttamisesta ==
Heikki Turunen on ansioitunut vaatimuksissaan Turun palauttamiseksi sille kuuluvaan arvoon eli takaisin [[Suomi|Suomen ]] pääkaupungiksi. Tehdäkseen asiassa voitavansa Turunen on suunnannut rienaavia mielipidekolumneja [[Helsingin Sanomat|Helsingin Sanomiin ]] ja esiintynyt televisiossa [[televisio]]ssa (Tampereella[[Tampere]]ella), jossa kävi kiivasta sanaharkkaa [[Jörn Donnerin Donner]]in kanssa. Turunen vei dialogia luvuin 6-0 ja totesi loppuun lakonisesti, että ”helsinkiläiset ''"[[Helsinki|helsinkiläiset]] hukkuvat vielä omaan paskaansa”[[paska]]ansa"''. Helsinkiläisten ruokahuoltoon hän myös totesi, että ”olisi kaikille parempi, mikäli elättäisivät itsensä vesiheinällä”. Mikäli Turun palauttaminen pääkaupungiksi edellyttäisi eroamista [[Euroopan UnionistaUnioni]]sta, Turunen olisi valmis osaltaan tähän järjestelyyn.
== Heikki Turunen [[Matin ja Tepon]] sanoittajana ==
Kotiseutuintoilijana tunnettu Heikki Turunen on aina ollut valmis tukemaan oman kylän poikia. [[Matti ja Teppo ]] Ruohosen menestystarinaa Heikki Turunen on avustanut lukuisilla sanoituksilla, jotka ovat olleet usein suurmenetyksiä. Tällaisia sanoituksia ovat [[mm. ]] olleet:
*Missäs sitä ollaan oltu?
11 190
muokkausta