Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Heikki Turunen

56 merkkiä poistettu, 30. syyskuuta 2007 kello 18.32
p
kursivoin teosten nimet
:''Jos etsit tietoa [[Nightwish]]in potkut saaneesta "vokalistista" [[Tarja Turunen|Tarja Turusesta]], menes äkkiä hoilottamaan jonnekkin muualle.''
{{quote3|Hojo hojo!}}
'''Heikki ”Ilmari Turja” Turunen ''' (s. [[1973]], [[Turku]]) kirjoitti heti synnyttyään teoksen ''Simpauttaja'', joka oli erinomainen myynti –ja myynti– ja arvostelumenestys kaikissa [[Pohjoismaat|Pohjoismaissa]] sekä [[Neuvostoliitto|Neuvostoliitossa]]. ''Simpauttajassa '' ilmeni jo selkeästi Turusen mieltymys takapajuisen maaseudun kyyniseen ja säälivään arvostelemiseen. Turusen [[kirja]]n myötä hänelle on langetettu elinikäinen porttikielto [[mm.]] [[Joensuu]]hun, [[Lieksa]]an, [[Juuka]]an, [[Nurmes|Nurmekseen]] ja [[Rääkkylä]]än. Kiellon valvonta on tosin viime vuosina osoittaunut osoittautunut vaikeaksi, sillä kiellon langettajia on varsin vähän enää jäljellä, eikä nuorempi polvi koe julistuksen valvontaa tärkeäksi.
== Turkukeskeisyys Turku-keskeisyys ==
Kirjallisuuskriitikot ovat usein kovin sanoin arvostelleet Turusta tämän Turku-keskeisyydestä omassa tuotannossaan. Turunen haluaa [[Piilomainonta|piilomainostaa]] Turkua vähän kaikessa kirjallisessa esiintymisessään. ''[[Turun Sanomat]] '' luovuttaa Turuselle runsaasti palstatilaa ja liikkuupa huhuja, joiden mukaan lehti tulisi Turuselle ilmaiseksi [[koti]]in kannettuna tämän loppuelämän ajan.
Arvioita Turusen maaseutuvastaisuudesta on esitetty useilla foorumeilla, mutta yleisesti keskeisimpänä syynä pidetään sitä, että Turunen on äärimmäisen harvoin edes vieraillut maaseudulla. Hurjimmat huhut väittävät, että esimerkiksi [[Karjala|Pohjois-Karjalaa]] Turunen on päässyt tarkastelemaan vain [[kuva|kuvina]] ja laatinut sen pohjalta kirjalliset sepityksensä.
== Vaatimukset Turun pääkaupunkioikeuksien palauttamisesta ==
Heikki Turunen on ansioitunut vaatimuksissaan Turun palauttamiseksi sille kuuluvaan arvoon eli takaisin [[Suomi|Suomen]] [[Pääkaupunki|pääkaupungiksi]]. Tehdäkseen asiassa voitavansa Turunen on suunnannut rienaavia mielipidekolumneja ''[[Helsingin Sanomat|Helsingin Sanomiin]] '' ja esiintynyt [[televisio]]ssa ([[Tampere]]ella), jossa kävi kiivasta sanaharkkaa [[Jörn Donner]]in kanssa. Turunen vei dialogia luvuin 6-0 6–0 ja totesi loppuun lakonisesti, että ''": ”[[Helsinki|helsinkiläiset]] hukkuvat vielä omaan [[paska]]ansa"''. Helsinkiläisten ruokahuoltoon hän myös totesi, että : ”olisi kaikille parempi, mikäli elättäisivät itsensä vesiheinällä”vesiheinällä. Mikäli Turun palauttaminen pääkaupungiksi edellyttäisi eroamista [[Euroopan Unioni]]sta, Turunen olisi valmis osaltaan tähän järjestelyyn.
== Heikki Turunen Matin ja Tepon sanoittajana ==
Kotiseutuintoilijana tunnettu Heikki Turunen on aina ollut valmis tukemaan oman kylän poikia. [[Matti ja Teppo|Matti ja Teppo Ruohosen]] Ruohosen menestystarinaa Heikki Turunen on avustanut lukuisilla sanoituksilla, jotka ovat olleet usein suurmenetyksiä. Tällaisia sanoituksia ovat [[mm.]] olleet:
*Missäs sitä ollaan oltu?
*Ei homma pelaa
*Kaiken takana on sanoittaja
 
==Katso myös==
 
*[[Tarja Turunen]]
[[Luokka:kirjailijat]][[Luokka:runoilijat]][[Luokka:mukavat tyypit]]
häivyttäjät
17 148
muokkausta