Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Monarkia

103 merkkiä lisätty, 20. elokuuta 2006 kello 20.48
p
ei muokkausyhteenvetoa
[[kuva:Leppilampi.jpg|thumb|Kuningas Tuisku virallisessa muotokuvassa.]]
Monarkia on suhteellisen uusi, [[2000-luku|2000-luvulla]] syntynyt valtiomuoto. Monarkia on [[teokratia]]n alalaji, jossa kaikki valta on keskitetty [[Kuningas]] [[Antti Tuisku]]lle. Hänen valtaansa [[Maa]]n päällä toteuttavat Kuninkaan opetuslapset, joita pakanat mollaavat nimellä "''kirkuvat teinitytöt''". Monarkioita on kahdenlaisia: perustuslaillisia monarkioita ja absoluuttisia monarkioita.
==Perustuslaillinen monarkia==
Tätä valtiomuotoa toteuttavissa valtioissa Kuninkaan valta on osin – tai lähes kokonaan – siirretty Tuiskun levy-yhtiön edustajille, '''monarkeille'''. Naapurimaat saattavat olla hieman eri mieltä, mutta oikeasti perustuslaillisissa monarkioissa on aina vaalittu kansalais- ja ihmisoikeuksia. Näihin kuuluvat erityisesti ''Pikkuhousujen heittelyoikeus'' ja ''Vapaus soittaa Kuninkaan levyjä CD:ltä tai C-kasetilta''. Perustuslaillisia monarkioita ovat [[mm.]] [[Iso-Britannia]], [[Iran]], [[Tampere]] ja osa [[Internet]]in vapaavaltioista kuten [[Demi.fi]].
Yleensä monarkit tyytyvät kännäämään keskenään, jonka jälkeen hovin tiedottajat joutuvat selvittelemään heidän toilailujaan seuraavat kaksi viikkoa. Monarkit ovat tunnettuja naimaan toisiaan ristiin, mikä tuottaa tiedottajille yhä vain lisää ongelmia. Kuningas Tuiskua itseään eivät perustuslailliset monarkiat juuri kiinnosta , ja nämä valtiot lipsahtavat toisinaan hetkeksi [[Hypokratia|hypokratioiksi]].
==Absoluuttinen monarkia==
Kuten nimestä voi päätellä, absoluuttisissa monarkioissa Kuninkaan sana on laki. Näissä valtioissa kansalaisoikeuksia on rajoitettu jyrkästi. Häkki heilahtaa, mikäli kansalainen uhmaa sortuu menettelemään Tuiskun lausumia opinkappaleitalausumien opinkappaleiden mukaan:*§ Kun oot levoton*§ Kun kuljet läpi jään kylmän sään lämpimään*§ Jos menet biitistä sekaisin*§ Jos lähdet karkuun, kun päästiin alkuun
[[YK]] on toistuvasti lähetellyt julkilausumia absoluuttisiin monarkioihin, mutta yksikään ei ilmeisesti ole mennyt perille, sillä jokainen kirje on tipahtanut takaisin [[Kofi Annan]]in laatikkoon "''palautetaan lähettäjälle''"-tarralla varustettuna. Esimerkkejä absoluuttisista monarkioista ovat [[Etelä-Afrikka]], [[Saksa]] ja pyhiinvaelluskohde [[Rovaniemi]].
häivyttäjät
17 148
muokkausta