Ero sivun ”Klemmari” versioiden välillä

388 merkkiä lisätty ,  8. huhtikuuta 2008 kello 15.44
Kun kääröt vain pilkkoisi palasiksi ja liittäisi ne klemmareilla yhteen, niin ne pysyisivät siististi yhdessä. Muut juutalaiset olisivat tietysti katsoneet pitkään. Että kun on jo kätevä käärö, johon voidaan liittää yhdeksi nauhaksi kaikki tekstit, eikä kuin hieman kääriä tarvitse, ja nyt tuo tuli tuollaisen keksinnön kanssa.
 
Ei auttaisi, vaikka kertoisi tuo juutalainen kuinka että voisi myös aukoa sitä spiraalia ja väännellä siitä epämääräisen metallilanganpätkän. Ei olisi ollut hyödyksi. Olisivat vain juutalaiset suuttuneet, kun joku uhkaa heidän [[toora]]nsa [[jumalanpilkka|silpuksi repiä edistyksen nimissä]]!
 
Siksi klemmaria ei keksittykäänkeksitty eikä massatuotettu juudeassa. Itse asiassa klemmaria ei keksitty pitkään, pitkään, [[aika]]an. Edes [[Jeesus]] ei tuonut klemmaria [[maa]]n päälle, vaan keskittyi asioihin, jotka olivat enemmän ajankohtaisia ja tilanteeseen sopivia. Toki on mahdollista, että Jeesus olisi tarkoittanut klemmarin [[ihme]]en vaikka sopivaksi tuliaiseksi [[taivas|taivaasta]].<ref>Sitten kun se kauan odotettu pikainen palaaminen olisi tapahtunut.</ref> Mutta klemmari keksittiin kuitenkin ensinjo ennen Jeesuksen paluuta.<ref>Ehkä ihmisten kekseliäisyys siis ylitti odotukset. Klemamri siis osoittaa erityisen nerokkuutemme!</ref> Tosin ennen tätä tapahtui paljon asioita. Keksittiin muun muassa kirjapaino. Vaikka luulisi että klemmari olisi helpompi keksiä kuin kirjapaino.<ref>[http://www.earlyofficemuseum.com/paper_clips.htm Ensimmäinen klemmaripatentti on Samuel B. Fayn nimissä, vuodelta 1867] ja Gutenberg taas keksi painokoneen vuonna 1436. [[Jumalauta]], yli 400 vuotta kauemmin meni klemmarin keksimisessä!</ref>
 
Eräänä päivänä '''Samuel B. Fay''' päätti kohentaa [[elämä]]änsä. Hän leikki nitojalla, ja niitti rikkoi paperin ja väänsi niitin pilalle. Samuel huomasi että kaikki tekivät asiat aina samalla tavoin toimistossa. Eli ottivat pinon paperia ja rikkoivat papereiden yläkulmat vääntämällä siihen metallilanganpätkän, joka vääntyy eikä lopulta edes pidä.
 
Bay päätti muuttaa asian. Hän kuuli kuinka herra nimeltä [[Gillette]] oli tehnyt rahaa myymällä paljon samanlaisia asioita, partakoneenteriä. [[Partakoneenterä]]t olisivat [[itsemurha|ratkaisseet]] nitomisesta tulleen pahan mielen, mutta valitettavasti partakoneenterämarkkinat olivat jo täynnä ihmisiä, jotka tekivät samanlaisia asioita, toisin kuin Gillette, joka oli erityislaatuinen siksi että teki ensiksi sitä, mitä muut sitten toistivat. <ref>Ihan kuin tämä tekisi hänestä jotenkin uniikimman ja erityisemmän. Että uniikin määritelmä olisikin se, että tekee samalla tavoin kuin kaikki muut, mutta vaan ensimmäisenä.</ref>
 
Siksi Fay päättikin vääntää papereiden kulmiin pätkän rautalankaa tavalla, joka ei rikkonut [[paperi]]a. Paperit eivät tietenkään vieläkään pysyneet yhdessä erinomaisesti, mutta paperi sentään jäi ehjäksi, toisin kuin nitojalla. Siksi kaikki alkoivat tekemään samalla tavalla kuin Bay.
Rekisteröitymätön käyttäjä