Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Ektoplasma

337 merkkiä lisätty, 28. toukokuuta 2008 kello 09.34
p
ei muokkausyhteenvetoa
Kurkunpäästä sinkoutuu toisinaan ektoplasmaa [[aika-avaruus|aika-avaruuteen]], ja sen törmätessä kanssahenkilön ulompiin osiin syntyvät turpakäräjät. [[vihreä|Vihertävän]] [[keltainen]] [[väri]] syntyy suurella nopeudella liikkuvien elektronien törmätessä [[happi]]atomeihin. Elektroni menettää osan [[liike-energia|liike-energiastaan]], jonka happiatomi muuttaa pistäväksi [[haju]]ksi. Ektoplasman tutkiminen on luonut oman [[tiede|tieteenalan]], (aika-avaruus)ektoplasmafysiikan.
Ektoplasmaa käytetään [[mm.]] [[loisteputki]]ssa ja [[hitsaus|hitsauksessa]]. Kylmäfuusioreaktoreiden kammioiden plasman tutkimusta kutsutaan magnetohydrodynamiikaksi. Yleisesti ektoplasmapurkauksen jälkeistä herkkää tilaa kutsutaan [[krapula]]ksi.
Yleisesti ektoplasmapurkauksen jälkeistä herkkää tilaa kutsutaan [[krapula]]ksiEktoplasma on usein liitetty myös henkimaailmassa (parapsykologia, eli kummitushöpötykset ja spiritismi) käytettyyn ihmeaineeseen, joka saa aikaan niin sanotun ''fysikaalisen mediumismin'' eli henkimaailman materialisoitumisen. Ektoplasman väitetään olevan joko meedioiden tuottamaa tai henkimaailmasta peräisin olevaa ainetta.
[[Luokka:Fysiikka]]
241
muokkausta