Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Platon

1 401 merkkiä lisätty, 22. lokakuuta 2006 kello 08.30
ei muokkausyhteenvetoa
Platon oli yksi merkittävimmistä filosofeista Kreikassa. Hänellä oli lähes yhtä helvetinmoinen parta kuin hänen opettajallaan Sokrateella.
Filosofina Platon kirjoitti monista aiheista. Platon oli tyyliltään kaunokirjailija, joten hänen kirjoituksensa ovat tarinoita, vertauskuvia, myyttejä ja muita satuja. Kuitenkin nykyoppineet suuressa viisaudessaan yhdistävät nämä satuilut "filosofiseen analyysiin". Esimerkiksi Platonin luolavertauksen mukaan luolavertauksessa on tarina luolaan sidotuista vangeista, jotka katselevat varjoja seiniltä. Sitten joku käy ulkopuolella ja huomaa, että kyseessä on elokuvateatteri eikä tapahtumat ole totta, elokuvankatsojat eivät tietenkään usko sitä, koska ovat koko elämänsä ajan tutustuneet Ridge Forresterin vaiheisiin.Filosofiseen analyysiin sidottuna tarina lakkaa olemasta hauska ja viihdyttävä, se muuttuu jotenkin sellaiseksi, että se elokuvateatterin ovellakin käynyt on katsomassa toista elokuvaa -vähän kuin Matrixissa. Tästä tietysti päädytään siihen, että jokaisen ihmisen tulisi asua luolassa ja löytää syvin olemus jostain jutustakaikki on tosi EVVK, koska kaikki on harhaa. Platon kehitti ideateorian kun hän sai idean.
Platon ja hänen opettajansa Sokrates kilpailivat parransa pituudesta. Platon kritisoi voimakkaasti Sokrateen parran olemusta.
Toisaalta suurin osa Platonin parran olemuksesta ovat suoraan plagioituja Sokrateen parran olemuksesta. Toisaalta Sokrates ei itse kirjoittanut ylös juuri mitään, joten on luultavaa että suurin osa Sokrateen parran olemuksesta on Platonin käsitys Sokrateen parran olemuksesta joka taas on heijastettu Platonin oman parran olemuksen kautta..
 
Platon keksi myös platonisen suhteen, joka on sellainen tapa harrastaa seksiä sihteerin kanssa, että vaimo ei suutu. Tämä oli todella suuri keksintö ja sitä sovelletaan Suomessakin. Joka päivä.
{{filosofit}}
[[Luokka: Filosofit]]
14 350
muokkausta