Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko

54 merkkiä lisätty, 8. lokakuuta 2009 kello 19.46
ei muokkausyhteenvetoa
Mormonien perimmäinen oppi on, että vuonna [[1820]] 14-vuotias Joseph Smith lähti metsään viemään pikkuleipiä isoäidilleen ja kysymään [[Jumala]]lta, mihin uskontoon hänen tulisi liittyä ja miksi tällä oli niin suuret silmät. Hänen eteensä saapui [[Jeesus|iso Paha Jeesus Kristus]], joka kertoi Josephille, että kaikki kirkot, paitsi MAP-kirkko, olivat väärässä ja ettei Josephin tullut liittyä mihinkään niistä. Siksi hänen tuli rakentaa arkki ja ottaa kahdeksan vaimoa mukaan. Myöhemmin hänen luokseen tuli enkeli Moron, joka oli nimensä mukainen ja teki seuraajistaankin samanlaisia.
Arvostettu kielitieteilijä ja historiantuntija tri Smith kertoi myöhemmin saaneensa kirjoitukset, jotka oli kirjoitettu ”revisionistisella etiopian kielellä” vinyylilevyille. Jumalalta saamallaan Uurim Tummin -taikasauvalla hän käänsi kirjoitukset englanniksi. Tietenkään kukaan muu kuin Moron Smith ei voinut nähdä levyjä tai sauvaa. On myös muita pyhiä kirjoituksia kuten Kallisarvoinen Helmi , joka kertoo yhdestä tri Smithin ensimmäisistä vaimoista. Helmi perusti myöhemmin yhden mormoneiden monista juoksujoukkueista (eng. sprinter groups).
[[Suomi|Suomessa]] Mormonit tekevät lähetystyötä lähetysjohtajan ja lähetystoimiston johdolla. Lähetyssaarnaajat ovat pääasiassa [[Amerikka|Yhdysvalloista]] mutta heitä on myös muualta maailmasta. Myös nuoret suomalaismiehet ovat ulkomailla lähetyssaarnaajina. Suomessa on tällä hetkellä noin 70 lähetystyötä tekevää Mormonien lähetyssaarnaajaa. Mormonit tunnistaa helposti siitä tosiasiasta, että he ovat maailman ainut uskonnollinen järjestö, jonka jäsenet kulkevat siisteissä puvuissa, jotka samanaikaisesti pistävät silmään.
Rekisteröitymätön käyttäjä