Ero sivun ”Noituus” versioiden välillä

2 merkkiä lisätty ,  3. huhtikuuta 2010 kello 06.53
p
ei muokkausyhteenvetoa
p (Käyttäjän ”192.89.123.41” tekemät muokkaukset kumottiin ja artikkeli palautettiin käyttäjän Ein versioon.)
p
'''Noituus''' on epämääräinen käsite, joka viittaa pyrkimykseen tuhota [[Kristinusko|kristillinen usko]] [[Ateismi|ateistisella]] [[Saatana]]n voimien lainaamisella. Noita suorittaa pyytöjä [[demoni|demoneilta]] erilaisten riittien ja esineiden kautta. Samalla hän joka kerran myy osan sielustaan Saatanalle. Täten kyseessä on aina [[Saatananpalvonta]], vaikka noita itse ei tätä aina tiedostakaan.
 
Muinaiset [[neekeriN'Ubuntu]]noidat valmistivat vihollista muistuttavia nukkeja ja sitten tökkivät niitä neuloilla. NeekeritN'Ubuntut uskoivat, että samalla naapuri koki kipuja ja sairauksia. Voodoo on tietenkin pelkkää neekereiden satuilua, mutta varovainen tulee silti olla, sillä kun puhutaan Saatanan demonisista voimista, niin eihän sitä koskaan tiedä! Euroopassakin oli noituutta. Mutta onneksi viisaat uskovaiset älysivät poistaa tämän pahan hedelmän keskuudestaan polttamalla.
 
Noituus oli jo lähes tuhottu, mutta sitten 1960-luvulla [[Harry Potter]], tuo kaiken pahan alku ja juuri, nosti salatieteellisen kirjallisuuden, kuten [[evoluutio]]n, suosiota. Näitä myytiin yhä enemmän ja enemmän, noituudesta tuli liiketoimintaa. On syntynyt erilaisia noituuteen perustuvia uskonlahkoja kuten uuspakanuus, [[wicca]]laisuus, [[buddhalaisuus]], [[bukkake]], [[big bang]] ja etenkin evoluutio ja [[ateismi]] sekä näiden lieveilmiöt [[spiritismi]] ja [[larp|roolipelaaminen]]. Näiden asioiden ja ilmiöiden ja kannattajien vastustaminen ja tuhoaminen on noituuden vastustamista ja siksi itsessään oikeutettua.
osoitepaljastimen käyttäjät, häivyttäjät, palauttajat, ylläpitäjät
14 567

muokkausta