Ero sivun ”Mitä minulla on taskussani?” versioiden välillä

1 merkki lisätty ,  8. kesäkuuta 2010 kello 16.39
ei muokkausyhteenvetoa
p (Käyttäjän ”TheVANDALI” tekemät muokkaukset kumottiin ja artikkeli palautettiin käyttäjän Luoma versioon.)
Toisaalta meillä voisi olla myös jokin tapa vakoilla ja nähdä taskun kankaan läpi. Mutta siinä kävisi juuri kuten uhkailun kohdalla kävi. Lisäksi meille ei ole määritelty röntgennäköä, emmekä siksi voi pikku [[ajatus]]leikissämme sitä soveltaa. Voisimme tietenkin myös palkata jonkun varastamaan taskun sisällön, mutta edellisten ongelmien lisäksi kohtaisimme [[dilemma]]n, jonka mukaan asia ei enää olisikaan taskussa. Mittaaminen siis tässä tapauksessa muuttaisi lopputulosta ja taskussa olevasta asiasta ikään kuin [[schrödingerin kissa]]. Voidaankin sanoa että mielenkiinto tähän kysymykseen tulee osittain siitä, että meidän olisi saatava tietoa jostain jota emme voi mitata. Empiristit eivät tietenkään katso tässä vaiheessa tietävänsä vastausta. Ja [[skeptismi|skeptikot]] ovat iskeneet hanskat naulaan jo alkumetreillä. Mutta muiden näkökantojen kannattajat voivat yrittää omilla tahoillaan pohdiskella tätä mielenkiintoista ja merkittävää kysymystä.
 
Tiedämme kuitenkin joka tapausessatapauksessa että taskussa oleva on "näkymättömissä". Se on siis "näkymättömyys" -jotain. Tämäkin on jo jotain.
 
Toisaalta tiedämme taskusitataskuista jotain. Ne ovat melko pieniä. Voimme siksi periaatteessa unohtaa valtamerilaivat. Yleissivistykseemme vedoten tiedämme myös, että kyseessä eivät ole mitkään hävettävät asiat, koska muutoin niitä ei uskallettaisi kysyä. Esine on siis jollain lailla tavanomainen ja harmiton.
 
Koska olemme kaikki lukeneet [[Taru Sormusten Herrasta]] -kirjan, ja olemme päätelleet pitkän tovin, voimme tehdä [[deus ex machina|loppupäätelmän]] siitä että kyseessä on tietysti '''näkymättömyyssormus'''. Vastaus on varma, voisin vaikka kirjoittaa siitä väitöskirjan, jossa väitän kaikenlaista. Ei, en halua vaihtaa vastausta. Paitsi ehkä kolmeen kiloon [[kokaiini]]a, tosiaan se ei tainnut olla "vaihtamisen" määritelmän piirissä tälläisissä leikeissä..
Rekisteröitymätön käyttäjä