Avaa päävalikko

Hikipedia β

Muutokset

Foorumi:Jutusta City-lehteen

1 040 merkkiä lisätty, 6. marraskuuta 2010 kello 16.27
ei muokkausyhteenvetoa
Tottakai julkisuus ja siihen liittyvä huomiohuoraus on kiinnostavaa itsessään. Etenkin jos voi stereotypioitua joksikin erityisen merkittäväksi näin tehdessään. Wikipediassakin valtaosa on sisällöntuottajia, mutta he eivät kiinnosta. Vaan se jokin ihmeen "yleiskäsitys", joka on kuin ylhäältä annettu. Valitettavasti hikipedia on enemmän kuin pörssi. Makrotalous on mikrotalouden kumuloitumisen tulosta. Ylhäältä annettu ideaali fiksusta ja ovelasta huumorista ei toimi ja todellisuus täyttyy homokakkavitseistä. Hikipedian määritelty tarkoitus ja toteutuksen käytäntö eivät kohtaa. Ja niin sen pitääkin olla. Sillä hikipedia on anarkistinen laitos. Ei anarkismissa ole kuninkaita. '''"I told you. We're an anarcho-syndicalist commune. We take it in turns to act as a sort of executive officer for the week .... But all the decision of that officer have to be ratified at a special biweekly meeting."''' <code>[[Image:Sucrose_b.gif|40px]][[Käyttäjä:NPOV|NPOV]]([[Keskustelu_käyttäjästä:NPOV|★★★★★]])</code> 6. marraskuuta 2010 kello 16.12 (UTC)
::Lisätäsmennyksenä itseäni korjaten on tosin mainittava että täällä toimii pareton periaate. 20% käyttäjistä tekee 80% jutuista. 20% juttujen tekijöistä tekee mallikelpoista jälkeä. Mutta he ovat silti niitä tylsiä sisällöntuottajia. Perustaja [[Käyttäjä:Baskabommi|Baskabommi]] on kuin Jeesuskristus, joka tuli ja sanoi että '''"Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, sillä itselläni on jotain muuta, tärkeämpää, tekemistä."'''<code>[[Image:Sucrose_b.gif|40px]][[Käyttäjä:NPOV|NPOV]]([[Keskustelu_käyttäjästä:NPOV|★★★★★]])</code> 6. marraskuuta 2010 kello 16.21 (UTC)
 
:Hups, unohdinkin mainita sinut, NPOV. Taisitpa olla Napoleonin aikalaisia. Kaikki hämärtyy pikkuhiljaa. En muista enää, että mitä söin viikko sitten lounaaksi. Toisaalta muistan tarkalleen, että mitä söin vuosi sitten ruuaksi ja milloinkin. Noh, tonnikalaa sekä makaronia ja tölkkilihapullia. Muuta ei ollut, joten muistettavaa ei ole paljoa. Nykyään riittää valinnanvaraa, mutta se on vienyt jotain pois elämästäni.
 
:Mielestäni ajatus siitä, että joku sanoo "Hikipedian tarkoitus on X ja Y" on järjenvastainen. Hikipedian perustivat tietyt henkilöt tiettyjä tavoitteita silmällä pitäen, mutta heidän hikiuristaan ovat ajat jättäneet. Hikipedian tietokantamainen olemus tuo kiintoisan näkökulman. Ihanteellisessa tapauksessa ideaalit pysyvät samoina ja niiden toteutus vaihtelee. Hikipediassa tämä toteutus pysyy samana, olemassaolevina artikkeleina, ja niiden tarkoitus määritellään milloin miksikin. Äh, en mä jaksa. --{{Käyttäjä:MasterBlaster/sig2}} 6. marraskuuta 2010 kello 16.27 (UTC)
osoitepaljastimen käyttäjät, häivyttäjät, palauttajat, ylläpitäjät
14 567
muokkausta